ja tam nie lubię języka niemieckiego, za to dośc lubię angielski, ja tam wole anglik a niemiecki mi wogóle nie podchodzi (szczęście że nie musze się go uczyć)
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ja tam bardziej wole anglielski ;p . ale niestety niemca sie ucze :/ . Angielski jest chyba o wiele bardziej znany niz niemiecki ... Poprostu nie cierpie niemieckiego !! Te die .. das ...itp.. blee :p
JA ucze się TYLKO j.angielskiego i uwarzam ze jesli mozna wybierac to lepiej wybrac angilelski bo bardziej sie przyda..to jest taki uniwersalny jezyk ktorym polugujesz sie w wielu krajach....ten jezyk jest chyba najwazniejszy i najczesce jego uczą w szkołach.
_________________ "Dzisiaj rano obudziłam się z krzykiem - śniło mi się że żyję..."
Ja się uczę angielskiego i baardzo dobrze mi idzie. Lubie angielski choć niemiecki napewno nie jest zły . Osobiście uważam, że angielskim posługuje się więcej narodów i więcej ludzi go umie. Łatwiej jest się dogadać .
Angielski is the best. (nie będe się rozpisywał bo mi się nie chce)
Ale już niedługo będe się uczył rosyjskiego (mama mnie będzie uczyła) - to teraz modny język i synoptycy mówią że już niedługo będzie bardzo potrzebny....
_________________ dawno mnie nie było ale już jestem i zaczynam działać
łoł ile tu sie zmieniło (na lepsze oczywiście =] )
Ja tam wolę j.angielski. Szybciej mi wchodzi, a w nowej szkole będę w klasie z podwyższonym językiem angielskim Niemieckiego już nie będę się uczyć,na szczeście...
Angielski jest latwiejszy, chociazby z tego powodu, ze mamy z tym jezykiem duzo czestszy kontakt. {gry komputerowe itp.}
Ktory jest 'lepszy' to juz musisz stwierdzic sama.
Zdecydowanie- wolę angielski, a zadziwia mnie to, że, pomimo iż nie znam języka niemieckiego-często (jak się potem okazuje) wymskają mi się jakieś słowa w tym języku