| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
"Pasja"
Autor Wiadomość
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 14:31   

Gabrielen napisał/a:
Jednak gdyby nie podporzadkowal sie, nie umarl by za nas i nie odkupil grzechow.

Ale po kiego grzyba on za ludzi umierał? I tak wiele z tego nie przyszło, ludzie są dalej ludźmi (że się tak wyrażę Razz). Kto wie, być może teraz jest na świecie nawet gorzej niż wtedy.
Przejdź na dół
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 14:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

himitsu wedle mojej wiedzy on nie umarl po to zebysmy byli lepsi tylko po to zebys mogli isc do niebia, odkupil nie nasz grzechy wszytskie tylko konkretniej jeden - grzech pierworodny....
jesli sie myle to prosze o wyprowadzenie mnie z bledu...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 18:22   

Mimo wszystko i tak jest to zamotane i bez sensu. Cool Razz
Powrót do góry
R2
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 18:41   

frigg napisał/a:
himitsu wedle mojej wiedzy on nie umarl po to zebysmy byli lepsi tylko po to zebys mogli isc do niebia, odkupil nie nasz grzechy wszytskie tylko konkretniej jeden - grzech pierworodny....
jesli sie myle to prosze o wyprowadzenie mnie z bledu...

Nie mylisz się.
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 19:45   

Ja film widziałam razem z klasą, ale wiadomo jak jest z naszą klasą na filmach,z ę nic się nie da oglądnąć przez facetów to praktycznie w tym szumie przespałam wszystko, tylko modlitwę w Ogrójcu i trochę po dało się oglądnąć... chciałabym dooglądać film do końca, bo mnie po tym kawałku zaciekawił...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 20:12    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

przepraszam co to jest Ogrojec? to jakies miejsce w filmie pasja?
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 20:21   

A nie czasem sam początek filmu to modlitwa w Ogrójcu, czy znów soie coś pomyliłam?
Powrót do góry
Agnieszka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 22:44   

No Ogrójec to ogrod w ktorym sie modlił Jezus przed droga krzyzowa...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 27 Mar, 2005 22:51    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ze co? tamten ogrod to bylo ogrod getsemani (znam wersje ze to ogrod betsemanii) a nie ogrojca...litosci..................ogrojec to moze ogrody w grojcu ale napewno nie tamten ogrod...
edit: ewnagelia wg. sw. mateusza 26: 36 : wtedy jezus idzie z nimi do ogrodu zwanego Getsemane...
a ogrojec to nazwa pieknego ogrodu a nie nazwa wlasna wiec jest ogrojec a nie Ogrojec
Powrót do góry
ajeczka11 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 10:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja uważam ze tam jeszcze nie ma pokazanego co Jezus przecierpiał...On cierpiał jeszcze bardziej! Mimo to ja i tak płakałam...Ale ja mam swoje zdanie: nnie ma tam pokazanego tego prawdziwego cierpienia...

Numer Gadu-Gadu
7060479
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 11:50   

ajeczka11 napisał/a:
Ja uważam ze tam jeszcze nie ma pokazanego co Jezus przecierpiał...On cierpiał jeszcze bardziej! Mimo to ja i tak płakałam...Ale ja mam swoje zdanie: nnie ma tam pokazanego tego prawdziwego cierpienia...

No wiesz i tak film stał się kontrowersyjny, a gdyby było pokazane większe cierpienie to by go wogule w kinach nie puszczano, tylko by zalegał pod grubą warstwą kurzu. Druga sprawa to, ze bez przeżywania tego cierpienia nie da się go pokazać nawet przy pomocy najnowoczesniejszych komputerów... A wiadomo, ze nie będą tak bić aktora tylko na potrzeby filmu
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 14:02   

elfkaNenar napisał/a:
Druga sprawa to, ze bez przeżywania tego cierpienia nie da się go pokazać nawet przy pomocy najnowoczesniejszych komputerów... A wiadomo, ze nie będą tak bić aktora tylko na potrzeby filmu

Łot?? Toć tam przeca nikogo nie bili, i z komputerami też niewiele było do czynienia. Podczas kręcenia filmu lali po plecach robota, który miał wygląd tego aktora. I tyle :].
Powrót do góry
Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 15:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm...ja po obejżeniu filmu odniosłam takie nijakie wrażenie..Wiem że Jezus cierpiał i to bardzo ale ogladanie tego nie srawiło mi przyjemności..Na początku oglądałam film dość dzielnie bez łez ale pod koniec biczowania wymiękłam..juz nie mogłam na to patrzeć...biczowali go bardzo długo a pod koniec jeszce jakimiś specjalnymi biczami które wręcz odrywały kawałki dkóry i ciała....wszędzie pryskała krew ...wtedy zaczęły mi lecieć łzy a potem podczas drogi krzyżowej z moich oczu polała się rzeka..Sad Wiem że jego cieprnienie bylo starszne i w tym fimie pokazali to bardzo dobrze nie tak jak w innych filmach tego typu, ale ten film trwa ponad 2 godziny i przez cały ten czas oglądamy na ekranie jego cieprnienia..pod koniec było mi juz dosłownie niedobrze..za dużo naraz....już nie wyrabiałam..naprawde. A w momencie jak go przybijali do krzyza i łamali mu ręke bo nie mogła dosięgnąć do dziurki to zamknęłam oczy. Ogólnie film robi wrażenie ale naprawde nie lubie patrzeć na śmierć i krew a co dopiero przez ponad 2 godziny..ale film daje do myslenia..moze ludzie sie wreszcie zastanowią nad swoim postepowaniem!? Neutral

Numer Gadu-Gadu
730730
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 16:16   

Gościówa napisał/a:
ale film daje do myslenia..moze ludzie sie wreszcie zastanowią nad swoim postepowaniem!? Neutral

Nie może, ale na pewno. Sam słyszałem o co najmniej 8 przypadkach, kiedy ludzie po obejrzeniu Pasji przyznawali się do różnych uczynków - kradzieży, morderstw itd. No i się nawracali.
Można powiedzieć, że sam się po filmie nawróciłem... jednak wiele wydarzeń od tego czasu znów wszystko zmieniło. I nie wiem, czy w ogóle warto mi było się nawracać...

Gościówa napisał/a:
pod koniec jeszce jakimiś specjalnymi biczami które wręcz odrywały kawałki dkóry i ciała....

Mała ciekawostka:
W tych scenach właśnie, kiedy biczowao Jezusa, za takim małym stoliczkiem, na którym jeden z katów wypróbowywał bicz, siedział sędzia (z tego co pamiętam, miał krzywy nos i był nieco łysawy Cool). Może zainteresuje Was fakt, że tego właśnie sędziego grał Polak Wink.
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

Pomogła: 45 razy
PostWysłany: Pon 28 Mar, 2005 17:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oglądałam na DVD ale jak mnie mama zobaczyła oglądającą scenę z ukrzyżowania to wygoniła mnie z pokoju :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Strona 2 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu