| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy rozmawiacie z mamą o ...
Autor Wiadomość
AnGeLsS_for_you Płeć:Kobieta

PostWysłany: Czw 03 Wrz, 2009 15:58   Czy rozmawiacie z mamą o ... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

HEj!czy rozmawiacie z mamą o dojrzewaniu?ja to nie rozmawiam:(moja mama jest troche dziwna bo jak któregoś dnia (wieczorem) powiedziałam jej że sikam na brązowo(tylko wieczorem sikałam) to ona powiedziała -a jak się sika?na brązowo przecieżSad . i któregoś dnia była w super markecie to napisałam jej sms-em żeby mi kupiła wkładki higieniczne bo mam śluz to ona napisała czy mnie nie pokręciło.mnie to ciekawi co zrobi gdy dostane pierwszą miesiączkę i czy mi uwierzy.ja chciała bym dzisiaj się mamy zapytać kiedy miała swój pierwszy okres(bo ponoć młodsze pokolenie dostaje szybciej).i chyba wejde na -dojrzewające dziewczynki- i wtedy może zacznie się rozmowa.

[ Dodano: Czw 03 Wrz, 2009 15:28 ]
a i dawajcie swoje pomysły na rozmawianie z mamą.
denx za komentarzyki :*
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
1673047
SIMON300195 Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 03 Wrz, 2009 21:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

jeśli chodzi o wkładki higieniczne to sama se kup... Przecież my nie wyślemy kurierem do ciebie wkładki

Jeśli chodzi o to ja mam płeć męską ale z tatą nie gadam na ten temat bo to go nie obchodzi ;/
Powrót do góry
HelpForYou Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 03 Wrz, 2009 21:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kolejny taki sam temat..
Po prostu kup sobie sama !

Numer Gadu-Gadu
9017446
groszek014 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Pią 04 Wrz, 2009 15:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak mnie cos martwi to gadam ze swoja mama:D

Zapytaj jej kiedy dostala okres i np. powiedz ze Twoja kolzanka juz ma i Ty sie zastanawiasz kiedy dostaniesz itp... nie wiem, badz pomyslowa:D

Pzdr xD

Aha a co do wkladek sama sobie kup:D
P.S wydawalo mi sie ze juz byl podobny temat...

Paaa Smile

Will96 Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 04 Wrz, 2009 17:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kolejna z takim problemem. Wkładki kup sobie sama, a co do mamy, powinnaś z nią porozmawiać i powiedzieć, że nie podoba Ci się obecny stan rzeczy, i że chciałabyś żeby była bardziej dostępna pod tym względem i nie bagatelizowała Twoich problemów (oczywiście musisz to powiedzieć należytym tonem, no i przede wszystkim taktownie).

SIMON300195 Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 04 Wrz, 2009 17:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Will96 napisał/a:
Kolejna z takim problemem. Wkładki kup sobie sama, a co do mamy, powinnaś z nią porozmawiać i powiedzieć, że nie podoba Ci się obecny stan rzeczy, i że chciałabyś żeby była bardziej dostępna pod tym względem i nie bagatelizowała Twoich problemów (oczywiście musisz to powiedzieć należytym tonem, no i przede wszystkim taktownie).

i dodaj też argumenty (że się martwisz, że masz żal do mamy czemu nie chce z tobą rozmawiać itp.)
Powrót do góry
Riaga
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 04 Wrz, 2009 20:43   

Ja o tym nie rozmawiam z mamą. Jak będzie uważała, że czas pogadać, to pogada.
Raz tylko jej się zapytałam, kiedy dostała okres- w szóstej klasie- ja jestem w pierwszej gimnazjum, więc to nie jest zbytnio prawdą, że młodsze pokolenie dostaje szybciej.
Powrót do góry
AnGeLsS_for_you Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 04 Wrz, 2009 20:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziękuję za odpowiedzi:*Smile)
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1673047
smoczek250 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 11 Wrz, 2009 22:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ehhh... z moim tatą nie mogłem rozmawiać na taki temat.
Za bardzo ON się wstydził. Raz nawet jak zacząłem coś nawijać to się zaczerwienił biggrin
Powrót do góry
Mruczka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 10 Gru, 2009 20:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

...

Ostatnio zmieniony przez Mruczka dnia Sro 29 Sty, 2014 12:50, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 10 Gru, 2009 20:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Już trochę za późno, napisałaś ;]

Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Czw 10 Gru, 2009 21:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

5klasistka napisał/a:
Potem matka sama zaczęła rozmowę na ten temat i coś tam powiedziała, że wkraczam w okres ważny w swoim życiu, i mogę mieć tak coraz częściej(

Zazdroszczę, o ile łatwiej byłoby mi w życiu gdyby matka mi tak powiedziała, gdy miałam 12-14 lat... ;P
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu