Mi z matmy poszlo tragicznie... Zrobilam tak centralnie głupie bledy ze szok... akle to tak sie mowi. A siedzialam na matematycznym w drugim rzedzie. Niech zyja szczesliwi.
Na humanistycznym mam 2 zle w zamknietych, a otwarte powinnam miec wszystkie dobrze. Zalezy od listu, mniej niz 40 nie bede miala na pewno. Mam nadzieje ze tez troche nadgonie tym humanistycznym... ech... tragedia.
ja tez na matmie porobilam smieszne bledy.. np dobrze obliczylam pole ostroslupa i zamiast dodac 5% je odjelam.. no ale z tego co liczylam te 33 pkt powinnam miec, na probnym mialam 21 wiec jestem zadowolona..
Kilkunastu uczniów z gocławskiego gimnazjum zamiast testów humanistycznych dostało we wtorek matematyczno-przyrodnicze. - Żadnego wycieku jednak nie było - zapewnia szkoła.
Egzamin na koniec szkoły zaczął się dla gimnazjalistów we wtorek. Tego dnia wszyscy uczniowie w Polsce mieli rozwiązywać takie same testy humanistyczne. Z kolei w środę - matematyczno-przyrodnicze. Okazuje się jednak, że uczniowie Gimnazjum nr 27 im. Orląt Lwowskich już we wtorek dostali test matematyczny. - Pomyliłem testy, każdemu mogło się to zdarzyć - sumituje się Apoloniusz Stawicki, dyrektor szkoły.
Arkusze przyjechały do jego gimnazjum, podobnie jak do wszystkich innych w Warszawie, w poniedziałek. Humanistyczne miały kolor niebieski, matematyczno-przyrodnicze - żółty. Apoloniusz Stawicki twierdzi, że pomylił się, bo choć testy miały różny kolor, były dostarczone w jednakowych pudełkach. - Jednak tylko niewielka część uczniów dostała testy żółte zamiast niebieskich. Było ich co najwyżej 13 - zapewnia Stawicki. - Do tego żaden z nich nie miał szansy zajrzeć do arkusza, bo nauczyciele natychmiast zauważyli błąd i im je zabrali. O wycieku nie może być więc mowy. Oczywiście natychmiast powiadomiłem Okręgową Komisję Egzaminacyjną.
Ta wysłała do szkoły swojego przedstawiciela, który zabrał arkusze. Nowe dostarczono tam dopiero wczoraj rano, przed egzaminem. - Co roku zdarza się kilkanaście takich pomyłek - mówi Maria Magdziarz, dyrektor Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. - W tym roku stało się tak w pięciu szkołach w Polsce. Jednak nic nie wskazuje na to, by ktoś ujawnił pytania. Na pewno nie będziemy karać dyrektorów, którzy się zagapili.
Znając rzycie będzie afera...
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
ponoć wszsytkie pytania
na matematyczno-przyrodniczy
były we wtorek po południu już w necie
połowa klasa mojej kumpelki znała wszystkie odpowiedzi
a ja sie wnerwiam
bo w tym roku mieliścoie cholernie łatwy egzanim =/ czy wychozdi na to ze w przyszlym bedzie odwrotnie
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ja go i tak skwasiłam = =
Normalnie rozum mi odjeło
Moze orzez szelest gazety pana pilnującego
Przez hego puszczanie oczeka moze przez cigle czyjeś pikanie komorki lub zegarka
Moze przez tupot biegajacych facetek
Lub wizytatorów jakis z gminy którzy dyszeli mi nad glowa patrzac czy nie mam sciag ...
Moze dlatego ze siedzialamw pierwszej ławce
A moze dlatego ze mialam katar
No słyszałam że w tym roku była o wiele prostrzejszy niż w zeszłym, tak samow podstwtówie. Czyżbym za rok musiała męczyć się z piekielnie trudnym testem?
O boże.
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi