| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Koleżanka - Dziewczyna
Autor Wiadomość
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sob 06 Gru, 2008 09:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wiesz, ja nadal uważam że warto sprawę wyjaśnić. Bo co tak na prawdę świadczy o tym że jesteście już razem ? że się ze sobą spotykacie i rozmawiacie ? To się zalicza do przyjaźni, a czy to że się całujecie/dotykacie/cokolwiek innego ? Może to być po prostu wykorzystanie sytuacji ale wcale nie chęć bycia ze sobą. Wyznania miłości ? A "kocham cię (ale nie możemy być razem bo mam dziewczynę)" ?

Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Sob 06 Gru, 2008 09:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
"chcę chodzić z tobą = chcę byś była moją dziewczyną."

błędne koło..
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 06 Gru, 2008 12:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacja - Ale czy musimy używać wykutych na pamięć regułek, której nijak nie wpasowują się w sytuację, brzmią głupkowato i tak naprawdę nikt nie wie co oznaczają?

Inna sprawa, że większość ludzi nawet nie wie co tak naprawdę ma znaczyć że "mam dziewdzynę/partnerkę".
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 06 Gru, 2008 13:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oczywiście że nie, ale po pierwsze: w tym wieku jest to jeszcze dopusczalne, bo drugie - właśnie mówię o tym że można powiedzieć to inaczej, inna sprawa że czasem może to się wyjaśnić. jak przedstawiasz swą dziewczynę kolegom i mówisz: "to moja dziewczyna - Kasia" itd.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Gru, 2008 12:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nigdy bym tak swojej partnerki nie przedstawił znajomym : ) To tak jakbym Ją przy nich obsikał zaznaczając terytorium : )

Widzisz - problem w Twoim pojmowaniu świata jest jeden - uważasz że jest On czarno-biały. Albo jesteśmy razem, albo w ogóle. Nie ma nic pomiędzy. Nie istnieją dla Cibie żadne różnice w związkach Jasia i Małgosi, oraz Stefana i Genowefy.

Niestety tak nie jest, świat ma wszystkie barwy tęczy i różne sytuacje w życiu się przytrafiają, dlatego też jakakolwiek wykuta formułka nie da rady się sprawdzić.

Żeby podać Ci tak bardziej obrazowy przykład spróbuj sobie wyobrazić sytuację, w której spodobał Ci się pewien chłopiec, Ty spodobałaś się mu - umawiacie się, spotykacie, jest miło. Chcesz go pocałować, a On mówi że nie lubi się całować - po prostu go to obrzydza. Czy w takim razie jesteście razem, nie jesteście? No przecież się nie całujecie, prawda?

Oczywiście to tylko przykład, ale dosyć obrazowo przedstawia fakt, że naprawdę ludzie wiążą się na różne sposoby i nie mozna tego upraszczać do "chodzenia ze sobą" : )
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Gru, 2008 14:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Właśnie o to mniej więcej mi chodziło - każde zachowanie jest inne i trudno wywnioskować czy jesteście razem czy nie (a już mówiłam że warto to wiedzieć, żeby dobrze funkcjonować w społeczeństwie), więc trzeba sobie to w jakiś sposób wyjaśnić...

PostWysłany: Nie 07 Gru, 2008 15:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Widzę że tu się rozwinął temacik biggrin

Mi tylko chodziło co robić jak już jest moją dziewczyną, żeby się nie nudziła. Bo mieszkamy w małym miasteczku i ja nigdy nie miałem dziewczyny ani się o nią nie starałem a ona miała 2 chłopaków i nie chce wyjść na debila ....
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 07 Gru, 2008 16:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akacja - Problem jest jednak w tym że jedno "jesteśmy razem" może się znacznie różnić od drugiego "jesteśmy razem".

Dreny - Podchodź do niej jak do kumpeli, wtedy się nudzić nie będzie - jak będziesz się za bardzo starał, to dasz plamy.

A co do tematu - my tak mamy że robimy wielki offtop i dyskusję na trzy strony : )
Powrót do góry
Strona 3 z 3 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Odpowiedz do tematu