Wysłany: Sob 24 Mar, 2007 16:50 Niemiecki..Koszmar
Hej wszystkim.. Mam do Was ogromną prośbę. Czy moglibyście przetłumaczyć mi tekst z języka polskiego na niemiecki proszę Was bardzoo bo to jest potrzebne mi na poniedziałek na niemiecki a nie jestem aż taka dobra z niemieckiego chociaż sobie jakoś radze to czasem potrzebuje pomocy xDD Oto tekst:
Weekend zaczął się bardzo pomyślnie. W sobote poszłam z rodzicami do kina. Po filmie udaliśmy się do restauracji. Gdy wróciliśmy do domu odrobiłam lekcje i posprzątałam pokój. W niedziele spotkałam się z koleżanką. Poszłyśmy razem na basen. Kiedy wróciłam do domu zjadałam obiad i poszłam z rodzicami na spacer. Później przygotowałam się do szkoły i oglądałam telewizje.
Jesli pomożecie będę baaardzo wdzięczna. Z góry dizęki za wszystkie odpowiedzi
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Sob 24 Mar, 2007 22:14
Die Wochenende hat sehr günstag begonnen. Am Samstag bin ich mit den Eltern ins Kino gegangen. Nach dem Film sind wir zum Restaurant gegangen. Als sind wir zum Haus zurückgekommen das ich habe die Hausaufgaben gemacht und ich habe das Zimmer aufgeräumt. Am Sonntag habe ich sich mit der Freundin getroffen. Wir sind zusammen auf die Schwimmhalle gegangen. Wann bin ich zum Haus zurückgekommen das ich habe zu Mittag gegessen und ich bin mit den Eltern auf dem Spaziergang gegangen. Später habe ich sich für die Schule vorbereitet und ich habe ferngesehen.
Winno być dobrze ; )
Mam wątpliwości co do: Als sind wir zum Haus zurückgekommen das ich habe die Hausaufgaben gemacht und ich habe das Zimmer aufgeräumt. - nie wiem czy można tak dać 'das'.
Ale myślę, że tekst jest w miarę ok.