W Bułgarii 12-letnia Cyganka urodziła zdrowe dziecko. Jak informuje gazeta "24 Czasa", matka młodej mamy, czyli babcia noworodka ma zaledwie 28 lat.
Dziecko przyszło na świat w szpitalu w Swilengradzie bez komplikacji i interwencji chirurgicznych. Chłopczyk jest zdrowy, waży 3,6 kilograma i mierzy 51 centymetrów. Ojciec dziecka - wioskowy pasterz - ma 20 lat.
12-letnia matka czuje się dobrze i ma prawo do świadczeń z tytułu urodzenia dziecka, tyle że musi się legitymować dowodem osobistym swojej matki, albowiem na własny będzie musiała jeszcze kilka lat poczekać.
Wśród bułgarskich Romów wczesne macierzyństwo jest dość często spotykanym zjawiskiem, lecz szpitalu w Swilengradzie przypadek 12-letniej matki zdarza się po raz pierwszy. W zeszłym tygodniu zdrowe dziecko urodziła tam 14-letnia dziewczyna, również Cyganka.
wooo.. jezu... te bachory niektóre to maja na bani w szwecji 12 latka urodziła dziecko w toalecie szkolnej (w czasie lekcji). Spytała sie czy moze isc do toalety (było jej nie dobrze i ją brzuch cholernie bolał). Wyszła do toalety. W toalecie dostała skrórczy porodowych. Był to chyba którys tam tydzień że nie było widać jeszcze po niej ciąży. No i w toalecie usiadła i urodziała martwe dziecko... skandal, normalne skandal
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
no ale nie 7 letnie dziecko ( w tym 6 letni chłopczyk)... weźmy np. to ze (nie wiem czy dobrze mówie) 6 letni chłopczyk (bo chyba nie nazwe chłopak ) nie produkuje spermy jak dojrzały chłopak... co nie? chyba ze mi sie pokiełbasiło i gadam nie wiadomo co.. i to jest poprostu nie możliwe by 7 letnia dziewczynka zaszła w ciąże...
_________________ Dobry serek, dobry... i otwieramy buźke! I ... Aaam! AŁAAA! Al nie gryź!
Powiedzmy, że 7-mio latka może w ostateczności mieć okres - to się czasami zdarza.
Ale 6-cio latek z pewnością nie może być ojcem.
Codi jak zawsze wymyśla.
Deg ja nie wymyślam.
I nigdy nie wymyslałem na tym forum.
Po prostu pisało tak w gazecie.
Jakiej ? nie pamietam bo czytałem kilka lat temu. :o
Tavion Gość
Wysłany: Wto 27 Lip, 2004 14:00
Witam Serdecznie!
Chciałabym dodać, że Bułgaria, to inne społeczeństwo, a o przypadkach młodych matek słyszy się dosyć często. Jednym zdaniem: "Nie uważała jak robiła, teraz musi robić jak uważa"
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Pon 02 Sie, 2004 16:09
_grzeszczulka_ napisał/a:
w szwecji 12 latka urodziła dziecko w toalecie szkolnej (w czasie lekcji). Spytała sie czy moze isc do toalety (było jej nie dobrze i ją brzuch cholernie bolał). Wyszła do toalety. W toalecie dostała skrórczy porodowych. Był to chyba którys tam tydzień że nie było widać jeszcze po niej ciąży. No i w toalecie usiadła i urodziała martwe dziecko... skandal, normalne skandal
W to mi trudno było uwierzyć a co dopiero o 7-letniej dziewczynce i 6-letnim chłopcu! To ostatnie to już na pewno zmyślone.
A co do pierwszego przypadku no to szok totalny...Chyba to u nich rodzinne, dobrze,że teraz urodził się chłopczyk bo gdyby to była dziewczynka to pewnie zostałaby matką w wieku 10 lat...
w szwecji 12 latka urodziła dziecko w toalecie szkolnej (w czasie lekcji). Spytała sie czy moze isc do toalety (było jej nie dobrze i ją brzuch cholernie bolał). Wyszła do toalety. W toalecie dostała skrórczy porodowych. Był to chyba którys tam tydzień że nie było widać jeszcze po niej ciąży. No i w toalecie usiadła i urodziała martwe dziecko... skandal, normalne skandal
W to mi trudno było uwierzyć a co dopiero o 7-letniej dziewczynce i 6-letnim chłopcu! To ostatnie to już na pewno zmyślone.
A co do pierwszego przypadku no to szok totalny...Chyba to u nich rodzinne, dobrze,że teraz urodził się chłopczyk bo gdyby to była dziewczynka to pewnie zostałaby matką w wieku 10 lat...
Jezu codi napewno zmyśla.Ale w wieku 12 lat urodzić ajk im nie wstyd!!Ale ten swiat jest dziwny...
_________________ Pyszny pierożek z truskawakami i twarożkiem do buzi am!AAAA!!Tylko nie wywalaj ze mnie moich truskawkowych wlaków!Ty aligatorze!!!