| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Metallica
Autor Wiadomość
panienka_wierzba Płeć:Kobieta
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

Pomogła: 9 razy
PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 12:46    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja tam znam wielu Punków którzy lubią metal i odwrotnie (sama się do tej grupy zaliczam) więc jakoś nie jest powiedizane że jeżeli ktoś słucha Punka i jest Punkiem musi nie lubieć metalu... bądź odwrotnie, jednemu podoba się to innemu tamto... a trzeciemu obydwa...

Numer Gadu-Gadu
2891618
czarny_krzysiek Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 14:28    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale tak jest tylko wśród osób młodych i bez radykalnego gustu, w sumie częso pozerów. Pomiędzy starszymi wiekiem i stażem punkami/skinami a metalami panuje wojna i to jest w sumie natualne, bo przecież punk powstał jako ruch przeciwko hipisom, metalom, rockmenom i innym długowłosym, więc łączenie tych subkultur jest moim zdaniem przeciwko ich korzeniom.

Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 14:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ehhh czyli nastepne szufladkowanie tak? jeżeli ktoś jest punkiem to kategorycznie nie może lubieć metalu i na odwrót? głupie ramki, takie rzeczy są bez sensu, i ja znam osoby 20 paro letnie, starych punków którzy nic nie mają do metalu, niektórego nawet sami słuchają, więc nei piernicz mi tutaj o tym ze jest wojna, bo ja jakoś jestem metalem, ale lubię punk i przyjaźnię się z Punkami, tak samo jak z Metalami....

Numer Gadu-Gadu
2891618
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 15:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

więc widać że uczestniczymy w zupelnie innych "rodzajach" ruchu punkowego. To co mówię to nie jest szufladka, to raczej szacunek do korzeni i tradycji ruchu, sprit of 69, punk 77 itp itd. Old Punk Never Die, a nie jakaś hybryda skrzyżowana z hipisem albo metalem, absolutnie nic do ciebie nie mam, ale myślę że podrośniesz, posłuchasz, poczytasz i zrozumiesz mój punkt widzenia troche bardziej.

elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 17:35   

Moja koleżanka i jej brat są punkami, obydwoje nie mają nic do metalowców, a nawet trzymają się z nimi... czemu? Bo obydwa ruchy coraz bardziej odchodzą w zapomnienie... za to tępią dresiarzy, którzy siedzą pod ich blokiem i się nabijają z ich jak to nazywają "odmienności". A po za tym z tego co wiem, chociaż na temat punka wiem mniej niż metalu, to punk/skin nie zwalczas ię z metalem tylko między sobą.
Powrót do góry
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 17:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kolejna bzdura, elfkaNenar masz jakieś informacje złe. Punkowcy ze skinami trzymali się zawsze razem ,stąd hasła np. Punks and Skins- Unite and Win!, kapele których słuchają i punki i skini (ska i oi) i wiele innych rzeczy. Ale większość ludzi to ignoranci i nie wiedzą że naziści(ci co są rasistami) mają mało wspolnego ze skinami prawdziwymi, a skini 69, skankowcy, ojowcy i sharpowcy(żałożę się że nikt tutaj nie wie co te nazwy znaczą) zawsze trzymali się razem. Radzę poczytać i troszkę się podowiadywać, bo z tego co piszecie (przepraszam jesli kogoś urażam) wiecie naprawde mało.

Ppark Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 06 Sie, 2004 22:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Dezerter - Wschodni Front

Na Brudnie śmierć w nocy i w południe
Na Żoliborzu rany po nożu
Na Ochocie bomba w samochodzie
Na Mokotowie dziura w głowie
Na Śródmieściu śmierć w podziemnym przejściu
Na Kole porachunki nawet w szkole
Na Ursynowie kijem po głowie
Na Starym Mieście umiera się wcześnie
Na Zaciszu ofiary nikt nie słyszy
Na Saskiej Kępie kastetem po gębie
Na Jelonkach krwawa nagonka
Na Bemowie pistolet przy głowie

Płonie Warszawa, Warszawa się wykrwawia
Ucieka w panice skorumpowany rząd
Nikt nie panuje już nad sytuacją
To dzikie miasto, to jest wschodni front

To tak a propos "tekstów z ideą i przesłaniem".

Na śmierć przeniósłbym mękę, a nad nicość piekło.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2020949
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sob 07 Sie, 2004 12:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

czarny_krzysiek napisał/a:
więc widać że uczestniczymy w zupelnie innych "rodzajach" ruchu punkowego. To co mówię to nie jest szufladka, to raczej szacunek do korzeni i tradycji ruchu, sprit of 69, punk 77 itp itd. Old Punk Never Die, a nie jakaś hybryda skrzyżowana z hipisem albo metalem, absolutnie nic do ciebie nie mam, ale myślę że podrośniesz, posłuchasz, poczytasz i zrozumiesz mój punkt widzenia troche bardziej.

tak może i podrosne i zobacze, ty też podrośniesz i zobaczysz bo jesteś w tym samym wieku co ja i wtedy może zauważysz coś innego jeszcze oprócz swojego włąsnego ruchu punkowego który jest dziwnie nastawiony wrogo do wszystkiego innego, poznasz ludzi dobrych z którymi się zaprzyjaźnisz z inej subkultury niż twoja i poznasz też złych ze swojej, nie ma zadnej ścisłej reguły, zobaczysz że to nei zależy od subkultury do jakiej należysz tylko od jednostki, niezależnie kim, czym esjt.

Numer Gadu-Gadu
2891618
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Sob 07 Sie, 2004 12:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mam przyjaciół zwykłych i metali, i wiem doskonale że wszędzie się znajdą lepsi i gorsi ludzie, rękę podam każdemu kto jest ok. Ale to z kim się przyjaźnie to nie musi odrazu oznaczać że mam ich wciągać w punk, bo muszę mieć szacunek do tradycji ruchu, który wcale a wcale nie jest nastawiony wrogo, ale poprostu odrębny.Taka jest historia a my jej dalszy ciąg tworzymy, jako punki a nie mieszanki. I nie jest to postawa wroga, przyjacioł mogę mieć wszędzie, bo szanuję każdego.

Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Sob 07 Sie, 2004 12:21    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no widzisz, i o to mi tylko chodziło, bo w swoim pierwszych 2 postach ująłeś to tak jakby to tylko zrzeszenie punków miało dla ciebie wartość, teraz wszystko dokładnie rozumiem... ale że podoba mi się i metal i punk, np. to już nie moja wina, po prostu taki mój gust i taka moja natura, lubie sobie raz na jakiś czas puścić dezertera, włochatego, ksu bądź cos w tym stylu, pośpiewać, posłuchać tekstu, po prostu to lubię, tak samo jak lubię np. Nirvanę, Cradle of filth czy Theatres Des Vampires... jednak punka słucham od niedawna i nie mogę się zbytnio wypowiadać w tej sprawie (jesli chodzi o artystów, bądź utowry...)...

Numer Gadu-Gadu
2891618
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 07 Sie, 2004 15:06   

A teraz do wszystkich fanów Metallicy: Do kin wchodzi film dokumentalny o Metallice Thum Thum Thum Thum Thum Thum
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Nie 08 Sie, 2004 22:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiem słyszałam o tym już pod koniec czerwca, tylko jak dotąd nie mam dokładnych co do tego informacji, ponoć miał wejśc na ekrany pod koneic lipca, ale mogła to być jednak pomyłka, więc jeżeli będzie miał ktoś jakiekolwiek informacje na ten temat proszę zamieścić będę wdzięczna ^^'

Numer Gadu-Gadu
2891618
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 08 Sie, 2004 23:45   

poszukaj w filmie na www.gazeta.pl czy w kinie nie pamiętam, ale tak jest o tym i to dużo
Powrót do góry
elfkaNenar
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 12 Sie, 2004 11:30   

Co do filmu to jest małe ale. Będzie on tylko w wybranych kinach i tylko jeden pokaz. krąży on po Polsce niczym koncerty. Ja na szczęście dzięki kochanym kolezankom, które postanowiły mi zrobić wspaniały prezent na urodziny i dzięki im znajomościom najprawdopodobniej będę miała wejściówkę na pokaz w Katowicach, ale to nie jest pewne, a jak nie to trzeba będzie poprosić kogoś by znalazł na necie żeby ściągnąć.
Powrót do góry
Aktywista
oszukajka *^-^*
Aktywista

PostWysłany: Czw 12 Sie, 2004 11:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

aaaaaa jeżeli będziesz szła do Katowic to czy mogłabyś mnie wcześniej powiadomić w jakim kinie keidy i o której godzinie? bo mieszkam neidaleko Katowic i chętnei bym się przejechała!! I wies zmoże mogłybyśmy się przy okazji spotkać np. po seansie i wyminić sie opiniami =D

Numer Gadu-Gadu
2891618
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu