jak to od golenia pierwszedgo-> zazwyczaj robia sie wtedy krostki. pamietam ze ogolilam sie jaki huhu to bylo pewnie z 2 miesiace temu? jak nie lepiej.. i zrobila mi sie taka duza krostka, to ja jak glupia ja wycisnelam i rosla rosla.. potem nagle wszystko znikło ale został lekki ślad i taka "gulka". no i ostatnio chyba ja jakos znow podraznilam, i znow jak glupia myslalam ze da sie wycisnac, cos tam wycisnelam, i znow zaczela rosnac, ok. ok, mowie dam spokoj, bede ja ignorowac, i wszystko bylo pieknie do dzisiaj gdy rano wstalam. juz byla prawie plasciutka taka ranka, a tu sie budze rano patrze bombel wielki twardy taki że huhu.. ej halo, pomocy, co to jest? bac sie czy nie bac? czekac az podejdzie ropa i wyciskac? a jak niepodejdzie? auu
wydaje mi sie ze powinnaś odwiedzić lekarza...Wtedy on oceni czy to coś groźnego czy zupełnie nie Jeśli będziesz to wyciskać to może to pogorszyć sytuacje...
lekarza moge najszybciej odiwedzic w srode. teraz czekam az podejdzie ropa..
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 26 Lut, 2006 12:22
jezeli nie zamierzasz tego w najblizszym czasie nikomu pokazywac to moze po prostu zostaw? prawda jest taka, ze wszystkie wypryski skorne najlepiej sie goja (chociaz nie najszybciej) kiedy da im sie swiety spokoj..
wiesz, to jet welkie, taki jeden centymetr kwadratowy w gore. wypukle, twarde, jakby ropa gleboko gdzies tam siedziala, taka twarda, nabita, abu:( i boli jak cholera~!! nawet spodni nosic nie moge!
Mała ja myśle, że to poprostu infekcja , lub miejscowe zakażenie jeśli pojawiła się ropa
Do lekarza oczywiscie idz bo może Cie uspokoić i zaleci jakis srodek antybakteryjny i witamine B , pamietam bo Ja miałam podobny problem po ugryzieniu komara zaczełam drapać bombel i oczywiscie zaczeło się paskudzić
Od tamtego czasu poprostu nie wyciskam, nie drapie ani nic nie robie z krostami ktorych nie widać, nawet na twarzy bo wtedy na delikatnej skorze moga zostac blizny