Wysłany: Czw 12 Paź, 2006 22:00 nie wiem jaki dac temat...
Mam 13 lat i moja przyjaciolka tez. Od 4 klasy chodzimy razem do klasy bo sie poznalysmy na podworku. W podstawówce zawsze więcej chłopaków bujało się we mnie. Ale dobra mniejsza z tym. No i ona zaczęła szybciej dojrzewać. Ma już biust i w ogóle. Ja jeszcze nie. No i teraz chodzimy do 1 gimnazjum. Ona ciągle mi mówi, że ten chłopak się na nią gapi, to znowu inny i tak ciągle. Paru się w niej zabujało. We mnie chyba nikt. Nie wiem. No i mi się wydaje, że w tym wieku chłopacy lecą na biust itp. Cały czas się jej tam gapią. I chyba na to najbardziej zwracają uwagę. Wkurza mnie to, bo czuje się jak małe dziecko, bo nie mam biustu. I ta moja friend mówi, że jej nie obchodzi jej biust, nie chce go "eksponować" jak inne lalunie w szkole. Wiecie dekolty itp. Ale ona nosi obcisłe bluzki, o których mówiła, że ich nie założy, bo są za obcisłe i za bardzo się opinają na biuście. Czy nie znajdę chłopaka dopóki nie urośnie mi biust? I głupio się trochę czuję przy tej mojej friend jeśli tak każdy coś powie o jej piersiach czy się spojrzy. Chodzi o chłopaków. Bo boję się, że powiedzą np. "a ty to decha" czy coś. Poradźcie mi na temat całej sprawy, bo to dla mnie ważne. Z góry thX
Ostatnio zmieniony przez Aga002 dnia Pią 13 Paź, 2006 14:57, w całości zmieniany 1 raz
ehhh myślisz że cały świat obraca się wokół piersi? (dobra co dla nie których może tak... xD) no ale wiesz nie wbijaj sobie broń ci panie boże do głowy że nie znajdziesz chłopaka przez to że masz mały biust. jak mówią każda potwora znajdzie swego adoratora ; )
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 13 Paź, 2006 15:40
ale kiedy zrozumiesz, że w tym wieku to normalne, nie powinnas się tym przejmować.. biust z czasem urośnie, a że ma to ze sobą coś wspólnego jest tylko twoim urojeniem
nie wiem w ogole po co chlopakom to :\ przeciez i tak nie dotkna co oni sobie mysla? inna sprawa jesli dziewczyna jest w twoim wieku Nasty_Girl i starsza
Wysłany: Pią 13 Paź, 2006 16:59
Okej, cieszę się dziewczyny że sobie pogadałyście, ale warto by było gdyby ktoś "z jajami" się wypowiedział... Tak dla kontrastu.
Aga -
1) Nie będę mówił "A, chłopacy to nie patrzą tylko na biust" bo i sam lubię kiedy jest na czym oko zawiesić - Mimo to słowa "w niej kilku się już zabujało" wzbudzają we mnie pusty śmiech. I co z tego że kilku się w niej zabujało? Skoro kochają tylko jej krowie wymiona, to jakie to ma znaczenie? Też byś tak chciała, żeby wszyscy lecieli tylko na to, co masz pod bluzką?
2) Hola, hola, co do "Chłopacy to lecą tylko na biust" - Też z drugiej strony się nie zgodzę. Czasy gimnazjum wspominam mile, było nawet na czym tu i ówdzie oko zawiesić, ale jeśli sobie przypominam, to wśród moich partnerek znalazłoby się parę z mniejszym biustem, i parę z większym - Jakoś nie widzę zależności.
3) przeciez i tak nie dotkna Neutral co oni sobie mysla? inna sprawa jesli dziewczyna jest w twoim wieku Nasty_Girl i starsza
Zdziwiłabyś się.
4) bo w tym wieku nie mają nic w głowie.. a to nie znaczy, że to wina tego czy masz duży biust czy mały.
Również byś się zdziwiła - Nie wiem czy rózróżniacie to, co dzieje się biednemu gimnazjaliście w spodniach, od tego co dzieje się w jego głowie - Standardowo to On dzieci już powienien robić, w naszym społeczeństwie zdany jest na patrzenie na piersi dziewczyn - A że to jest jedyne (Of course zależy od chłopaków) co ich może w przechodzącej dziewczynie podniecić - To patrzą. W głowie natomiast... To inna sprawa.
dziex. ale mam pytanie - po co im patrzec na biust
[ Dodano: Pią 13 Paź, 2006 17:12 ]
i mam jeszcze szczescie z tym ze nikt mnie nigdy nie wyzywal od dech itd. tylko w 6 klasie kolega powiedzial "ta Aga to decha jest". i przyznam ze to nie jest mile. nie rozumiem dlaczego im przeszkadza ze dziewczyna jest decha, ze musza sie z niej wysmiewac. czy to takie smieszne...i mam nadzieje ze mnie nikt nigdy nie bedzie wyzywal. moja kumpele wyzywali. ma teraz 15 lat a wtedy miala 13 tak jak ja teraz.
i w zyciu nie chcialabym przezyc tego co ona biedna :* no i musze przyznac ze na poczatku wrzesnia (wtedy dostalam ta brazowa wydzieline, chyba okres) biust mi sie bardziej zaokraglil po bokach a okresu nie mam do dzis...boje sie ze dostane niespodziewanie...eee.... :\
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 13 Paź, 2006 17:19
Aga002 napisał/a:
ale mam pytanie - po co im patrzec na biust
bo fajnie jest popatrzec sobie na cos ladnego. jak tobie sie cos podoba to tez na to patrzysz i nikt ci nie robi z tego powodu wyrzutow wiec ty tez im nie rob.
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."