CZy sa takie ktore nie powoduja alergii? Od 20 lat barrdzo marze o piesku i slyszalam ze sa takie ktore nie uczulaja. CZy ktos wie moze co to za rasa i gdzie je znalezc?
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Czw 09 Wrz, 2004 13:16
to chyba te krótkosierstne (czy jak sie tam pisze) typu chichuachua, one są malutkie (no nie takie znowu malutkie ale są małe) mają bardzo króciutką sierść i są bardzo miłymi psiakami =] podejrzewam że jeżeli uczulają, to już na pewno w mniejszym stopniu od innych. Szukaj krótkosierstych albo bezsierstynych (jest jedna czy dwie takie rasy [koty tez takie sa])
pozdawiam
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Wto 14 Wrz, 2004 17:58
Niestety wszystkie psiaki powoduja (w mniejszym lub wiekszym stopniu) alergie. Ale... mozna sie leczyc, sa specjalne srodki. Poszukaj jakiegos lekarza i realizuj swoje marzenie!
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Leczenie trwa do 5 , 6 lat . Jeden zastrzyk ( w ręke ) u mnie kosztował 10 zł ... Leczylam sie 4 lata i nie pomoglo .. więc Ci nie radze leczyc się ... Chociarz ze niektorym pomaga ... Kup sobie inne zwierzę ... albo jakies takie jakie Ci wymieniła panienka_wierzba
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 22 Wrz, 2004 20:07
Ja polecałabym Ci grzywacza chińskiego lub nagiego psa meksykańskiego. Są to największe "łysole". Moja koleżanka ma takiego psa choc jej tata ma alergię i wszystko jest OK. Na poczatku najlepiej pieska weź an okres próbny(moja koleżanka tak zrobina) np. jeden dzień. Jeśli osoba która ma alergię na psy nie będzie kaszleć ani nic w tym stylu pieska spokojnie można przyjąć.
Chińskie grzywacze nagie i owłosione Tel.(022) 842 47 66
Chińskie grzywacze po Champ. b.tanio! Tel. (082) 5692549
Nagi pies meksykański szczeniaki Tel. 0608 030 436
Ja tez mam alergie i mam psa kundla i nie jestem czerwona ani nie mam wysypki.
Mozesz mieć alergię np. na pyłki , nie koniecznie na sierść .
livka Gość
Wysłany: Pią 01 Paź, 2004 23:20
dzieki wszystkim za posty:)) chyba sie zdecyduje na te pieski bez wloskow. Dzieki mroweczce za telefony - na pewno sprawdze:))
Pozdrufki dla wszystkich
Są na pewno takie psy które nie wywołują alergii, ale które to są to nie wiem. Moim zdaniem powinnaś sie o to zapytać albo twojego lekarza albo weterynarza - on powinien najlepiej znac odpowiedz na twoje pytanie. A tak przy okazji to ja tez bym chciala pieska! Bardzo! Ale rodzice nie chca bo niedawno mielismy tylko byla chora i musielismy ja uspic. Teraz nie chca, choc mama ma to przemyslec i mam nadzieje ze sie zgodzi! Pozdrawiam!
Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lip 2004 Posty: 606
Wysłany: Nie 06 Lis, 2005 09:14
Kiedyś w telewizji słyszłam, że są psy, które nie mają typowej sierści, ale coś w rodzaju włosów, które cały czas rosną, więc co pewnien czas powinno się je przycinać. Ich ras niestety nie pamietaj, ale poszukaj w google może coś będzie.
Kiedyś w telewizji słyszłam, że są psy, które nie mają typowej sierści, ale coś w rodzaju włosów, które cały czas rosną, więc co pewnien czas powinno się je przycinać. Ich ras niestety nie pamietaj, ale poszukaj w google może coś będzie.
edit: yorki podobno nie uczulają.
Yorki nie mają sierści tylko włos i są dobre dla alergików.Wiem bo moja koleżanka miała Yorka a jej mama miała alergię...
Z tego co ja wiem to:
West highland white terrier (posiadam teo psa i nie wywoluje u mnie alergi)
Sznaucer Miniaturowy
Yorkshir terrier
plus te które podała mroweczka
Zgadza sie te psy nie maja siersci tylko wlosy, dzieki czemu nie linieja.
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Z tego co ja wiem to:
West highland white terrier (posiadam teo psa i nie wywoluje u mnie alergi)
Sznaucer Miniaturowy
Yorkshir terrier
plus te które podała mroweczka
Zgadza sie te psy nie maja siersci tylko wlosy, dzieki czemu nie linieja.