Powiem że jasna cholera mnie bierze jak widze te odzdziały profile i wogole Heh
Frigg ... ale szkoła fajna Mhhmm ...
W poniedzialek po swietach wybieram się do wawy z koleżanką ma wolniejszy dzien wiec mnie oprowadzi :> A w czwartek do innego do kolegi jednak najelpeij jest wszystko zobaczyc osobiscie zobaczymy jak to wyjdzie Narazie to dzieki za wszytsko co napisaliście :***
Post pod postem ale 6 dni przerwy :p nie bic jak cos to niech mod zedytuje
A więc ... byłam w jednej szkole :p na dniu otwartym wczoraj ... przyznam ze mi sie podobała ... Maja jezyki na dosyc dobrym poziomie i tak mysle nad profilem lingwistycznym gdzie rozszerzona jest informatyka ( troche inaczej nazwana ale zawsze informatyka ) angielski i wloski ... i tak sobie mysle z moim zapalem na prawo czy dziennikarstwo czy po tym profilu moglabym cos dzialac w ktoryms z tych kierunkow ?
U mnie w szkole to były dwie osoby, które reklamowały swoją szkołę, ale tak poza tym to cisza. Powinniśmy chodzić oglądać inne szkoły, ale narazie jakoś nikt o tym nie mówi. Nie wiem też do kiedy i od kiedy można złożyć podania. Ja chcę iść na mój kochany kierunek matematyczno-fizyczny tz. matmę kocham, fizyki niebardzo
a ja jestem w 2 i wariuje
bo musze w tej chwili znalezc szkoly!!
dostalam manii (loool)
nie no po prostu tak jakos mnie zlapalo ze musze sobie poznajdowac pare szkol (najbardziej to bym chciala do LP iśc ale eweltanie LO ujdzie :/) których profile będą mi odpowiadały a następnie wziaść się za siebie, swoją naukę itp.
czas zacząc sie starać dostać sie do dobrej szkoły
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
a u nas oprocz tego ze bylismy na targach edukacyjnych gdzie wszystkie szkoly w miescie mialy swoje stoiska i przedstawialy oferty z wiekszosci szkol byli przedstawiciele z ulotkami i mozna bylo ich popytac, i z niektorych szkol maja nauczyciele lub dyrektorzy przyjsc na zebranie i rozmawiac z nauczycielami, po zatym zaczal sie okres ze w wiekszosci szkol sa "drzwi otwarte" i mozemy se wejsc i zobaczyc szkole..
hm ja to jeszce chcialam dodac, ze z drugiej strony elytarne licea sa z lekka przrekamowane, na dobra sprawe ja jestes zdolny to i tak sie dostaniesz na studia i tak (chociaz ja nie wiem co oni Wam zrobili z tyi nowymi maturami, ale nic to). Sama chodzilam 3, 5 roku do tzw elytarnego liceum, pozniej zmienilam na zdecydowanie nieelitarne i doskonale je wspominam. na studia i tak sie dostalam, jak mniemam niebyle jakie za pierwszym razem, natomiast ludzie z mojego poprzexniego elytarnego liceum niekoniecznie. wiec ja bym sie tak jednak nie podniecala i nie sugerowala tzw elytarnoscia, bo oprocz tego, ze mozesz sie "chwalic" to bez swojej pracy i tak nic nie osiagniesz.
a cervantes - nie wiem jak teraz, swego zcasu mial chyba jakas klase artystyczna i maja hiszpanski wykladowy. taka jedna dalsza znajoma chyba w zeslzym roku zdala, zastanawiala sie jeszce nad czackim (ktorego jej bardzo wybijalam z glowy), ale w koncu poszla tam i jest zachwycona od samego poczatku twierdzila, ze jest niesamowicie. maja jakas lacine i jakies humonistyczne tez chyba rozszezone.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
ja ide do prywatnego ktore jest w pwsz, i po tym lo beda duze szanse zeby sie do pwsz dostac bo nakierunkowuje na przedmioty tam, i wiadomo jakies ulatwienie ze tam sie chodzilo juz wczesniej