| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Laska?
Autor Wiadomość
Kimex Płeć:Mężczyzna
Junior
Junior

PostWysłany: Wto 12 Sie, 2008 21:52   Laska? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cierpie na chondromalacja (w wrześniu będzie rok)
Od pół roku mam zdiagnozowaną chorobe.
6 miesięcy temu byłem u lekarza który zapisał jakiś preparat który miał niby odnowić chrząstke
3 miesiace temu kolejna wizyta i zapisanie na fizykoterapie.(dodatkowo leki jednak ich cena jest zbyt duża jak na portfel moich rodziców)

Nie jest lepiej . Staram się jeździć na rowerze co troche pomaga bo ból jest w 10 stopniowej skali jak mam bardzo zły dzień to 8 (wtedy najczęściej biore jakiś lek rozkurczowy typu silna no-spa i ide spać)
Zanim rozchodze trwa to jakiś czas , nie boli tak bardzo w ciągu dnia jednak wieczorem lubi wręcz wykręcać.

W wrześniu mam kolejną wizyte.
Czy próba "wpisania"sobie laski będzie dobrym pomysłem?

Mógłbym ją mieć nie przeszkadza mi to że ludzie zaczną mnie innaczej postrzegać jednak ból z miesiąca na miesiąc wcale nie ustaje a jest gorzej.

Najgorsza do przekonania jest moja mama która twierdzi że : na rowerze jeździć możesz więc aż tak cię nie boli.
Chodzi o to że boli . tak na prawde
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 08:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Czy jest dobrym pomysłem? Na mój chłopski rozum nie jest - nie poddajemy się Misiaczku ; )
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 14:39    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Uzależniamy się od leków przeciwbólowych?...
Zaargumentuj swoje "nie"
Powrót do góry
CHoCoLaTE Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 16 razy
PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 17:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie wiem, ale jak zaczęłam brać z powodu okresu [bóle brzucha..], to tak teraz jak mnie coś boli, myślę, że mogę wziąć tabletkę i po sprawie.. Ale tak ciągle nie można.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 18:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kimex - Ciężko mi zaargumentować moje "nie" - nie zajmuję się leczeniem ludzi, nie wiem jak to się robi, ani nawet tak naprawdę nie wiem co to za choroba : )

Mogę Ci więc jedynie podpowiedzieć - myślę jak każdy tutaj - na chłopski rozum, że nie ma co się poddawać.

To nie jest forum medyczne, nie szukaj tutaj pomocy z zakresu medycyny : )
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 19:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

szukam tu pomocy z zakresu dobrych rad.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 20:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ale żeby dawać w tym temacie dobre rady, przydałoby się chociaż wiedzieć co to jest : )
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Sro 13 Sie, 2008 22:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

taki przyrząd do pomocy w chodzeniu i odciążeniu stawów najczęsciej nóg.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2008 08:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

<umiera> O chorobę pytam : )
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2008 18:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Chondromalacja (rozmiękanie chrząstki w tłumaczeniu dosłownym) to choroba prowadząca do destrukcji tkanki chrzęstnej. Obecnie coraz rzadziej używa się tego określenia zastępując je sformułowaniem ubytek lub uszkodzenie chrząstki
Powrót do góry
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Czw 14 Sie, 2008 22:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kimex - musisz się skonsultować z lekarzem, bo możliwe że właśnie musisz chodzić (zresztą przy wielu schorzeniach układu kostnego zaleca się pewien ruch), ale przecież może tak być że w Twojej chorobie jest to bardzo niezalecane, żeby chrząstka się odbudowała.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 14 Sie, 2008 23:00    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Kimex - Dobrze, masz uszkodzenie tkanki chrzęstnej. Nadal na mój chłopski rozum nie kupuj sobie laski, idź do lekarza, zapytaj go i przestań szukać pomocy z zakresu medycyny dla zaawansowanych na forum dla dzieci. Zgodzisz się ze mną?
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 15 Sie, 2008 10:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
Kimex - Dobrze, masz uszkodzenie tkanki chrzęstnej. Nadal na mój chłopski rozum nie kupuj sobie laski, idź do lekarza, zapytaj go i przestań szukać pomocy z zakresu medycyny dla zaawansowanych na forum dla dzieci. Zgodzisz się ze mną?

Po dodaniu argumentacji do swojej wypowiedzi co uczyniłeś nie pozostawiasz mi inengo wyboru jak tylko się zgodzić z Tobą.

closed topic . i think
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu