Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 11:11
Słupek - może i by polubili - Bo to nie kwestia "nie lubimy tego", tylko "nie znamy tego" - A poznać ciężko, bo gdzie się nie obejrzysz promuje się nowe - kaszaniaste disco, ew. techno : )
eeee no, to nie jest wcale takie rzadkie zjawisko - muzyka lat 70' 80' (kijowa nazwa, ale tak to sie oficjalnie zwie) na imprezach. Wlasnie Boney M, Bee Gees i inne tego typu taneczne hity coraz czesciej sa w repertuarze klubowych imprez, zwlaszcza tam, gdzie sa 2 parkiety, jeden z techno i pochodnymi, a drugi z taka wlasnie muzyka.
eeee no, to nie jest wcale takie rzadkie zjawisko - muzyka lat 70' 80' (kijowa nazwa, ale tak to sie oficjalnie zwie) na imprezach. Wlasnie Boney M, Bee Gees i inne tego typu taneczne hity coraz czesciej sa w repertuarze klubowych imprez
Ale są to czasem wmieszane utwory "dla śmiechu", a nie dla dobrej zabawy, bądź jakiś remix..
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 14:44
kicp - Nie zetknąłem się - Głównie na klubowych imprezach słyszę przeróbki starych utworów disco, ewentualnie dawngo pop'u, ale starego, dobrego elektronika, czy disco rodem z lat 70-ych? No nie wiem, może obracam się tylko na takich imprezach, ale nie spotkałem. : )
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 16:30
Laki, Green Point, ot dyskoteka na powietrzu, w wiosce turystycznej, jedyna atrakcja.
Kicp, spokojnie, nie bulwersuj się, sama słucham techno. Ale ludzie z gwizdkami, w białych rękawiczkach i po paru tabletach.. to nie jest fajne. Dobrze, że ludzie z wiekiem mądrzeją. I żeby nie było, że tylko krytykuję, podobało mi się tam, dopóki nie zeszły się tłumy ludzi, a dj zaczął puszczać pod publikę.
To ja zaproponuję: Armin van Buuren, Tiesto, Marco V, Marcel Woods, dave202. John Marks,
sety A state of trance.
Laki, nie dla śmiechu. Dobre kawałki, w unowocześnionej wersji. Naprawdę dobre do zabawy.
Pani też tego słucha Jesteś na Asot.pl ? Tylko nie mów proszę Cię, że to techno. A ASOT do dobrego tańczenia trochę mi się wydaje nie nadają, kawałki są często zbyt lajtowe.
Co do Marcela, wątpię by ludzie wiedzieli jak do jego muzyki tańczyc...
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 26 Cze 2006 Posty: 1270
Wysłany: Wto 21 Sie, 2007 21:24
Akacja12 napisał/a:
Podajcie mi fajne utwory do tańczenia
Hm, wiesz, zależy od tego, jaki rodzaj muzyki do tańca preferujesz ;] Np niektórzy jako "muzę do tańca" to tylko techno, innym wystarczą tegoroczne hity z listy przebojów ;] Jak np w moim przypadku ^^ Byleby nie jakieś wolne (no, chyba że do wolnego tańca ;>, ale do tego to już trzeba dwóch osób ). Posłuchaj Eski, włącz Vivę i może Ci coś wpadnie w ucho ;]
Akacja12 napisał/a:
Nie w stylu My chemical romance, ani Metallici
Ciekawe jak się tańczy do MCR, lub Metallici? Lol, nie wyobrażam sobie...
Ale są to czasem wmieszane utwory "dla śmiechu", a nie dla dobrej zabawy, bądź jakiś remix..
a czy nie przy kupie smiechu bawimy sie najlepiej?
do tanczenia? jaki ja glupi. FUNK, ludzie! Funk i soul po tysiackroc! i jakies brejkbity i elektro jeszcze moze, nie bede was zasypywal nieznanymi dla wiekszosci (zakladam) pozycjami ;P
a czy nie przy kupie smiechu bawimy sie najlepiej?
Chyba wiedziałeś o co mi chodziło..
Monik napisał/a:
Ciekawe jak się tańczy do MCR, lub Metallici?Laughing Lol, nie wyobrażam sobie...
Ostatnio będąc na koncercie Coma/Pearl Jam widziałem jak ludzie "tańczą" (tzn. były to cztery osoby, zapewne na dropsach) do rock'a..masakra, faceci skakali w lewo i w prawo i machali tymi beznadziejnymi włosami..
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 22 Sie, 2007 13:24
Laki. ja tam lubię się pobawić przy trance ;p Może rzeczywiście, do potańczenia całe sety nie były by fajne, ale do posłuchania na pewno.
Shaunri nie chodzi mi o te super hity, które promuje radio czy tv, ale w klubach często puszczają takie przeróbki, dodanym fajnym bitem, i do zabawy jest bardzo fajne.