Nie wiem za bardzo dlaczego wiekszocs ludzi posiada psa . Czy dlatego , ze jest przyjacielem , czy dlaatego ze mozna go przywiazac przy budzie ... Osobiscie ostatnimi czasy posiadalam psa ale jakos nie bylam do niego przywiazana . Co o tym sadzicie ?
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
To zależy od ciebie...i od psa czy będziesz z nim bardziej czy mniej przywiązana...jeżeli chcesz to tak...chociasz bardziej zależy to od sytuacji i od psa...jeżeli pies jest szczeniakiem i ma się gop jako maluszka to trudno jest go nie pokochać...jeżeli pies uratował ci życie to też trudno sie do niego nie przywiązać...jeżeli masz doła to możesz się też wypłakać a on często cię poliże na pocieszenie...ja też jakieś kilka miesiecy temu mialam psa...był to szczeniak i przybłąkał się do mnie...ja miała go tylko 7 dni...a tak bardzo sie do niego przywiązałam...bo musiałam oddać po 7 dniach do azylu...opłakuje tamten moment do dzisiaj...a minęło jakieś już ponad 6 miesięcy...żałuje że nie uciekłam z nim wtedy....widzisz....przywiązanie zależy od człowieka...ja akurat wtedy miałąm poważnego doła...i tak sie stało...
Człowiek przeważnie przywiązuje się do psa ponieważ to wierny i naprawdę bardzo dobry przyjaciel...
Ja w marcu tamtego roku tesh wyplakalam duzo lez . moja wierna suka ( ratlerek ) odszedl . Mial operacje ale nie wytrzymal . bylam ze mna wszedzie nawet wieczorem kiedy lezalam na kanapie Kropa wpychala sie za mnie i grzala mnie . wszyscy ja lubili bylam do niej bardzo przywiazana .
_________________ Szkola jest jak WC -
trzeba do niej chodzic
Psy sa the best x] Moja suczka jak placze to zawsze przybiega i mnie lize. I tak smiesznie uszy kladzie Teraz nie wiem jak moglam kiedys zyc bez psa Jak do domu przychodze to zawsze sie ze mna wita taka szczesliwa, ze az sie smiac chce. I tak lapa prosi, zeby ja glaskac Mowie wam, jesli nie macie psa (lub przyjaciela) , kupcie sobie jednego (lub wezcie ze schroniska) )))) (zeby to bylo takie proste, nie xP)
Mojim zdaniem pies zawsze toWarzyszył człowiekowi od wieków i morze dlatego ale co dotych bud. Muj dziadek mieszka nawsi Zawada Książęca tam psy są na łańcuchu albo w małych i ciasnych klatkach to jest okropne tylko muj dziadek ma psa spuszczonego na całe obejście w całej wsi tak zawsze było:
Ami I
Ami II
Ami III
Ami IV
nigdy niebyli przykuci łancuchem do ściany ani dziadek ani babcia tego nie popierali szkoda że inni tego niechcom zakceptować
orze kiedyś się to zmieni
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Sty 2003 Posty: 632
Wysłany: Wto 24 Sie, 2004 13:59
Ja kocham zarówno mojego nowego pieska jak i tego ktory umarl 4 lata temu. Pierski maja zupelnie inne od siebie charakterki, ale wystarczy milosc i cierpliwosc a psiak stanie sie najlepszym przyjacielem czlowieka!
_________________ '...abyś pewnego dnia odkrył, że baśń może się nieco różnić od twoich wyobrażeń.'
Według mnie ludzie lubią wszystkie zwierzęta. Psy to zwierzęta wierne oraz posłuszne (nie niszczą domu) .Często wybierając zwierzę zastanawiamy się czy pupil którego chcemy kupić nic nie zniszczy