Wysłany: Czw 02 Lis, 2006 21:20 Giertych i jego nowe pomysły.
http://wiadomosci.onet.pl/1427456,11,item.html
Kiedyś pamiętam, jak w szkole było z 5-10 komórek to obowiązywał taki zakaz, ale w końcu nauczyciele przestali zwracać na nie uwagę, kiedy pojawiało się ich coraz więcej.
Mundurki-hm...u mnie obowiązują w szkole, ale są one w postaci normalnej marynarki, a najbardziej denerwuję mnie jak jest gorąco, a nauczyciele każą je ubierać :/
komórki.. wiadomo, używanie ich na lekcji, czy też jak zadzwonią na lekcji może być denerwujące dla nauczyciela. ale zakazywanie noszenia ich itd, jest ograniczaniem brakiem wolności. zresztą, kto się do tego będzie stosować.
mundurki, u nas są przeszłością, i występują jedynie w niektórych szkołach, jak dla mnie nic on nie zmieni, jedynie kolejne problemy, a tak samo jak i poprzedni zakaz jest to naruszanie wolności.
kolejne wersy mówią o negatywnych zachowaniach, a noszenie telefonu, czy też jednolitość stroju ma się nijak do negatywnych przejawów, no chyba że nasz pan minister jest na tyle zaślepiony, że uważa, że mundurki wyeliminują dyskryminację, a zakazem noszenia telefonu chce zwalczyć kradzieże?
co do tego kontaktu poza szkołą.. chcę mamie napisać, że muszę zostać godzinę dłużej w szkole, jak mam to zrobić, no niestety, w naszym społeczeństwie dla wielu osób telefon jest rzeczą, bez której nie potrafilibyśmy się obyć, a cofanie się do czasów kiedy takowych wynalazków nie było też nie jest inteligentną rzeczą.
"zero tolerancji" - rozumiem, dla przemocy, dla wszystkiego co negatywne, ale niedługo, jak to wg mojej wychowawczyni byłej noszenie chustki na szyji będzie takim negatywnym przejawem.
Ostatnio zmieniony przez nasty_girl dnia Czw 02 Lis, 2006 22:08, w całości zmieniany 1 raz
W praktyce niewykonalne (ochroniarz zrobi mi rewizję przed wejściem, czy jak?), niepotrzebne, głupie.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
W kilku rzeczach się zgadzam z tym całym ministrem od siedmiu boleści....Po pierwsze z przytulaniem w szkole..po 2 jednolitość stroju ale nie mundurki!!! Niech powiedzmy będzie taki zakaz że do szkoły nie można ubierać jakiś bluzek do pępka czy spódniczek do pół tyłka no ale bez przesady...Chcą z dziewczyn zrobić zakonnice czy jak??Bo jakoś sobie nie wyobrażam że mróz -15 a dziewczynki idą w czarnej spódniczce do budy ...brrrrrr
U nas w gim. komórki wszyscy noszą i narazie o zakazie nic nie mówią.
Czy jestem za czy przeciw? Nosz, chyba nie będą nas sprawdzać przed wejściem do szkoły, echh, więc z komórkami niech sobie dadzą spokój.
(A o mundurkach jest osobny temat, więc tam się wypowiadajcie.)
tylko, ty pytalska nie rozumiesz chyba co się kryje pod pojęciem mundurek, nikt nie powiedział że będie to coś w stylu co nosiły do szkoły nasze babcie, to raczej kwestia szkoły, czasem jest to kamizelka, bluzka czy jakiś tam element stroju, niekoniecznie taki sztywny. co nie zmienia faktu, że jest to czymś co się u nas nie spotka z chęcią, bo kto chce wyglądać jak wszyscy?
Dam przyjaciółce buziaka na przywitanie więc chwyci mnie mięśniak bez szyi i wyrzuci przed szkołę.
pytalska napisał/a:
Niech powiedzmy będzie taki zakaz że do szkoły nie można ubierać jakiś bluzek do pępka czy spódniczek do pół tyłka
Jak myślisz, czy stosowałby się ktoś do tego? Może kilka osób. Ale reszta - zagorzałe fanki takiego stroju - nie. No i co im dyra zrobi? Zedrze z nich te ciuchy? Czy wyciągnie za ucho przez pół szkoły, jak w latach 70-tych? <lol>
traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami.
A gdzie mają zdobywać poparcie ??
I tak już się Giertych od dna nie odbije. Buc pozwolił zabrać kaczorom cały swój elektorat.
_________________ “Smart people believe weird things because they are skilled at defending beliefs they arrived at for non-smart reasons.”
—Michael Shermer
Aaale się tym przejmą... Naprawdę... Liceum to nie pierwsza klasa, kiedy się zwraca uwagę, aby zachowanie przypadkiem nie było bardzo dobre, tylko wzorowe.
Laki napisał/a:
Może im kazać wracać do domu
Z tego to się mogą ucieszyć.
Laki napisał/a:
Tylko, że tam co innego się szuka.
nasty_girl napisał/a:
no i właśnie to jest nienormalne. traktują błahe rzeczy, jak nie wiadomo co, zamiast zająć się prawdziwymi problemami.
No właśnie. Powinni zająć się papierosami, alkoholem i narkotykami zamiast komórkami :/