Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Pią 08 Gru, 2006 15:39 POMOCY! Opis postaci literackiej
Mam wielki problem! Nasza głupia nauczycielka od polaka co dzien meczy nas roznymi swinstwami. A w tym tygodniu zapowiedziala nam prace klasowa z "Opowiesc wigilijnej". Kolezanka z innej klasy powiedziala mi ze bedzie opis postaci Scrooge'a. Prosze, pomozcie, ale tak zeby bylo bez "był" "jest" "ma" "mial" itp. Prosze pomozcie!
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
oj moze cie to zdziwi, ale opis postaci potrafi napisac KAZDY, bo co za problem zmienic szyk zdan albo wyciagnac z nich co najwazniejsze i zapisac swoimi slowami.
to tylko swiadczy o tobie, marciu.
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 08 Gru, 2006 16:31
Własnie jestem w trakcie czytania Opowieści wigilijnej (to lektura również w gimnazjum). Książka jest cieniutka i cały czas jest mowa o Scrooge i o jego postępowaniu, jaki był itd. na pewno da się go bez problemu opisać - wystarczy sobie przypomnieć treść i wyrażenia opisujące go same się nasuwają.
Przecież to nie jest trudne! Mamy pisać to za ciebie ?! Zresztą rotorvator ci bardzo dobrze doradziła...
Będziesz się uczyć tej pracy klasowej na pamięć, czy co? Takie rzeczy pisze się z marszu, bez przygotowania (zwłaszcza, że niektórzy nauczyciele lubią dawać każdej klasie inne tematy).
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Pią 08 Gru, 2006 19:40
Słupek, nie nasi nauczyciele. Zrobia to samo, nie chce im sie tworzyc nowych. A chcialabym napisac sobie taka mini sciage zeby miec w razie czego. Rotorvator, dziex :* Monik, Nikita, kasia.....
Kasiu mozesz (jesli masz skaner)zeskanowac i przeslac mi na maila . A o scrooge'u tez mam pelno moze wkleje pozniej gdzies.
//Dodałam literkę, bo jej pominięcie chyba uraziło użytkowniczkę tego nicku ; )
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
ale wiesz no niby mam ale zachodu dużo by było .. bo ten zeszyt gdzieś sie wala.. prawdopodobnie w piewnicy a po drugie trzeba miec talent aby moje pismo rozczytać
_________________ 'Dam tyle ile Ciebie stać dla mnie'
nie prościej ci poprosić jakąś twoją koleżanke z innej klasy żeby ci dała odpisać...skoro myślenie ci sprawia taki problem że sama nie umiesz napisać tego?
_________________ We mnie jest małe dziecko
które zalane łzami
kuli sie w kłębek
bo jedna osoba za wiele
wbiła mu nóż w plecy!
Tym dzieckiej jest moje serce
które już niewie jak bić!