Mam do Was pytanie: kto mieszka w Tarnowie? To jest w woj. małopolskim. Pewnie dostanę mało odpowiedzi, ale warto spróbować
No i tak: jeśli mieszkacie w Tarnowie, to do jakiego Gima i LO idziecie/chodzicie/chodziliście? Jakie polecacie? Może znacie jakieś dobre, tarnowskie szkoły, np. z opowieści krewnego z Tarnowa, czy z jakiegoś innego forum. Bardzo proszę o odpowiedzi
Ja tu nikogo z Tarnowa nie zaobserwowałem. Polecałbym raczej fora regionalne lub o tematyce edukacyjnej, a najlepiej popytać się kogoś zaufanego.
A z własnego doświadczenia, sam poszedłem do rejonowego gimnazjum, które miałem najbliżej pod ręką i zbytnio nie narzekam. A do liceum masz sporo czasu jeszcze i nie masz się po co tym przejmować.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
A do liceum masz sporo czasu jeszcze i nie masz się po co tym przejmować.
Tak, ale do gimnazjum nie mam tak sporo czasu. I tak się składa, że do tego, co ja chciałam iść, wybiera się chyba z pół mojej klasy A o to chodzi, że ja nie chcę być z nimi Jest takie jedno fajne gimnazjum... Na stronie www je widziałam... No i też osoba zaufana poleca... Chodzi tam moja przyjaciółka... Tylko że, cholera, jest za daleko!
Nie ufaj takim rzeczom, mogą mieć ładną stronkę, z fajnymi fotkami, a w rzeczywistości może być syf i brak fotokomórek w kranach.
Monik napisał/a:
No i też osoba zaufana poleca... Chodzi tam moja przyjaciółka...
Tak już lepiej, ale radziłbym poznać opinię kogoś innego, czasem to co się podoba jednej osobie niekoniecznie przypada do gustu reszcie.
Monik napisał/a:
Tylko że, cholera, jest za daleko!
Przyzwyczaisz się :p Ja kiedyś miałem problemy z wstawaniem o 7, od jakiegoś tygodnia wstaję przed 6 i żyję
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
KleO -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 15 Wrz, 2006 20:54
O! Ja jestem z Tarnowa
Ja skończyłam Gimnazjum nr 8.
A teraz chodzę do Społecznego LO.
Tak już lepiej, ale radziłbym poznać opinię kogoś innego, czasem to co się podoba jednej osobie niekoniecznie przypada do gustu reszcie.
Być może, ale akurat ta osoba ma podobny gust do mojego
Słupek napisał/a:
Przyzwyczaisz się :p Ja kiedyś miałem problemy z wstawaniem o 7, od jakiegoś tygodnia wstaję przed 6 i żyję
Ja bym się tam przyzwyczaiła, tylko że rodzice nie pozwolą, bo przecież "jest tyle innych gimnazjów tak blisko... nie ma mowy, żebyś tak daleko dojeżdżała" : /
Natalie Hetfield napisał/a:
O! Ja jestem z Tarnowa
Miło mi Przy jakiej ulicy mieszkasz (jeśli można spytać)?
Ja bym się tam przyzwyczaiła, tylko że rodzice nie pozwolą, bo przecież "jest tyle innych gimnazjów tak blisko... nie ma mowy, żebyś tak daleko dojeżdżała" : /
Edukacja to Twoja sprawa, od niej będzie zależeć Twoja przyszłość, nie ich. Jak tym razem nie postawisz na swoim, to może później wybiorą Ci szkołę średnią i wyższą.
—Michael Shermer