| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
chce miec psa
Autor Wiadomość
livka
Gość
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 10:30   chce miec psa

CZy sa takie ktore nie powoduja alergii? Od 20 lat barrdzo marze o piesku i slyszalam ze sa takie ktore nie uczulaja. CZy ktos wie moze co to za rasa i gdzie je znalezc?
Przejdź na dół
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Czw 09 Wrz, 2004 13:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to chyba te krótkosierstne (czy jak sie tam pisze) typu chichuachua, one są malutkie (no nie takie znowu malutkie ale są małe) mają bardzo króciutką sierść i są bardzo miłymi psiakami =] podejrzewam że jeżeli uczulają, to już na pewno w mniejszym stopniu od innych. Szukaj krótkosierstych albo bezsierstynych (jest jedna czy dwie takie rasy [koty tez takie sa])
pozdawiam Mr. Green

Numer Gadu-Gadu
2891618
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 17:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Niestety wszystkie psiaki powoduja (w mniejszym lub wiekszym stopniu) alergie. Ale... mozna sie leczyc, sa specjalne srodki. Poszukaj jakiegos lekarza i realizuj swoje marzenie!

Numer Gadu-Gadu
7399523
Malvina Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Wto 14 Wrz, 2004 18:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Leczenie trwa do 5 , 6 lat . Jeden zastrzyk ( w ręke ) u mnie kosztował 10 zł ... Leczylam sie 4 lata i nie pomoglo .. więc Ci nie radze leczyc się ... Chociarz ze niektorym pomaga ... Kup sobie inne zwierzę ... albo jakies takie jakie Ci wymieniła panienka_wierzba Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 15 Wrz, 2004 16:20    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chodzilo mi nie o zastrzyki ale o jakies tabletki, a pozatym wiekszosc osob ktore znam i ma alergie wyleczylo sie, nie wiem jak, ale sie wyleczyli

Numer Gadu-Gadu
7399523
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 15 Wrz, 2004 19:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tabletki malo razy działają ... a jak działają to jakos 1/2 tabletki na polowe dnia ... A jak zastrzyki to niektorym działają caly czas Wink
Powrót do góry
OLUAK Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: Sob 18 Wrz, 2004 12:23   Odpowiedź Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tez mam alergie i mam psa kundla i nie jestem czerwona ani nie mam wysypki. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sro 22 Wrz, 2004 20:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja polecałabym Ci grzywacza chińskiego lub nagiego psa meksykańskiego. Są to największe "łysole". Moja koleżanka ma takiego psa choc jej tata ma alergię i wszystko jest OK. Na poczatku najlepiej pieska weź an okres próbny(moja koleżanka tak zrobina) np. jeden dzień. Jeśli osoba która ma alergię na psy nie będzie kaszleć ani nic w tym stylu pieska spokojnie można przyjąć.
Chińskie grzywacze nagie i owłosione Tel.(022) 842 47 66
Chińskie grzywacze po Champ. b.tanio! Tel. (082) 5692549
Nagi pies meksykański szczeniaki Tel. 0608 030 436

Podałam pare hodowli Wink

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 22 Wrz, 2004 22:42   Re: Odpowiedź Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

OLUAK napisał/a:
Ja tez mam alergie i mam psa kundla i nie jestem czerwona ani nie mam wysypki. Very Happy

Mozesz mieć alergię np. na pyłki , nie koniecznie na sierść .
Powrót do góry
livka
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 01 Paź, 2004 23:20   

dzieki wszystkim za posty:)) chyba sie zdecyduje na te pieski bez wloskow. Dzieki mroweczce za telefony - na pewno sprawdze:))
Pozdrufki dla wszystkich
Powrót do góry
NaRaSkA Płeć:Kobieta

PostWysłany: Sob 05 Lis, 2005 22:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Są na pewno takie psy które nie wywołują alergii, ale które to są to nie wiem. Moim zdaniem powinnaś sie o to zapytać albo twojego lekarza albo weterynarza - on powinien najlepiej znac odpowiedz na twoje pytanie. A tak przy okazji to ja tez bym chciala pieska! Bardzo! Ale rodzice nie chca bo niedawno mielismy tylko byla chora i musielismy ja uspic. Teraz nie chca, choc mama ma to przemyslec i mam nadzieje ze sie zgodzi! Pozdrawiam! Smile

Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Nie 06 Lis, 2005 09:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kiedyś w telewizji słyszłam, że są psy, które nie mają typowej sierści, ale coś w rodzaju włosów, które cały czas rosną, więc co pewnien czas powinno się je przycinać. Ich ras niestety nie pamietaj, ale poszukaj w google może coś będzie.

edit: yorki podobno nie uczulają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Martula Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 06 Lis, 2005 10:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ona89 napisał/a:
Kiedyś w telewizji słyszłam, że są psy, które nie mają typowej sierści, ale coś w rodzaju włosów, które cały czas rosną, więc co pewnien czas powinno się je przycinać. Ich ras niestety nie pamietaj, ale poszukaj w google może coś będzie.

edit: yorki podobno nie uczulają.
Yorki nie mają sierści tylko włos i są dobre dla alergików.Wiem bo moja koleżanka miała Yorka a jej mama miała alergię...

Numer Gadu-Gadu
1804987
dziewczyneczka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Nie 06 Lis, 2005 11:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z tego co ja wiem to:
West highland white terrier (posiadam teo psa i nie wywoluje u mnie alergi)
Sznaucer Miniaturowy
Yorkshir terrier
plus te które podała mroweczka

Zgadza sie te psy nie maja siersci tylko wlosy, dzieki czemu nie linieja.

Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Powrót do góry
Martula Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 08 Lis, 2005 15:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

dziewczyneczka napisał/a:
Z tego co ja wiem to:
West highland white terrier (posiadam teo psa i nie wywoluje u mnie alergi)
Sznaucer Miniaturowy
Yorkshir terrier
plus te które podała mroweczka

Zgadza sie te psy nie maja siersci tylko wlosy, dzieki czemu nie linieja.
No dokładnie! Exclamation Ta pierwsza rasa kulowa jest xD

Numer Gadu-Gadu
1804987
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi