| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Chłopak i koleżanka
Autor Wiadomość
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 14:12   Chłopak i koleżanka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Moja koleżanka chodziła z pewnym chłopakiem. Zerwali tuż przed wakacjami. Teraz chłopak "podwala się" do mnie. Zawsze mi się podobał. Nie wiem tylko czy jakbym z nim kiedyś była, to co by się "stało" z tą koleżanką. Nie jesteśmy przyjaciółkami. Spotykamy się czasem przypadkiem na dworzu, to rozmawiamy. Widzimy się prawie codziennie w szkole (jest w klasie rok starszej) i zawsze się przywitamy, wiecie buziak w polik ^^, czasem też sobie pogadamy w szkole. Ten chłopak też chodzi do naszej szkoły. Pewnie już wiecie o co mi chodzi... Jak to by było gdybym chodziła z byłym chłopakiem kumpeli...? Może mieliście podobne sytuacje.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 14:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Myślę, że najważniejsze jest jedno - dlaczego chcesz "chodzić" z tym chłopakiem?
Bo jest fajny, bo Ci sie podoba, bo jest wyjątkowy, bo może ma w sobie to coś, bo może to jakieś zauroczenie, może nawet zakochanie?

Bo jeśli chodzi o kumpele, to myśle, że nie ma sie co przejmować - czternastoletnia dziewczyna ma raczej małe szanse, by spotkać swojego chłopaka na całe życie - choć oczywiście są i takie szczęściary- więc oczywiste jest, że Twój chłopak za jakiś czas może stać się chłopakiem jakiejś innej dziewczyny.

Także wg mnie zwrócić uwagę należy na co najmniej dwa aspekty tej sprawy:
1. DLACZEGO chcesz z nim być?
2. DLACZEGO koleżanka już z nim nie jest?

A myślę, że jeżeli Ci na nim naprawdę zależy, to warto z koleżanką o tym pogadać, bo chyba lepiej. by dowiedziała się tego od Ciebie niż od osób trzecich, szczególnie, jeśli jej np. jeszcze na nim zależy.

No, to życzę powodzenia! Smile

Pozdrawiam ciepluteńko Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 14:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twoja koleżanka może być nieco zazdrosna, ale przecież zerwali ze sobą, nie są już parą i oboje mają prawo chodzić z kim chcą.

Inna sytuacja byłaby, gdyby on "podwalał się" do Ciebie i był nadal z Twoją koleżanką, ale nie jest. Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 17:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Sytuacja jak każda inna - nie raz jeszcze w życiu będziesz miała okazję poznać byłą swojego chłopaka - czasami znajomość ta będzie tragiczna w skutkach, czasami będzie warta więcej niż sam chłopak.

Samo życie, dziewczyną się nie przejmuj - liczysz się Ty, nie Ona...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 18:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale mi chodzi o to, jakie pozostana moje stosunki z kolezanka... Boje sie, ze bedzie zla czy cos, ze juz sie nie bedziemy kumplowac itp.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 18:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ciężko powiedzieć, bo i nie ma na to jednej, trafnej odpowiedzi - wszystko zależy od osoby. Czasami dziewczyna może być zazdrosna i z miejsca Cię znienawidzi, a czasami może chcieć utrzymywać z Tobą niezłe kontakty.

Naprawdę - nie ma rady. Spróbuj, co Ci szkodzi.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 19:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak zacznie sie cos dziac miedzy mna a nim, to powiem kolezance, spytam co o tym sadzi i czy nie jest zla lub cos.
Powrót do góry
Ewcia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 19:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jeżeli zależy Ci na znajomości z tą dziewczyną, to moja dobra rada - porozmawiaj z nią, nim zaczniesz "być" z tym chłopakiem. Ot tak, by mieć czyste sumienie, by nikogo nie skrzywdzić Smile
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 13 Wrz, 2007 20:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wszystko zależy od tego jakie masz ze "znajomą" kontakty - Bo mówisz jakby naprawdę to zależało Ci na niej, a nie nim : )

Mozliwości jest dużo, możesz porozmawiac z nią, z nim, ze sobą, ze ścianą, albo z podeszwą buta - nie ma to żadnego znaczenia, bo akurat w tym wypadku każde wyjście jest równie dobre i nie ma wyjścia złego : )
Powrót do góry
Kasia Płeć:Kobieta
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 14 Wrz, 2007 08:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Najpierw porozmawiaj z koleżanką a potem walnij się 2 razy w ścianę a na 3 uderzenie będziesz widziala co zrobić < to działa> Very Happy
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu