| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Internet

Czy spotykasz się z osobami z którymi rozmawiasz przez internet?
Tak
27%
 27%  [ 5 ]
Nie
72%
 72%  [ 13 ]
Głosowań: 18
Wszystkich Głosów: 18

Autor Wiadomość
sami10 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 1 raz
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:31   Internet Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiem że może wybrałam zły dział i wiem że jestem od Was młodsza ale chciałabym wam coś powiedzieć:
Bardzo często zdarza się tak że czatujecie , poznajecie nowych ludzi , zawieracie znajomości , ale nie zawsze kończy się to bezpiecznie. Ponad 90% dzieci i młodzieży w naszym wieku zawiera osobiste znajomości z osobami z którymi rozmawiają przez internet.I często jest tak , że spotykacie się z taką osobą , ona mówi nam , że ma 12 czy 13 lat a na żywo jest to pan po 30-tce. Może nas również zaciągnąć w jakiś zauek i myślę że sami zgadniecie co się wtedy może stać.
Proszę uważajcie na siebie.
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
7735521
Iśka Płeć:Kobieta
Aktywista
zmiana
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:36    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tak, wszystko to racja. I lepiej pisać to często niż wcale. Takie akurat informacje nie zaśmiecają forum. Ale szkoda, że to tu umieściłaś... trochę nieodpowiednie miejsce, chyba Smile
Powrót do góry
Weronika
Gość
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 07:02   

Ja jeśli czuję że ktoś jest oszukańcem to daję zdjęcie z blogów.
Powrót do góry
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 08:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja się spotkalam dopiero z 5. osobami..Smile
Powrót do góry
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 09:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak ja się spotkałam =) np. z panną ElfkąNenar a z ludzikami z forum to się już od pół roku umawiam na spotkania Wink ale dochodzi do nich b. żadko doszło na razie tylko do Elfki a jeszcze pare osób jest w kolejce (m.in. Mała czy PulkownikNikt do których wybieram się na dłuższy pobyt ^^) a poza forum, tak 2 czy 3 razy =P.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Juwenta Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 13:04    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja spotkałam sie tylko raz z osobą, z którą jestem teraz związana, ale to był wyjątek bo i tak mialam przed tym troche oporów ale niczego nie zaluje, jestem z tego szczesliwa Wink

KoT
Gość
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 14:09   

Witam.
Cóż, dlatego są wszystkie środki ostrożności opisane w innym temacie Wink , takie jak przychodzenie z koleżanką czy umawianie się w miejscu wyjątkowo publicznym (co zresztą ułatwia spotkanie). Ja się spotkałem...<liczy> Z 7 osobami znanymi mi tylko przez sieć, okazali się sobą i nie zaskoczyli mnie za bardzo Smile
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 27 Paź, 2004 15:40   

Ja się spotkałam z kilkoma osobami z netu, z chłopaka z GG czasami jest niezła jazda jak ci jakiś dresiu przychodzi biggrin Ale wracając do tematu to wszyscy byli po 40 co najmniej z kilkoma się ciagałam po zaułkach, bo mieli takie śliczne zmarszczki Smile Ale Wierzba była normalna, aż mi się płakać chciało
Powrót do góry
EU07 Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 08:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jak najbardziej preferuję takie spotkania. Jeśli gada się z kimś np. 12 miechów na gg, to zapewniam, naprawdę można poznać drugą osobę. Bo ciężko jest udawać kogoś innego przez dłuższy okres czasu... I do tej pory wszystko było OK - Ci ludzie okazali się wspaniałymi osobami, których darzę naprawdę sporym szacunkiem i zaufaniem. Szkoda tylko, że mieszkają tak daleko Sad
Co do spotkań z uczestnikami forum... Najbliższe będę miał z Korbką w Katowicach (podczas godzinnej przerwy w podróży Razz).

Numer Gadu-Gadu
1141814
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 16:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tak Korbka mi wspominała (moja przyjaciółka z real) chce mnie zabrać ze sobą =P

Numer Gadu-Gadu
2891618
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 18:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

panienka_wierzba napisał/a:
tak Korbka mi wspominała (moja przyjaciółka z real) chce mnie zabrać ze sobą =P

A ja nic o tym nie wiem biggrinbiggrin Ale w porządku.

Numer Gadu-Gadu
1141814
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 20:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Jednak się spotkanko nie odbędzie Sad Korbka odwolala.
Niedobrze Sad A mialem juz zarezerwowany pociąg... No ale przejade się. Powiedzcie co można zrobić ciekawego w Katowicach?

Numer Gadu-Gadu
1141814
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 28 Paź, 2004 21:21   

To zalezy czy barzo ciekawego i mniej kulturalnego czy jak ^^. Ja kiedyś w Katowicach uwielbiałam chodzić po sklepach. A moze byś się spotkał z samą Wierzbą?
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pią 29 Paź, 2004 17:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

lol Mr. Green co mozna robić w Katowicach? poprzechadzać się po mieście, pooglądać sklepy z książkami (bardzo ciekawe są =) zapraszam do "Imago") z innymi różnymi rzeczami czy połazić sobie po Katowickim empiku Wink

Numer Gadu-Gadu
2891618
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Pią 29 Paź, 2004 20:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm... chodzi i raczej o bliższe okolice stacji, bo tam będę Smile

Numer Gadu-Gadu
1141814
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu