| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
ostentacyjny wygląd
Autor Wiadomość
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 16:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
watpie ze gdyby komus z was kazali chodzic w mundurku podobal by wam sie ten pomysl.. a zakaz typu "nie nosimy dekoltow, bluzki zakrywaajace brzuch, zero makijazu" tez by raczej nie przeszedl.. sama bym pewnie sobie z czegos takiego nic nie zrobila a co dopiero panienki ktore wygladaja jak by se podklad szpachelka nakladaly

on sie nie ma podobac - on ma sie sparwdzac (bo jak slusznie zauwazyl scv - szkola to tez miejsce publiczne, jak np sad)..zwlaszcza jesli uczniowie maja w pupie to, ze jest wzgledna swoboda i jest tylko kilka punktow ktore trzeba przestarzegac (bo szkola to nie plaza czy koncert pankowy)..jak nie da sie ugadac z uczniami w sposb cywilizowany to trzeba w sposob mniej cywilizowany....zwlaszcza, ze nie ma przymusu chodzenia do liceum...edukacje mozna skonczyc na podstawowce...
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

i tu sie mylisz.. nie mozna skonczyc na podstawowce.. do 18 roku musimy sie uczyc..
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gdyby były mundurki moze i ludzie przestali by w jakimś stopniu oceniac po tym jak kto sie ubiera?

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 17:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W jaki sposób spełnia się obowiązek szkolny i obowiązek nauki?
Zgodnie z obowiązującymi przepisami obowiązek szkolny spełnia się przez uczęszczanie do szkoły podstawowej i gimnazjum. Obowiązek ten trwa do ukończenia 16 roku życia lub do ukończenia przez dziecko gimnazjum.

Po ukończeniu gimnazjum istnieje obowiązek nauki do ukończenia 18 roku życia i spełnia się go przez uczęszczanie do publicznej lub niepublicznej szkoły ponadgimnazjalnej albo w formach pozaszkolnych.

http://www.menis.edu.pl/

czyli stricte do gimnazjum...czyli w zasadzie do konca dawanej podstawowki+ 1 rok, a pozniej mozesz sie uczyc listownie czy w domu - jak masz mozliowsc(bo tak rozumiem okreslenie'forma pozaszkolna') jesli takie masz zyczenie i wtedy mozesz nawet w szfalroku sie uczyc....

zreszta to nie moja sprawa, ja do lo juz nie chodze, i nie zamierzam tam wracac, ani jako psycholog szkolny ani jako nauczycielka - pilnowanie forum zupelnie mi wystarcza Wink
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 17:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

np ale obowiazek uczenia sie jest.. nie kazdy ocenia po ubraniach, a takimi osobami nie ma sie co przejmowac, pomysl jescze gdzie tu orginalnosc.. chcialabys zeby cala twoja szkola wygladala identycznie jak ty?
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 17:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm ja generalnie nie odczuwam potrzeby wyrozniania sie jakos bardzo akurat w szkole....bo ja rozumiem, ze szkola to tez zycie towrzyskie, ale to towarzystwo juz znasz, a polansowac sie mozna gdzie indziej...wiec mnie to akurta ryba....
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 17:36   Re: ostentacyjny wygląd

kradziejka napisał/a:
osobiście jestem za biżuterią, przykrótkimi bluzkami czy nawet farbowaniem sie na ostre kolory ale wszystko z umiarem, bo jak widze dziewczyne w bluzce która ledwo zakrywa biust to z lekka przesada:/

No i tyle, nic więcej moim zdaniem dodawać nie trzeba :]
kradziejka napisał/a:
kolczykach w pępku itp?

Heh, ja osobiście jestem przeciwnikiem kolczyków w miejscach innych niż uszy. Antypatia wrodzona :] Ale jak ktoś chce i lubi, to niech się dziurawi ;P
Powrót do góry
Elun Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 19:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zauwazyalm, ze zawsze najwiecej rozowych barbie jest w klasach, w ktorych jest najwiecej dziewczyn. Ja sie codziennie ciesze, ze mam ich w klasie tylko kilka i zadna z nas nie chodzi z cyckami, tylkiem i brzuchem na wierzchu. Za to w innej klasie, to totalna masakra. Co prawda nie widzialam, ale znajoma mi mowila, ze niektore z nich przyszly na rozpoczecie roku w rozowych, obcislych, sznurowanych gorsetach i w spodnicach za dupe. I sei ciesze, z nie musialam ich ogladac ;/
Co do mundurkow, to chcialabym zeby byly, bo same przepisy typu: "nie wolno odkrywac brzucha" w mojej szkole na pewno na nic sie nie zdadza.
Jak jeszcze dziewczyna ma naprawde super figure i ma co pokazac i nie wylewa jej sie z zadnej strony tluszcz, to jeszcze jako tako jak przyjdzie troche bardziej skąpo ubrana, ale jak widze, jak jakas bardziej grubsza odslania juz swoj brzuszek (bęben), to mi nie dobrze.

Powrót do góry
Jenny Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 19:56    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To może wprowadzić mundurki? =/ Ja jestem przeciw.
Nie mam nic do falbanek, czy czarnych obcisłych sukienek, byle to wyglądało elegancko na początek roku.
W normalne dni to...zależy od wychowawczyni co zauważyłam. W jednej klasie wszyscy chodzą jak chcą, w innej jest to kategorycznie zabronione. A niby ta sama szkoła =/
Osobiście do szkoły ubieram się w miarę...Po co mi zaczynać wojny z nauczycielami =/

but you still have
all of me

Evanescence, My Immortal
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 19:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

u mnie panienki w klasie nie maja czego pokazac.. albo cos bliskie anoreksji i figury 12 latki, albo nadwaga, albo wieksza nadwaga.. takie na szczescie zadko chodza w mini i krotkich bluzeczkach.. chociaz jedna panna w gim byla taka.. tluszcz wylewal jej sie, stringi jej siegaly do polowy plecow, przez spodnie widac bylo celluit.. a ona "byla dumna ze swojego ciala" brzuch na wierzchu.. blee
Powrót do góry
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 20:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Akceptowała siebie.
Wszystkie jesteście najpiękniejsze. One już nie... Co z tego, że jest 'gruba' ? Toleruje siebie taką jaką jest. No ale rozumiem...niech odsłaniają sobie rózne czesci ciała. Do pewnego stopnia aż nikt im pozniej nie zwróci uwagi... bedzie im przykro.

TomcioMag Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 20:08    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja napisze ze mnie to dobija jak odslaniaja brzuch te dziwczyny co są grube... to jest poprostu tragedia jak sie takie cos widzi gdzierz... miec sadło wielki zwisajace i nosic koszulke odkrywajaca brzuch...

Pozdro 669

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5155919
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 02 Wrz, 2005 23:54   

A, zazwyczaj te grube więcej pokazują, bo myślą, że tak jest "sexy" ;P

Moje zdanie - mundurki. Na pewno nie wcisną uczniom jakichś popłowiałych worków na ziemniaki, w końcu to rodzice też decydują, a przynajmniej szkoła jak tani burdel wyglądała nie będzie.
Co do makijażu - mały okej, ale tapeciarom mówimy nie. Tylko, że tego jasno się określić nie da, bo dla panny X mało to jest tusz i pomadka, a dla panny Y mało to jest fluid, puder, tusz, cień, pomadka, błyszczyk - i poprawa w/w trzy razy w ciągu 6 lekcji.
Włosy - do farbowania na "ludzkie" kolory nic nie mam, w sumie, jak dla mnie, zabronione być nie powinno. Jednak na oczojebne i te "nienormalne" kolory powinien istnieć zakać.

Póki co, dzisiaj już sie takie ufa po szkole pałętały (głównie koty), ale Kazio jeszcze nie upominał... z resztą on żadko ze swojej kanciapy wychodzi ;]

Podsumowując - u mnie w szkole są w/w zakazy, ale nikt ich nie stosuje i wątpię, żeby się to zmieniło
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 03 Wrz, 2005 00:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

to moze jakies ograniczenie? podkladu maksymalnie na 7 lekcji x gram <lol>
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 03 Wrz, 2005 12:48   

Mundurki, mundurki... a kto za te mundurki zapłaci? Szkoły nie stać, rodzice nie będą chcieli. I g.ówno z tego będzi ;P

EDIT:
Od kiedy g.ówno to słowo na tyle wulgarne, że trzeba je *ciachać*?
Powrót do góry
Strona 2 z 4 Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Odpowiedz do tematu