| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
nienawidze pani od polaka
Autor Wiadomość
ksiezniczka121 Płeć:Kobieta

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 10:17   nienawidze pani od polaka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

glupia sprawa nasza glupia pani od polaka kazala :x przeczytac nam na drugi tydzien wrzesnia ksziazke pod tytulem "w pustyni i w puszczy" sami rozumiecie rze sa wakacje i rze niechce sie czytac jakis ksiazek wiec pomurzcie mi jak ktos ma streszczenie tej ksiarzki niech mi pomorze niemam ochoty siedziec caly dzien nad ksiarzka
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
1633141
Kosta
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 10:27   

Nie ma żadnej rady. Musi przeczytać tą ksiąŻkę. Albo przeczytaj straszczenie. Ciekawe w czym Ci mamy pomóc?
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 10:39   

Możemy sie zamienić - ja czytam Faraona <jeb>
Mozesz przeczytac w te 2 tygodnie wrzesnia, podala wam to w wakacje, jako wygode - wiecej czasu, mozna w czasie nudy poczytac, a nie potem siedziec po nocach byleby przeczytac i 1 nie dostac...

Ja to, ze podaja, co sie bedzie zaraz we wrzesniu przerabiac uwazam za duzy plus.
Powrót do góry
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 10:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wcale się nie dziwię że jej nienawidzisz, ona ciebie pewnie też nie uwielbia ;p. Gdybyś u mnie na lekcji takie błędy robiła... Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 11:08   

Stasilena napisał/a:
Wcale się nie dziwię że jej nienawidzisz, ona ciebie pewnie też nie uwielbia ;p. Gdybyś u mnie na lekcji takie błędy robiła... Rolling Eyes

To Ty jesteś nauczycielką? ;d

Co do tematu...
OBOWIĄZKOWE LEKTURY SZKOLNE SĄ ZŁEM Twisted Evil
I radzę wstukać w Googlach hasełko W pustyni i w puszczy + streszczenie.

Ostatnio zmieniony przez Tremere dnia Nie 14 Sie, 2005 11:35, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 11:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Nie są złęm, niektóre są całkiem niezłe. Ja czytam przez całe wakacje, cały rok szkolny... w ogóle ciągle. Postaraj się uczynić z tego przyjemność, zamiast obowiązku, da się.
Ksiezniczka: na prawde pysadź nye ómiż szy sobje yaya robirz?

Ostatnio zmieniony przez kicp dnia Nie 14 Sie, 2005 11:19, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 11:19   

kicp napisał/a:
Nie są złęm, niektóre są całkiem niezłe.

:O
Ciekaw jestem które ;P
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 11:23    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Himitsu napisał/a:
kicp napisał/a:
Nie są złęm, niektóre są całkiem niezłe.

:O
Ciekaw jestem które ;P

Nie pamietam, co czytalem w podstawowce, ale "W pustyni i w puszczy" jest niezle. W gimnazjum co prawda przyznam sie, ze przeczytalem moze 10% lektur, ale streszczenia czytalem albo koledzy mi opowiadali i chyba nie powiesz mi, ze takie lektury jak "Maly Ksiaze", "Niemcy", "hobbit" czy chocby juz ten znienawidzony "Faraon" nie były wartościowe. Choć i tak 90% to kupa.
Powrót do góry
Himitsu
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 11:34   

kicp napisał/a:
Nie pamietam, co czytalem w podstawowce, ale "W pustyni i w puszczy" jest niezle. W gimnazjum co prawda przyznam sie, ze przeczytalem moze 10% lektur, ale streszczenia czytalem albo koledzy mi opowiadali i chyba nie powiesz mi, ze takie lektury jak "Maly Ksiaze", "Niemcy", "hobbit" czy chocby juz ten znienawidzony "Faraon" nie były wartościowe. Choć i tak 90% to kupa.

"W pustyni i w puszczy" to jedna z najnudniejkszych książek jakie czytałem. Shit.
"Mały Książę" - nudna bajka dla dzieci napisana przez gościa mającego kompleksy na płaszczyźnie przyjacielskiej (nie wiem czy dobrze to ująłem, ale niech będzie ;P). Shit.
"Niemcy" - rzeczywiście, to chyba jedyny dramat, który nawet nawet mnie zaciekawił. W każdym bądź razie dramatów nie lubię, Niemców nienawidzę. 1/2 shita. (Choć Niemcy tworzą znakomitą muzykę i pyszne słodycze biggrin)
"Faraon" - nie czytałem, nie wypowiadam się.
"Hobbit" - a to już inna sprawa. Przecież Tolkien to mastah, a fantasy to przyszłość. Ale tu mój błąd, bo zapomniałem w powyższym poście zawrzeć pewien istotny szczegół, co już spieszę poprawić.

EDIT:
kicp napisał/a:
Ja czytam przez całe wakacje, cały rok szkolny... w ogóle ciągle. Postaraj się uczynić z tego przyjemność, zamiast obowiązku, da się.

Ja też dużo czytam, ale nie są to lektury :]
Powrót do góry
Christine fan
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 14:06   

Jak na Twoja ortografie,zadawalbym Ci 100 ksiazek do przeczytania na cale wakacje plus codzienna godzinna lektura slownika ortograficznego.Nie mow "mam papierek",bo zabije smiechem.
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 14:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
"Mały Książę" - nudna bajka dla dzieci napisana przez gościa mającego kompleksy na płaszczyźnie przyjacielskiej (nie wiem czy dobrze to ująłem, ale niech będzie ;P). Shit.

No, ja mysle ze to nie taki shit. Jest tam duzo waznych zyciowych sentencji, co prawda bardziej sie tym podniecają dziouchy, nizli faceci, bo to troche przesłodzone, ale warto sie kierować choć niektórymi z nich.
Cóż, z resztą chyba się zgodzę, za to in minus jesli chodzi o lektury w gim nalezy naliczyć kilka tytułów, jakimi są:
- arcynudna "Antygona"
- "Syzyfowe Prace" i beznadziejna symbolika
- "Kamienie na szaniec" tu przyanjmniej była ajkaś akcja, ale to tez propagandowa odnosnie walki polakow podczas II wojny św.
- "Tristan i Izolda" - eh... nie lubię baśni. Nie takich.
- "Romeo i Julia" - no, tu nawet cos bylo godnego, bo to w koncu Shakespeare, ale tez zbyt pieknie i 'basniowo' sie skonczylo
to chyba tyle. Zobaczymy co będzie w LO
Powrót do góry
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 15:32    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Christine fan napisał/a:
Nie mow "mam papierek",bo zabije smiechem.

Przyłączam się. Dysleksja nie jest usprawiedliwieniem. To nie choroba, czy wada której nie można się pozbyć Razz

Himitsu napisał/a:
To Ty jesteś nauczycielką? ;d

Ta, dyplomowaną.
Powrót do góry
KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 15:57   

A mi się wydaje, że ona robi sobie jaja z tymi błędami, bo już dziecko 5-letnie "że" nie napisało by przez "rz" ;P
Powrót do góry
DJ-ScorpioN Płeć:Mężczyzna

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 21:29    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mówi się: "Jak trzeba to trzeba nic na to nie poradzisz" Jak trzeba czytać to trzeba wkońcu lektura... kiedyś te dane Ci się może na maturze albo hmmm... na egzaminie gimnazjalnym...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
4071101
mistrz_bartek Płeć:Mężczyzna
Debiutant
Debiutant

PostWysłany: Nie 14 Sie, 2005 21:31   Re: nienawidze pani od polaka Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ksiezniczka121 napisał/a:
glupia sprawa nasza glupia pani od polaka kazala Mad przeczytac nam na drugi tydzien wrzesnia ksziazke pod tytulem "w pustyni i w puszczy" sami rozumiecie rze sa wakacje i rze niechce sie czytac jakis ksiazek wiec pomurzcie mi jak ktos ma streszczenie tej ksiarzki niech mi pomorze niemam ochoty siedziec caly dzien nad ksiarzka

ale wredna baba. pierwszy raz widze takie coś. obejżyj film ale tą starą wersje bo jest bardziej podobna do książki albo przeczytaj streszczenie ale jakieś porządne bo wiele jest z błedami. te z internetu nie sa dobre. najlepiej kupić w jakims markecie bo są tanie i porządne.

Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu