Wysłany: Czw 03 Wrz, 2009 15:58 Czy rozmawiacie z mamą o ...
HEj!czy rozmawiacie z mamą o dojrzewaniu?ja to nie rozmawiam:(moja mama jest troche dziwna bo jak któregoś dnia (wieczorem) powiedziałam jej że sikam na brązowo(tylko wieczorem sikałam) to ona powiedziała -a jak się sika?na brązowo przecież . i któregoś dnia była w super markecie to napisałam jej sms-em żeby mi kupiła wkładki higieniczne bo mam śluz to ona napisała czy mnie nie pokręciło.mnie to ciekawi co zrobi gdy dostane pierwszą miesiączkę i czy mi uwierzy.ja chciała bym dzisiaj się mamy zapytać kiedy miała swój pierwszy okres(bo ponoć młodsze pokolenie dostaje szybciej).i chyba wejde na -dojrzewające dziewczynki- i wtedy może zacznie się rozmowa.
[ Dodano: Czw 03 Wrz, 2009 15:28 ]
a i dawajcie swoje pomysły na rozmawianie z mamą.
denx za komentarzyki :*
Kolejna z takim problemem. Wkładki kup sobie sama, a co do mamy, powinnaś z nią porozmawiać i powiedzieć, że nie podoba Ci się obecny stan rzeczy, i że chciałabyś żeby była bardziej dostępna pod tym względem i nie bagatelizowała Twoich problemów (oczywiście musisz to powiedzieć należytym tonem, no i przede wszystkim taktownie).
_________________ First gain the victory and then make the best use of it you can
Kolejna z takim problemem. Wkładki kup sobie sama, a co do mamy, powinnaś z nią porozmawiać i powiedzieć, że nie podoba Ci się obecny stan rzeczy, i że chciałabyś żeby była bardziej dostępna pod tym względem i nie bagatelizowała Twoich problemów (oczywiście musisz to powiedzieć należytym tonem, no i przede wszystkim taktownie).
i dodaj też argumenty (że się martwisz, że masz żal do mamy czemu nie chce z tobą rozmawiać itp.)
Riaga -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 04 Wrz, 2009 20:43
Ja o tym nie rozmawiam z mamą. Jak będzie uważała, że czas pogadać, to pogada.
Raz tylko jej się zapytałam, kiedy dostała okres- w szóstej klasie- ja jestem w pierwszej gimnazjum, więc to nie jest zbytnio prawdą, że młodsze pokolenie dostaje szybciej.