Mam pytanie, otóż pojawiają mi sie pryszcze, z ktorych po wycisnieciu wyplywa plyn, ktory zapachem przypomina wit. B. nie wiem czym to moze byc spowodowane, moze jakies wewnetrzne zmiany. prosze o odpowiedz
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Sro 04 Sty, 2006 18:37
jak cos wyciskasz to cos musi wyjsc.. wprawdzie ani pryszczy, ani wycisnietych wagrow, i nic innego takiego nie wachalam, ale nie wydaje mi sie zeby cos bylo z toba nie tak..
Wysłany: Sro 04 Sty, 2006 18:49
Normalne objawy dojrzewania, tak, są to zmiany na cerze spowodowane dojrzewaniem, nic nienormalnego, ale ze względu na coraz większą rzeszę męskiej Pci uganiającej się za tobą polecam dermatologa.
Ja zawsze wyciskałam przez chusteczke. Ale i tak wole iśc do kosmetyczki wypalić i na oczyszzcanie twarzy niż sama wyciskać, bo jak mi nie wyjdzie i krew będzie lecieć to mam takie ogromne strupy potem
nieumiejętne wyciskanie wyprysków skórnych prowadzi do infekcji a także do zaropienia miejsca, w którym "wyskoczył" defekt skóry. Infekcja jest powodem zaczerwienienia skóry twarzy a także pieczenia a nawet puchnięcia.