| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Giertych i jego nowe pomysły.
Autor Wiadomość
Laki Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Czw 02 Lis, 2006 21:20   Giertych i jego nowe pomysły. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.onet.pl/1427456,11,item.html
Kiedyś pamiętam, jak w szkole było z 5-10 komórek to obowiązywał taki zakaz, ale w końcu nauczyciele przestali zwracać na nie uwagę, kiedy pojawiało się ich coraz więcej.

Mundurki-hm...u mnie obowiązują w szkole, ale są one w postaci normalnej marynarki, a najbardziej denerwuję mnie jak jest gorąco, a nauczyciele każą je ubierać :/

Poprawiłam temat. // Nikita
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
4419134
nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

PostWysłany: Czw 02 Lis, 2006 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

komórki.. wiadomo, używanie ich na lekcji, czy też jak zadzwonią na lekcji może być denerwujące dla nauczyciela. ale zakazywanie noszenia ich itd, jest ograniczaniem brakiem wolności. zresztą, kto się do tego będzie stosować.

mundurki, u nas są przeszłością, i występują jedynie w niektórych szkołach, jak dla mnie nic on nie zmieni, jedynie kolejne problemy, a tak samo jak i poprzedni zakaz jest to naruszanie wolności.

kolejne wersy mówią o negatywnych zachowaniach, a noszenie telefonu, czy też jednolitość stroju ma się nijak do negatywnych przejawów, no chyba że nasz pan minister jest na tyle zaślepiony, że uważa, że mundurki wyeliminują dyskryminację, a zakazem noszenia telefonu chce zwalczyć kradzieże?

co do tego kontaktu poza szkołą.. chcę mamie napisać, że muszę zostać godzinę dłużej w szkole, jak mam to zrobić, no niestety, w naszym społeczeństwie dla wielu osób telefon jest rzeczą, bez której nie potrafilibyśmy się obyć, a cofanie się do czasów kiedy takowych wynalazków nie było też nie jest inteligentną rzeczą.

"zero tolerancji" - rozumiem, dla przemocy, dla wszystkiego co negatywne, ale niedługo, jak to wg mojej wychowawczyni byłej noszenie chustki na szyji będzie takim negatywnym przejawem.

Ostatnio zmieniony przez nasty_girl dnia Czw 02 Lis, 2006 22:08, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Czw 02 Lis, 2006 22:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W praktyce niewykonalne (ochroniarz zrobi mi rewizję przed wejściem, czy jak?), niepotrzebne, głupie.

opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Czw 02 Lis, 2006 22:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pamietajcie zebyscie sie nie przytulali w szkole! bo i to zabronione...potem bedziecie grabic liscie i czyscic kible!
; DDD
paranoja

pytalska Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 14:07    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

W kilku rzeczach się zgadzam z tym całym ministrem od siedmiu boleści....Po pierwsze z przytulaniem w szkole..po 2 jednolitość stroju ale nie mundurki!!! Niech powiedzmy będzie taki zakaz że do szkoły nie można ubierać jakiś bluzek do pępka czy spódniczek do pół tyłka no ale bez przesady...Chcą z dziewczyn zrobić zakonnice czy jak??Bo jakoś sobie nie wyobrażam że mróz -15 a dziewczynki idą w czarnej spódniczce do budy ...brrrrrr
Powrót do góry
Ja14 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Ostrzeżeń:
 1/3/6
PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 14:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Dla mnie z tymi komórkami to zadna nowośc bo mi i tak w prywatnej szkole zabraniają nosić, a rygor tam jest większy niż w szkole publicznej
Powrót do góry
Nikita Płeć:Kobieta
Nina
Moderator globalny

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 15:38    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

U nas w gim. komórki wszyscy noszą i narazie o zakazie nic nie mówią.
Czy jestem za czy przeciw? Nosz, chyba nie będą nas sprawdzać przed wejściem do szkoły, echh, więc z komórkami niech sobie dadzą spokój.

(A o mundurkach jest osobny temat, więc tam się wypowiadajcie.)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Numer Gadu-Gadu
7894138
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 16:03    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

tylko, ty pytalska nie rozumiesz chyba co się kryje pod pojęciem mundurek, nikt nie powiedział że będie to coś w stylu co nosiły do szkoły nasze babcie, to raczej kwestia szkoły, czasem jest to kamizelka, bluzka czy jakiś tam element stroju, niekoniecznie taki sztywny. co nie zmienia faktu, że jest to czymś co się u nas nie spotka z chęcią, bo kto chce wyglądać jak wszyscy?
Powrót do góry
Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 16:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

pytalska napisał/a:
Po pierwsze z przytulaniem w szkole..

Dam przyjaciółce buziaka na przywitanie więc chwyci mnie mięśniak bez szyi i wyrzuci przed szkołę.
pytalska napisał/a:
Niech powiedzmy będzie taki zakaz że do szkoły nie można ubierać jakiś bluzek do pępka czy spódniczek do pół tyłka

Jak myślisz, czy stosowałby się ktoś do tego? Może kilka osób. Ale reszta - zagorzałe fanki takiego stroju - nie. No i co im dyra zrobi? Zedrze z nich te ciuchy? Czy wyciągnie za ucho przez pół szkoły, jak w latach 70-tych? <lol>

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 17:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
Ale reszta - zagorzałe fanki takiego stroju - nie. No i co im dyra zrobi?

Może im kazać wracać do domu, lub wpisze uwagę..

Słupek napisał/a:
ochroniarz zrobi mi rewizję przed wejściem, czy jak?

Będzie jak w USA Mr. Green Tylko, że tam co innego się szuka.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 17:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

no i właśnie to jest nienormalne. traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami.
Powrót do góry
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 17:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami.

A gdzie mają zdobywać poparcie ?? Mr. Green
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Słupek Płeć:Mężczyzna
Aktywista
The Man Without Fear
Aktywista

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 18:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki napisał/a:
nasty_girl napisał/a:
traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami.

A gdzie mają zdobywać poparcie ?? Mr. Green

I tak już się Giertych od dna nie odbije. Buc pozwolił zabrać kaczorom cały swój elektorat.

Monik Płeć:Kobieta
Kici kici
Moderator globalny

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 18:01    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Laki napisał/a:
lub wpisze uwagę..

Aaale się tym przejmą... Naprawdę... Liceum to nie pierwsza klasa, kiedy się zwraca uwagę, aby zachowanie przypadkiem nie było bardzo dobre, tylko wzorowe.
Laki napisał/a:
Może im kazać wracać do domu

Z tego to się mogą ucieszyć. Wink
Laki napisał/a:
Tylko, że tam co innego się szuka.

nasty_girl napisał/a:
no i właśnie to jest nienormalne. traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami.

No właśnie. Powinni zająć się papierosami, alkoholem i narkotykami zamiast komórkami :/

Numer Gadu-Gadu
4961269
Aktywista
Trance Addict!
Aktywista

PostWysłany: Pią 03 Lis, 2006 18:05    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Monik napisał/a:
Z tego to się mogą ucieszyć. Wink

Ta.......cały semestr nie chodzić do szkoły....oczywiście....
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
4419134
Strona 1 z 8 Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następny
Odpowiedz do tematu