Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 20:56 wybory prezydnckie w szkole
Niedawno pani od historii ogłosiła, ze w naszym gimnazjum będa wybory prezydenckie wsrod uczniow 2 i 3 klas. Nie beda one liczone, ale bedzie tka karta jak na glosowaniu normalnym itd. i urny. A ankiety wysla do warszawy juz zliczone. Moze w waszych skzolach bedzie cos takiego? i co o tymmyslicie?
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:01
myslę o tym że to głupota, bo uczniowie chęcią robienia sobie jaj będą głosować na leppera giertycha czy innego jak dla mnie kretyna, nie znają sie w tym wieku na polityce nie interesuje ich to nie rozumieją tego a nawet jeśli to nieliczni
to są jakieś tam badania jak dzisiejsza młodziez mysli itd jak by głosowała, tak aby potem móc powiedzieć że według sondarzy bla bla bla
u nas tego nie ma w żadnej szkole
pomysl dobry, ale dopiero gdzies w liceum. Kto sie w gimnazjum interesuje polityka? No oczywiscie sa takie osoby, nie przecze, ale takie, co naprawde maja jakies konkretne poglady i zdanie, to jest ich naprawde niewiele. Duza grupa w gimnazjum to tumani, ktorzy tylko dla zlewki i jaj beda masowo glosowac na leppera albo na swietego mikolaja...
W tym wieku to najlepiej dac sondy typu: ktore chipsy uwazasz za najlepsze?.........
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 05 Wrz, 2005 21:51
Tez tak mysle, na poczatku pomyslalam ze spoko jets takie cos, ale potem uswiadomilam sobie ze kto w takim wieku interesuje sie polityka, no i te robienie jaj. Ja troche orientuje sie w polityce i juz wiem na kogo bede glosowac. Napewno nie na Leppera ani Cimoszewicza ani Giertycha Chociaz ta baba mowila zeby glosowac na program wyborczy jaki oferuja kandydaci, ma byc wywieszony w szkole. Ale i tak mam faworyta.
Wszystkie moje kolezanki mowia ze beda glosowac na Tuska, no prawie wszystkie... Ja wolalabym Kaczynskiego, wiecej przezyl, jest uczciwy , nie wkrecal sie w zadne afery i mysle ze takiego prezydenta potrzebuje Polska.