Hej! Mam maly problem. Jak powinnam golic okolice bikini? Ja stosuje najpierw krem do depilacji a pozniej maszynke jednorazową (gole pod wlos). Czasami udaje mi sie zrobic to dobrze ale zwykle zostaja male klujace odrosty i pojawia sie mnostwo czerwonych krostek! Na drugi dzien jest jeszcze gorzej bo wloski maja jakies 2mm i kluja jeszcze bardziej. Dla mnie to nie bylby problem tyle ze mam chlopaka i chcialabym uprawiac z nim peeting ale nie moge sie odwazyc przez te wloski! Co zrobic zeby wzgórek byl idealnie gladki (jak najdluzej) i bez krostek?
[ Dodano: Czwartek Styczeń 19, 2006 21:57 ]
A... jeszcze jedno. Jesli wloski maja ok 1 cm to mozna je zgolic prawie idealnie ale takich krociótkich nie moge . Musze czekac az odrosna ale przeciez codziennie musze byc przygotowana na to ze moj chlopak zrobi mi minetke. I jak tu sobie z tym poradzic? Przeciez z taka zarosnięta to zadna przyjemnosc bo wloski przeszkadzaja A jak gole codziennie to mam mnostwo krostek no i wlaciwie i tak nie mozn zgolic takich krotkich idealnie. POMÓŻCIE! PROSZE!
_________________ "Bez miłości każde życie jest jedynie udawaniem i mijaniem."
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 12:40
moze i dlugie wlosy by mu przeszkadzaly, ale bez przesady, jezeli mu sie podobasz nie przestniesz przez to ze nie zawsze jestes idealnie gladko wygolona.
zacznij uzywac kremu do depilacji okolic bikini ;p
aha, pozatym po kremie do depilacji nie uzywa sie maszynki.. co innego pianka do golenia, co innego krem do depilacji..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 15:14
Dzieki. Tylko ze jak uzyje kremu to i tak musze użyc maszynki bo tą szpatułką nie moge usunąć wszystkich wlosków. Nie wiem dlaczego.
[ Dodano: Piątek Styczeń 20, 2006 15:24 ]
A golić z wlosem czy pod włos? I propo odrostów. Jak sa malutkie to kluja i watpie aby to było przyjemne dla mojego chlopaka. W koncu język jest dosc wrażliwy.
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 16:41
Keeveek - Nie wiem jak Tobie, ale mi nie chce się wałkowac znowu tego samego tematu. Ja swoje zdanie mam, ty też, oboje swoje zdania znamy - reszta forum też. Świata tym postem nie zmienisz, więc nie psujmy wątku, bo po co?
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 02 Mar 2003 Posty: 792
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 16:43
Jaka paranoja?!!! Co ma piernik do wiatraka?! A tak wogole to wielu chlopakow chce pocalowac dziewczyne ale gamonie nie wiedza jak to zrobic! I nie prosilam o opinie tylko o rade!!!!!!!!!!!!!!
niewiele. ale powinnaś wiedzieć, że wiek fizyczny nie ma znaczenia jeśli chodzi o dojrzałość. no ale jeśli musisz się tam ogolić żeby Twój chłopak czuł się z Tobą przyjemnie to chyba coś nie jest tak jak trzeba
Wysłany: Pią 20 Sty, 2006 18:33
joasia - Z tym goleniem to Ci już powiedzieli, czego chcesz? Super kremu którym posmarujesz sobie krocze i już nigdy włosy Ci nie urosną?
Poza tym uszanuj Keeveeka bo mądrze mówi, może nie jest miły ( : ) ), ale mówi mądrze, i proszę, nie żryjcie się tutaj...
"A tak wogole to wielu chlopakow chce pocalowac dziewczyne ale gamonie nie wiedza jak to zrobic!" - Tego w ogóle nie zrozumiałem. Takie wyrwane z kontekstu nieco. Szczerze nawet nie bardzo wiem o jaki pocałunek Ci chodzi, mówiliśmy przed chwilą o goleniu miejsc intymnych... A jeśli Ci chodzi o minetę, to fakt, ja w wieku 10 lat o tym marzyłem, o seksie... Ale jakoś go nie uprawiałem, jak to się mogło stać?
niewiele. ale powinnaś wiedzieć, że wiek fizyczny nie ma znaczenia jeśli chodzi o dojrzałość. no ale jeśli musisz się tam ogolić żeby Twój chłopak czuł się z Tobą przyjemnie to chyba coś nie jest tak jak trzeba
Nie obcinaj wlosow, nie gol sie i moze nawet nie myj, bo po co?
Wiesz co, nie jestes kobieta, nie bedziesz, wiec siedz cicho.
Goli sie dla wlasnej przyjemnosci, dla higieny i dlatego, zeby czuc sie lepiej. Ale co ty o tym wiesz - sam pewnego czasu chodziles zarosniety jak pies. O, pamietam, pamietam.