Wiem że może wybrałam zły dział i wiem że jestem od Was młodsza ale chciałabym wam coś powiedzieć:
Bardzo często zdarza się tak że czatujecie , poznajecie nowych ludzi , zawieracie znajomości , ale nie zawsze kończy się to bezpiecznie. Ponad 90% dzieci i młodzieży w naszym wieku zawiera osobiste znajomości z osobami z którymi rozmawiają przez internet.I często jest tak , że spotykacie się z taką osobą , ona mówi nam , że ma 12 czy 13 lat a na żywo jest to pan po 30-tce. Może nas również zaciągnąć w jakiś zauek i myślę że sami zgadniecie co się wtedy może stać.
Proszę uważajcie na siebie.
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Wto 26 Paź, 2004 18:36
Tak, wszystko to racja. I lepiej pisać to często niż wcale. Takie akurat informacje nie zaśmiecają forum. Ale szkoda, że to tu umieściłaś... trochę nieodpowiednie miejsce, chyba
Weronika Gość
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004 07:02
Ja jeśli czuję że ktoś jest oszukańcem to daję zdjęcie z blogów.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004 09:37
tak ja się spotkałam =) np. z panną ElfkąNenar a z ludzikami z forum to się już od pół roku umawiam na spotkania ale dochodzi do nich b. żadko doszło na razie tylko do Elfki a jeszcze pare osób jest w kolejce (m.in. Mała czy PulkownikNikt do których wybieram się na dłuższy pobyt ^^) a poza forum, tak 2 czy 3 razy =P.
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Ja spotkałam sie tylko raz z osobą, z którą jestem teraz związana, ale to był wyjątek bo i tak mialam przed tym troche oporów ale niczego nie zaluje, jestem z tego szczesliwa
_________________ Boso ale w ostrogach
KoT Gość
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004 14:09
Witam.
Cóż, dlatego są wszystkie środki ostrożności opisane w innym temacie , takie jak przychodzenie z koleżanką czy umawianie się w miejscu wyjątkowo publicznym (co zresztą ułatwia spotkanie). Ja się spotkałem...<liczy> Z 7 osobami znanymi mi tylko przez sieć, okazali się sobą i nie zaskoczyli mnie za bardzo
Pozdrawiam
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 27 Paź, 2004 15:40
Ja się spotkałam z kilkoma osobami z netu, z chłopaka z GG czasami jest niezła jazda jak ci jakiś dresiu przychodzi Ale wracając do tematu to wszyscy byli po 40 co najmniej z kilkoma się ciagałam po zaułkach, bo mieli takie śliczne zmarszczki Ale Wierzba była normalna, aż mi się płakać chciało
Jak najbardziej preferuję takie spotkania. Jeśli gada się z kimś np. 12 miechów na gg, to zapewniam, naprawdę można poznać drugą osobę. Bo ciężko jest udawać kogoś innego przez dłuższy okres czasu... I do tej pory wszystko było OK - Ci ludzie okazali się wspaniałymi osobami, których darzę naprawdę sporym szacunkiem i zaufaniem. Szkoda tylko, że mieszkają tak daleko
Co do spotkań z uczestnikami forum... Najbliższe będę miał z Korbką w Katowicach (podczas godzinnej przerwy w podróży ).
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
Jednak się spotkanko nie odbędzie Korbka odwolala.
Niedobrze A mialem juz zarezerwowany pociąg... No ale przejade się. Powiedzcie co można zrobić ciekawego w Katowicach?
_________________ Zapraszam na moje nowe Forum: kolej, podróżni, Mazowsze. (adres w przycisku www)
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 28 Paź, 2004 21:21
To zalezy czy barzo ciekawego i mniej kulturalnego czy jak ^^. Ja kiedyś w Katowicach uwielbiałam chodzić po sklepach. A moze byś się spotkał z samą Wierzbą?
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 29 Paź, 2004 17:23
lol co mozna robić w Katowicach? poprzechadzać się po mieście, pooglądać sklepy z książkami (bardzo ciekawe są =) zapraszam do "Imago") z innymi różnymi rzeczami czy połazić sobie po Katowickim empiku
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..