Ja tam w jej postach widze jedno: "ja jestem true, tylko ja slucham slusznej muzyki, i tylko ja zachowuje sie tak, jak na punka nalezy"...
Nie musisz mi Gabro, tlumaczyc, kto nie jest punkiem.
Z reszta, punk to dla mnie tylko muzyka z duza dawka energii,,
Ale muzyki nie da sie kwalifikowac wedlug wlasnych subiektywnych odczuc qzwa. Nie mozna powiedziec, ze MOIMZDANIEM to i tamto to jest punk, a co innego (MOIMZDANIEM) to hh. Cos ale punkiem jest, albo nie. W momencie kiedy jaka muzyka zawiera elementy pewnego tylu muzycznego to Twoje zdanie nikogo nie obchodzi. Wtedy to JEST punk i nie ma zadnej dyskusji. Ty go mozesz jedynie nie akceptowac.
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Sro 08 Cze, 2005 21:04
Ant0nFucker napisał/a:
W momencie kiedy jaka muzyka zawiera elementy pewnego tylu muzycznego to Twoje zdanie nikogo nie obchodzi. Wtedy to JEST punk i nie ma zadnej dyskusji. Ty go mozesz jedynie nie akceptowac.
jezeli zawiera TYLKO elementy, wcale nie znaczy, ze JEST danym stylem.
jezeli dajmy na to nine inch nails zawiera elementy industrialu, nie znaczy ze jest industrialem...
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 02 Kwi 2005 Posty: 1210
Wysłany: Sro 08 Cze, 2005 21:21
mi sie punk zazywczaj kojarzył z irokezem i wolnością słowa, nie wiem czemu...(jeśli chodzi o wygląd)
Ja tam do GD praktycznie nic nie mam.Grają? Niech grają, nie ma sprawy. Jesli mówi sie, że to jest punk to inni, którze wczesniej jej nie słucha będą własnie tak spostrzegać te muzyke.
Tylko niech sie zdecydują, bo nie wiedziałam, ze ich umieszcza na Rock Liscie ;| no bez przesady.
W momencie kiedy jaka muzyka zawiera elementy pewnego tylu muzycznego to Twoje zdanie nikogo nie obchodzi. Wtedy to JEST punk i nie ma zadnej dyskusji. Ty go mozesz jedynie nie akceptowac.
jezeli zawiera TYLKO elementy, wcale nie znaczy, ze JEST danym stylem.
jezeli dajmy na to nine inch nails zawiera elementy industrialu, nie znaczy ze jest industrialem...
Oczywiscie, nie o to nawet chodzi, ze jezeli ma elementy tzn ze jest to ten styl, ktory zawiera. Chodzi mi raczej o to, ze skoro te elementy tam sa to nikt nie moze powiedziec, ze jego zdaniem ich tam nie ma ;] troche chaotycznie ale chyba zrozumiale ;p
Przeciez to widac po jej postach.
Ta zazdrosc i wogole...
*teraz sie wszystkiego wyprze ;]*
Tu Wierzba Wasz cham moderator
jeszcze raz ktoś przeklnie to zagryze i wstawie ostrzezenie
dziekuje za uwage
pozdrawiam
Włochata, przykro mi, ale green day gralo punk najprawdopodobniej jeszcze zanim przyszlas na swiat, a twoje zarzuty o 'komercje' co do zespolu o ktorym [jak przypuszczam] polowa populacji nie slyszala do momentu wydania najnowszej plyty, a ma blisko 20 lat stazu na scenie, jest smieszne.
btw - zauwazyliscie pewna tendencje? Przez ostatnie 3-4 lata po ulicach latali 'prawdziwi uliczni hiphopowcy', wczesniej 'trv metale' a teraz 'buntownicy - alterglobalisci'. Lubie paradoksy, ale moda na bunt to juz chyba lekka przesada i spora glupota.
_________________ I wiped a silver bullet tear
and with every tear a drem
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 16:05
Ant0n napisał/a:
Ja tam w jej postach widze jedno: "ja jestem true, tylko ja slucham slusznej muzyki, i tylko ja zachowuje sie tak, jak na punka nalezy"...
racja ja się zgadzam bo są ludzie którzy niemuszą w każdym poście zaznaczać że słuchają orygnalnego punka prawdziwej muzyki itp bo to poprostu wynika z ich sposobu myślenia i zachowania, no cóż jesteś nowa i chcesz zapaść w pamięć że słuchasz punka no to super!! dajesz czadu już wszyscy wiemy że jesteś undergroundowa i myślisz inaczej niż społeczeństwo a słuchasz tylko prawdziwego punka a nie ścierwa
mozemy zatem skończyć?
Otwieracz -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 16:07
Jedynym moim zarzutem wobec tego zespołu jest to, że nie podoba mi się ich muzyka.
Jeszcze jedno- mowa nie o tym, co grali, a co grają.
Otwieracz zaprzeczasz sam sobie- najpierw mowisz, ze to nie ma nic wspolnego z punkiem a teraz ze ty ich po prostu nie lubisz? Przeczytaj to wszystko jeszcze raz, przemysl na spokojnie i sie jakos ustosunkuj. Poza tym to ma znaczenie, ze kiedys grali punka, bo nawet gdyby byli teraz zespolem komercyjnym (nie lubie tego okreslenia ale niech wam bedzie) to podejzewam ze ich muzyka sie nie zmienia w duzym spotpniu, nadal zawiera podobne elementy, nadal uwazaja ja za punk.
PO PIERWSZE: JA NIE STWORZYŁAM TEGO TEMATU TYLKO MODERATORKU CZYLI CHYBA WIERZBUSIA MOJA KOCHANA to raz
PO DRUGIE: Nigdzie nie napisałam że JA SŁUCHAM PRAWDZIWEGO PUNKA!
Po TRZECIE: Na tym forum byłam już ze dwa lata temu póżniej chyba rok i znowu przyszłam bo mam problem z kompem ichcialam sie spytac a sie wciagnelam w gd
PO CZWARTE: To że grają dawno to nie znaczy że nie mogła sie zrobić z tego komercja
PO PIĄTE: ANOTON NIE OCENIAJ MNIE BO GÓWNO O MNIE WIESZ... WIĘC NIE PISZ CO JA MYŚLĘ I CO CI SIĘ WYDAJE SKORO TAK NIE JEST, NAJPIERW POZNAJ POTEM OCENIAJ
_________________ ...anarchizm, komunizm, faszystowskie [cenzura], by być sobą nie musisz mieć symboli...
...my wszyscy dziękujemy wam Rote Armee Fraktion...
...wielkie ludzkie mrowisko po moim sercu przechodzi...
Ant0n -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 09 Cze, 2005 19:48
Sluchasz pewnych punkowych zespolow, a widzac Twe oburzenie skierowane na melodicowe zespoly, twierdze, ze nie sluchala bys "nieprawdziwego punka".
Po za tym wystarczajaco duzo wiem o Tobie po przeczytaniu zaledwie kilku Twoich postow. Wierz mi, ze to nie jest trudne w Twoim przypadku.