nie wolno palić jest to taki sam nałóg jak narkotyki i picie w dodatku niezdrowy.
Poległem.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 22 Paź, 2005 13:02
co do okienek, hm... mam w tygodniu 3 miedzy lekcjami i fakultetami / kółkiem chemicznym / siatkówką , trzy razy po godzinie i raz dwie, co wtedy robie? ide na miasto ze znajomymi, do biblioteki [nie tej w szkole] czy siedzimy na ławce pod szkołą, gdzieś w parku, normalnie przy okienku nie mozna wychodzić jeśli jest ono w godzinach hm, powiedzmy "wczesnolekcyjnych" bo tak od 13.30 ze szkoły wypuszczają bez karteczki. a tak to mam znajomych [nawet w mojej klasie] którzy mają okienka z powodu nie chodzenia na religię i jedna znajoma chodzi do domu bo mieszka strasznie blisko szkoły ale musiała przynieść kartke od rodziców ze idzie itd i jest zwalniana i upoważniona do wychodzenia, a znajomy inny siedzi godzine na korytarzu
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 22 Paź, 2005 14:15
u mnie nie ma zakazow (gim).:> mozna wychodzic gdzie sie chce i po co sie chce, pod warunkiem ze dany osobnik sie na lekcje nie spozni (10 minut moze, wiecej juz nie). tzw. palarania tez jest, tzn. palacze chodza palic na tyly szkoly, nauczyciele i dyrektorzy i o tym wiedza i nic nie robia...
ni ma zadnych identyfikatorow itp... no a jak ktos w srodku dnia opusci sobie jakas lekcje to moze wyjsc, wejsc, siedziec w szatni, na korytarzu,... gdzie chce:D
heh pierwszy raz slysze o tym ze nie mozna wychodzic poza szkołe
u nas w gimnazjum tego nigdy nie było (przynajmniej przez te lata jak sie uczyłem:P)a ucze sie w gim 1 w hajnówce
_________________ Księżyc coś kracze, wrona blaskiem lśni
Zawsze znajdę milionera, co przerzuci węgiel mi
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 22 Paź, 2005 18:16
TomcioMag napisał/a:
u nas w gimnazjum tego nigdy nie było (przynajmniej przez te lata jak sie uczyłem:P)a ucze sie w gim 1 w hajnówce
A czy 1gim w Hajnówce stosowałoby się do jakiś zasad? =P Przeciez tam się nie da regulaminu wprowadzic i tak wszyscy beda go lamac
A czy 1gim w Hajnówce stosowałoby się do jakiś zasad? =P Przeciez tam się nie da regulaminu wprowadzic i tak wszyscy beda go lamac
masz w 100% racje
_________________ Księżyc coś kracze, wrona blaskiem lśni
Zawsze znajdę milionera, co przerzuci węgiel mi
masz w 100% racje
Jednak nie zazdroszę ci kolorków twojej szkoły. Jakie one są ? Niebieski różowy i żółty?
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sob 22 Paź, 2005 19:41
chciałam zauwazyć że to nie temat o gim1 w hajnówce...
No oczywiście z jednej strony jest zrozumiałe, że chąc nas uchronić. Jednak szkoła NIE ODPOWIADA za pełnoletnich uczniów, a z drugiej strony nie zrobią zakazu tylko dla pierwszych i grugich klas. ale jeśli będą chcieli to zaczną pisać sobie sami zwolnienia...zawsze się znajdzie sposób.
Trochę banalne... Nie da sie chyba pogodzić obydwu stron.
_________________ Karolina
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 23 Paź, 2005 09:41
ale co z tego ze jestes pelnoletnia? szkola podczas zajec za Ciebie w 100% odpowiada. i tutaj nie ma znaczenia wiek, bo jak wiadomo 18 wcale nie znaczy dojrzalszy/sza od 15... np. wybiegniesz do sklepu, wpadniesz pod samochod (TFU!) i? pretensje beda do szkoly ze nie upilnowala, a nie do Ciebie, ze jestes nierowazna i nie rozgladasz sie przed kazdym przejsciem przez ulice.
W każdej chwili moge zabrać papiery ze szkoły i nikt mnie nie będzie ścigał, że nie ma mnie w szkole. Straż miejska równie.
_________________ Karolina
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 23 Paź, 2005 14:31
w mojej starej podstawówce jest dziwny zakaz..nie moglam wejsc tam z kolezanka by odwiedzic starych nauczycieli O_o..I wogule tam nikt nie moze wchodzic poza uczniami,a rodzice muszą dzwonic domofonem do świetlicy ;/..