Pomogła: 16 razy Dołączyła: 08 Gru 2006 Posty: 716
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007 14:12 Chłopak i koleżanka
Moja koleżanka chodziła z pewnym chłopakiem. Zerwali tuż przed wakacjami. Teraz chłopak "podwala się" do mnie. Zawsze mi się podobał. Nie wiem tylko czy jakbym z nim kiedyś była, to co by się "stało" z tą koleżanką. Nie jesteśmy przyjaciółkami. Spotykamy się czasem przypadkiem na dworzu, to rozmawiamy. Widzimy się prawie codziennie w szkole (jest w klasie rok starszej) i zawsze się przywitamy, wiecie buziak w polik ^^, czasem też sobie pogadamy w szkole. Ten chłopak też chodzi do naszej szkoły. Pewnie już wiecie o co mi chodzi... Jak to by było gdybym chodziła z byłym chłopakiem kumpeli...? Może mieliście podobne sytuacje.
Myślę, że najważniejsze jest jedno - dlaczego chcesz "chodzić" z tym chłopakiem?
Bo jest fajny, bo Ci sie podoba, bo jest wyjątkowy, bo może ma w sobie to coś, bo może to jakieś zauroczenie, może nawet zakochanie?
Bo jeśli chodzi o kumpele, to myśle, że nie ma sie co przejmować - czternastoletnia dziewczyna ma raczej małe szanse, by spotkać swojego chłopaka na całe życie - choć oczywiście są i takie szczęściary- więc oczywiste jest, że Twój chłopak za jakiś czas może stać się chłopakiem jakiejś innej dziewczyny.
Także wg mnie zwrócić uwagę należy na co najmniej dwa aspekty tej sprawy:
1. DLACZEGO chcesz z nim być?
2. DLACZEGO koleżanka już z nim nie jest?
A myślę, że jeżeli Ci na nim naprawdę zależy, to warto z koleżanką o tym pogadać, bo chyba lepiej. by dowiedziała się tego od Ciebie niż od osób trzecich, szczególnie, jeśli jej np. jeszcze na nim zależy.
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007 17:05
Sytuacja jak każda inna - nie raz jeszcze w życiu będziesz miała okazję poznać byłą swojego chłopaka - czasami znajomość ta będzie tragiczna w skutkach, czasami będzie warta więcej niż sam chłopak.
Samo życie, dziewczyną się nie przejmuj - liczysz się Ty, nie Ona...
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007 18:58
Ciężko powiedzieć, bo i nie ma na to jednej, trafnej odpowiedzi - wszystko zależy od osoby. Czasami dziewczyna może być zazdrosna i z miejsca Cię znienawidzi, a czasami może chcieć utrzymywać z Tobą niezłe kontakty.
Jeżeli zależy Ci na znajomości z tą dziewczyną, to moja dobra rada - porozmawiaj z nią, nim zaczniesz "być" z tym chłopakiem. Ot tak, by mieć czyste sumienie, by nikogo nie skrzywdzić
Wysłany: Czw 13 Wrz, 2007 20:37
Wszystko zależy od tego jakie masz ze "znajomą" kontakty - Bo mówisz jakby naprawdę to zależało Ci na niej, a nie nim : )
Mozliwości jest dużo, możesz porozmawiac z nią, z nim, ze sobą, ze ścianą, albo z podeszwą buta - nie ma to żadnego znaczenia, bo akurat w tym wypadku każde wyjście jest równie dobre i nie ma wyjścia złego : )