| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
klopoty z rodzicami
Autor Wiadomość
minnor Płeć:Mężczyzna

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sro 29 Gru, 2004 19:04   klopoty z rodzicami Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mam 17 lat i mieszkam z mama i jej facetem. mam od siebie starszego faceta i mieszkamy razem (z moja mama).ma 29 lat. wiekszosc w rodzinie tego nie popiera ale mnie to czesciowo nie ochodzi bo to z nim zyje a nie z nimi. jednak jakis bol w sobie mam i zal do nich ze taka sytuacja wystarczyla im do tego by mnie odtracic... mama czasem jest na serio wkurzajaca i nie wiem jak jej przemowic do rozumu ze czasem nie ma racji. w domu mam byc o 9 i takie tam... od jakiegos czasu juz jest troche lepiej ale kiedys znecala sie nade mna i bratem fizycznie i psychicznie. wiadomo kocham ja bo jest moja mama ale nie potrafie juz wytrzymac z nia pod jednym dachem !!!!!!!!!!!!!! czy ktos moglby mi powiedziec czy to prawda ze w wieku juz 16 lat mozna zyc na wlasna reke a jesli nie to czy wystarcza mi 17 lat by podjac samodzielne zycie? prosze o szybka odpowiedz
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sro 29 Gru, 2004 19:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiesz co z tego co ja wiem, to mozesz zaczac zyc na wlasna reke kiedy chcesz..oczywiscie jesli tak dogadasz sie z mama..jesli nie to o twojej smodzielnosc decyduje sad rodzinny (oczywiscie przed ukonczeniem 18 lat)..ale przepraszam ale nie rozumum kto ma 29 lat? mama? jej facet? twoj facet i mieszkacie razem?
edit: jesli sad rodzinny uzna ze mozesz zaczac zycie juz jako dorosla osoba moze ci przyznac alimenty od mamy do czasu kidy sie uczysz i skonczysz 25 lat (oba warunki musza byc spelnione), jednak nie sadze zeby sad przyzna ci mieskzanie itp...wiec tak czy siak jesli nie masz mozliwosci wyprowadzenia sie od mamy to i tak zostaniesz pod jej opieka a sad nie moze jej zabronic jej mowinia ci o ktrej masz byc w domu...dowod osobisty nie zabiera praw rodzicielskich....a bedac pelnoletnia sad rodzinny nie bedzie sie wtracal do twoich sparw domowych...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Czw 30 Gru, 2004 13:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No niby ze bys juz mogl ale ci to odradzam.Jeszcze sie okaze ze zostaniesz sam i nie bedziesz miec dachu nad glowa ani nikogo.A ten facet jesli nie chodzi o tego od mamy znudzi sie toba i cie tez zostawi.

PS.W tekscie masz napisane ze masz faceta ktory ma 29 lat a masz w profilu ze jestes chlopakiem czyli co jestes gejem???
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4349962
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pią 31 Gru, 2004 18:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jejku Miracle...Każdemu może się zdarzyć Rolling Eyes I nie od razu oznacza to,że dana osoba jest homoseksualistą Rolling Eyes
Mróweczka Kwiat

Pan_Feanor Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 07 Sty, 2005 08:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Rób co chcesz to twoje życie......

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Inversja Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 1 raz
Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 17:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ty masz 17 lat. Facet twojej matki ma 29. To ile lat ma twoja matka?? Powiem Ci tak ja bym Ci nie radził opuszczać domu w tak młodym wieku. Podam Ci przykład Dorota Rabczewska zwana potocznie Doda opuœciła sówj rodzinny dom w woeku 13 lat. Nie pochwalam tej decyzji widzisz co z niej teraz wyrosło jakaœ ''Piosenkarka'', która zachowuje się jak jakaœ pani do towarzystwa.
Powrót do góry
Miracle Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Sob 08 Sty, 2005 21:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

mroweczka napisał/a:
Jejku Miracle...Każdemu może się zdarzyć Rolling Eyes I nie od razu oznacza to,że dana osoba jest homoseksualistą Rolling Eyes
Mróweczka Kwiat

Ale ja przeciez nic nie mowie.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4349962
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 10 Sty, 2005 17:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Miracle napisał/a:

PS.W tekscie masz napisane ze masz faceta ktory ma 29 lat a masz w profilu ze jestes chlopakiem czyli co jestes gejem???

Chodziło mi o to.

Odpowiedz do tematu