| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
DUREX Extra Safe
Autor Wiadomość
Yarpen_Abbil Płeć:Mężczyzna
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 17:54   DUREX Extra Safe Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No zgłupiałem po prostu... Czy Extra Safe'y mają środek plemnikobójczy, czy nie?! Jedne źródła podają, że mają, inne że nie... Na stronie durex'a teoretycznie nic nie pisze, ale przy innych rodzajach prezerwatyw pojawiają się adnotacje typu "bez środka plemnikobójczego", a na tych nic takiego nie ma... Zdania są mocno podzielone i naprawdę niewiadomo komu wierzyć...

Może ktoś z tutaj zgromadzonych miał do czynienia z tymi prezerwatywami i może jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie?!

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

Pomogła: 29 razy
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 18:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Z tego co mi wiadomo to sa z nonoxynolem ... sredokiem plemnikobojczym ... ale pewnosci nie mam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
Mroczny_jogurt Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 18:18    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Hm musialbys zobaczyc na opakowaniu bo wiem ze pisze. Ale wydaje mi sie ze nie maja Wink Radze isc i po prostu na opakowaniu poczytac, tam powinno byc.

Numer Gadu-Gadu
2740642
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 18:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Durex Extra Safe
- zakończone zbiorniczkiem
- "easy-on"
- przezroczyste
- naturalna guma lateksowa
- dodatkowa ilość środka nawilżającego
- dostępne po 3 i 12 szt. w opakowaniu konsumenckim.
- długość: 205 mm, szerokość: 63 mm, średnica: 54 mm

Na stronie Durex'a brak info o takowym środku.

Cytat:
Durex Classic
- kształt ścianek prosty
- naturalna guma lateksowa
- dodatkowa ilość środka nawilżającego
- standardowa grubość ścianek - 70 mikronów
- średnica: 52 mm
- zakończona zbiorniczkiem
- przezroczysta
- bez środka plemnikobójczego
- dostępne w opakowaniach po 3 i 12 szt.

Ale przy opisach innych rodzajów są informacje o braku takowego środka, więc może skoro nic nie pisze, to znaczy, że jest...?!

A w sklepach internetowych w komentarzach zdania są podzielone, chociaż większość osób pisze, że taki środek jest, ale dalczego nic o tym nie ma na stronie?!

Czyżby środek plemnikobójczy był częścią lubrykantu nawilżającego, czy co?! Confused

Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 18:33   

sam kiedys probowalem dojsc do tego
ale nie mam pojecia, chyba jednak nie maja.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 18:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No a mi właśnie znajomy pisał, że mają na 100%, albo przynajmniej miały... No nie - zwariować można... biggrinbiggrinbiggrin

EDIT: No tak mnie to zaintrygowało, że aż chyba kupię i sprawdzę... biggrinbiggrinbiggrin

EDIT2: Teraz wyczytałem przy okazji Durex Classic:
Cytat:
Wykonaliśmy ją z hypoalergicznej, naturalnej gumy lateksowej i nasączyliśmy środkiem nawilżającym Sensitol, nie zawierającym środka plemnikobójczego.

Z tego by wynikało, że w Durexach środki plemnikobójcze są częściami środków nawilżających. Niektóre ich rodzaje najwyraźniej posiadają ten środek, inne natomiast nie. A z tego wynika, że zaznaczają na stronce tylko wtedy, kiedy środek nawilżający go nie zawiera, gdyż jest on "w standardzie", a z tego znowu wynika, że Extra Safe'y mają środek plemnikobójczy...

Czy może mylę się?! Jeśli tak to przoszę o sprostowanie... biggrin

nasty_girl Płeć:Kobieta
Aktywista
lalala :d
Aktywista

Pomogła: 55 razy
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zamiast zastanawiac sie nad tymi jednymi radze pojsc do apteki i kupic inne, ktore na pewno zawieraja srodek plemnikobojczy..
Powrót do góry
Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:14   

sejfy sa ze stali, pieprzyc, czy maja srodek anty.
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nasty_girl napisał/a:
zamiast zastanawiac sie nad tymi jednymi radze pojsc do apteki i kupic inne, ktore na pewno zawieraja srodek plemnikobojczy..

Tak tylko widzisz nasty... Wszędzie trzeba wybierać między tymi o ziwększonej grubości, a tymi ze środkiem plemnikobójczym, a jak się okazuje Extra Safe'y prawdopodobnie łączą obie te cechy... Czyli na chłopski rozum są bezpieczniejsze, nie?? biggrin

Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 19:23   

durexy safe napewno nie ulegna zniszczeniu w czasie stosunku jezeli sa poprawnie zalozone ;)
Powrót do góry
Mroczny_jogurt Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Nie 01 Sty, 2006 21:16    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale z tego co wiem srodek plemnikobojczy kloci sie ze srodkiem nawilzajacym wiec malo prawdopodobne, bo to sie kloci

Numer Gadu-Gadu
2740642
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Pon 02 Sty, 2006 07:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mroczny_jogurt napisał/a:
ale z tego co wiem srodek plemnikobojczy kloci sie ze srodkiem nawilzajacym wiec malo prawdopodobne, bo to sie kloci

Pierwsze słyszę... Nonoxynol-9 nie kłóci się zarówno z prezerwatywą, jak i ze środkiem nawilżającym... - W takim przeświadczeniu przynajmniej żyłem do tej pory...

Ant0n napisał/a:
durexy safe napewno nie ulegna zniszczeniu w czasie stosunku jezeli sa poprawnie zalozone Wink

Ulubione powiedzonko mojego znajomego:
Cytat:
"W życiu różnie bywa - raz pęka serce, raz prezerwatywa..."

- Lepiej więc chuchać na zimne... Wink

Ant0n
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pon 02 Sty, 2006 12:16   

e tam jak juz peknie to ten srodek w sumie nie da Ci zbyt wiele ;)
Powrót do góry
Tremere Płeć:Kobieta
Aktywista
velvet velour
Aktywista

PostWysłany: Pon 02 Sty, 2006 19:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Prezerwatywa Extra Safe posida system "easy on" czyli łatwa jest do nałożenia. Wykonana jest z przezroczystego latexu o grubości ścianek - 65 mikronów. Posiada środek plemnikobójczy.
Wymiary: szerokość 54 mm, długość 205 mm.

Posiada Wink

źródło
Powrót do góry
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Wto 03 Sty, 2006 06:49    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zdziwilabys sie - prawdowdopodobnie niegdys posiadala srodek plemnikobojczy, jednak piszac ten post trzymam paczke takowych w rekach i pisze na nich wyraznie, ze nie zawieraja srodka plemnikobojczego...

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu