| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Zwierzaki
Autor Wiadomość
zazulita Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 8 razy
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pon 04 Paź, 2004 14:49   Zwierzaki Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam nadzieję, że tego tematy jeszcze nie było.
Jak macie jakieś zwierzęta w domu, to koniecznie je opiszcie Mr. Green

Ja mam trzy koty i dwa psy. Pierwszy kot nazywa się Miluś (można na niego mówić Tygrys). Jest to mieszanka kota syjamskiego z "dachowcem", ale mino wszystko jest naprawde ładny. Mój drugi kot to Oskar. Jest to czarny kot z białym krawatem. Jest bardzo spokojny i wszystkie pozostałe zwierzęta go nie lubią. Następny kot to Mietek. Jest kotem rasy rosyjski-niebieski. Jak był młody był bardzo złośliwy. Teraz na ok 10 lat i jest trochę spokojniejszy. Cały dzień śpi. Teraz opiszę moje psy. Pierwszy nazywa się Ryjek. Jest to kundelek (mieszanka jamnika z ratlerkiem). Bardzo kocha koty. Wychował Oskara i Milusia. Jest bardzo miłym pieskim. Drugi piesek, a raczej suczka to Sarna. Również jest miszanką ratlerka z jamnikiem. Jest trochę wredna, ale też bardzo lubi koty.

Numer Gadu-Gadu
8619585
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pon 04 Paź, 2004 16:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chyba nie było .. ja tam niewiem Razz
1. Myszka: nazywa się Filip , mam ją od poltora roku , mądra, szybka(jak chyba kazda mysz ) zwina , ladna;]itp...itd biggrin
2. Druga mysz : Wacek Razz ( ona była mojej siory ale ja ją wziełam pod swoją opieke .. - moja siora nie umie sie zajmowac zwierzetami ) mam ją od roku ... i to wszystko co na gorze:P
3. Szczur : kochany , szybki , ladny , mądry, duuuuuży, ... biggrin
4. Pies dalmatenczyk .... nie znam go za bardzo bo mam go od 3 dni ale jest suuuuuuuper Wink ... słodziutki lubi się bawic, gryzc moje skarpetki ( Evil or Very Mad ) =P . Ma na sobie 3 plamki =D nie lubi jak się go nosi na rękach
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
BamBI Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Pon 04 Paź, 2004 16:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja mam tylko jedno Wink ale za to jakie fajne i pocieszne ....... tylko czasem mnie wkurza . ale wie kto w domu rzadzi no wiec to mój maly szynszylek bardzo sie do niego przywiazalam...... no moze nie tak jak do wszystkich rzeczy ktore pogryzl Very Happy
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 05 Paź, 2004 22:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam tak:
Kotkę-Sonia która ma 9 lat. Jest dachowcem,cała czarna, tylko ma biały krawat pod brodą. Jest strasznie złośliwa,jak się ją lekko zdenerwuje od razu drapie. Ale ja wiem,jak sie z nią obchodzić i mi nic nie robi Razz Uwielbia siadać mi na książce,kiedy czytam Very Happy
Pies-Snupi. Kundelek,ze schroniska. Ma 2 latka. Strasnzie fajtułapowaty Smile Al ei tak go kocham. Jest brązowo-rudy.
Dwie papugi-Zuzek i Mikuś. Debilne imiona ale wymyslłą moja siostra. Jeden jest starszy od drugiego(;p) i tak oba s ą głupie :p

klacz Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 06 Paź, 2004 21:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W domu
Kot Bigben (ale raczej mówimy Bigi, Biguś, Misiek, kiciek i co ślina na język przyniesie typu: wypłosz, sierściuch itd Mr. Green ) hm...gdzieś 6 letni kot Birmański. Jak był mały to ciągle drapał, syczał i gryzł. Teraz troche lepiej, ale i tak na zawiele sobie pozwala. Po za tym jest b. wybredny, i to sama skóra i kości, ale długie futerko to zasłania:)

Rybki: ostatnio przy wymianie wody padło 5 rybek Evil or Very Mad bo mojego tatę zajął na 30 min telefon Evil or Very Mad . Akwarium 300 litrów. Mam tam glonojady(blee), 2 płaskoboki, 2 pielęgnice(jedna średniej wielkości druga mniejsza), kilka brzanek rekinich, jakaś ryba co ma jedną płetwę i to na dole(przypomina ślimaka bez skorupki), miałam skalara ale padłSad, po za tym jakieś coś sumo podobne Confused a wczoraj mi padła samotna gdzieś...4-5 letnia ryba ale z małego akwarium.. i zamierzam sobie kupić 'stado' małych które nie zaszkodzom roślinkom biggrin (bo normalnie w 300l były roślinki, ale roślinki są drogie, ryby je zjadały więc się nie opłacało)

w stajni
Konie:
Mehara- 4 letnia gniada klacz arabska. Ostatnio (5.10.04)miała wypadek Crying or Very sad i ma zszytą nogę... Ogólnie z początu była bardzo płochliwa, ale teraz jest dużo lepiej, zrobiła się towarzyska i wogóle. Ja na niej jeżdżę i się nią opiekuję Wink

M-Inka- 5 letnia bułana klacz. Teoretycznie nie rasowa, ale praktycznie baaardzo rasowa:D Bo po Koniku Polskim(świetny konik, z dobrym rodowodem i wogóle) i Klaczy Wielkopolskiej(klacz wpisana do księgi stadnej i wogóle:P ). Wieeeelki łakomczuch. Niby jest prymitywnym koniem, ale inteligencją dorównuje arabom jak mało który koń Wink Inka również jest moim koniem

El Negro-4 letni siwy wałach arabski. Jak na araba dość wysoki(157cm w kłębie). Równie wielki łakomczuch jak Inka;) . Koń mojej siostry

Czartajew- 7 letni siwy wałach arabski. Jak go kupiliśmy, chodził z zadartą głową, i bronił się przed wędzidłem, ciągle miał otwarty pysk, i umiał 'tylko' galopować. Teraz koń chodzi z opuszczoną głową, wolnymi chodami itd(nie cały rok pracy!). Koń mojego taty.(ps. niski jest;) )

Erfali- 4 letni siwy ogier arabski. Bardzo fajny:) Jak go kupowaliśmy, to właściciel stajni(tam gdzie go trzymaliśmy) zabraniał nam podchodzić, 'bo szalony ogier przegryzie nan tętnice' teraz koń chodzi za ludźmi jak pies, liże i wogóle...-nie szkodliwy dla ludzi;) Koń mojej mamy

Koty:
Puńcia- kilkumiesięczna koteczka dachowa szarobura biggrin . Kochana jest, bardzo towarzyska pieszczocha.
Miałam jeszcze drugiego kotka(brata-bliźniaka Puńci) ale uciekłSad chociaż teoretycznie wpadliśmy na ślad, gdzie może być biggrin

pozdrawiam

Luka - tęsknie za Tobą konisiu... Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
3530726
Alicja
Gość
PostWysłany: Sob 09 Paź, 2004 13:06   jamniki

Hei,
mam na imię Ala i mam 6 lat. U mnie w domu mieszkają 2 jamniki,rybkii chomik. Pieski to Leon i Toffi. Wychowuą się razem od szczeniaka i bardzo się kochają, nie mogą żyć bez siebie. Rybki mieszkają w akwarium- to Romeo i Julia.
Powrót do góry
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Sob 23 Paź, 2004 18:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja mam kotka o imieniu Kubuś. Traktuję go jak brata, a moi rodzice jak synka. Oprucz niego mam jeszcze chomika Zuzię i rybki. W przyszłości chciałabym mieć jeszcze pieska. Mama mówi, że jak będę miała własny dom to chyba założe w nim zwierzyniec.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 15:14   

Ja mam psa - Teodor (niecałę 5 miesięcy) Smile
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu