| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Dlaczego oni tacy są?
Autor Wiadomość
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sro 07 Gru, 2005 21:19   Dlaczego oni tacy są? Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No właśnie... dziś mój chłopak był u mnie po raz 1... miało być fafnie. Ale wszystko popsuła moje genialna rodzinka: Brat młodszy w pewnym momencie wpadl do pokoju bez niczego i po zzcyzm spojrzal na nas i wybiegl krzyczac "Oni się całują! Całują się!". Potem przyszedl tata ktory oczyhwiscie teraz musial robic cos na moim kompie do pracy....nno spoko niech se pobedzie ale nie.... muszial co 15 minut mnie wolas zebym mu cos pokazala jak sie robi. Potem stara wparzyła i zaczela krzyczec jak to ja moge mu na kolanach siedziec;/;/;/ . Wogóle co chwile jakies wowody glupie na temat tego ze 15latka nie powinna sie calowac z chlopakiem ani siedziec mu na kolanach ani nawet przytulic ani nic! Nie wiem dlaczego są tacy dla niego. Dla poprzefdnich nie byli;/ . Wogóle nie mam prywatnosci. Wszystko by chcieli wiedziec i mną sterowac....jeszcze do tego dojdzie ze mi beda chłop[aków albo przyjaciol wybierac;/;/;/. On mi mowi ze oni go nie lubia i mi bardzo przykro wtedy... nie wiem...moze to prawda. Źle się z tym czuje. Próbowałam z nimi gadac to sie oburzyli i zaczeła się haja... Co ja mam zrobić? Ja tak nie chce...

Numer Gadu-Gadu
7399523
Mroczny_jogurt Płeć:Kobieta
Dyskutant
Dyskutant

Pomogła: 4 razy
PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 06:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wychodzic z domu na cale dnie, nie przyprowadzac chlopaka do domu, nie dzielic sie z nimi niczym w koncu zmiekna ;p

Numer Gadu-Gadu
2740642
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 13 razy
PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 15:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Twoi rodzice były inaczej wychowywani, a więc ich zachownie jest normalne. Muszą bardziej poznać twojego chłopaka i ci zaufac, jeśli jednak dla poprzednich chłopaków byli bardziej mili to może dlatego, że ich lepiej znali i oni im się podobali, rodzice mają czasem dziwny sposób oceniania. Kiedy moją siostrę odwiedzał kolega i zabierał ją na wieczorne spacery to oni już ich swatali, bo tego chłopaka lubili, gdy teraz moja siostra ma prawdziwego chłopaka, to mama cały czas wylicza jego wady, przyczepia się do wszystkiego nawet do rzeczy, które wadami nie są, cały czas wsopinają tamtego, jaki on był kulturalny itp. a ten już jest niedobry. Twoi rodzice teraz może myślą, że jesteś jeszcze dzieckiem i nie powinnaś mieć chłopaka, albo boją się, że im za szybko dorastasz, kiedyś się do niego przyzwyczają, zrozumieją, że to jest twój chłopak i masz prawo chodzić z kim chcesz.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 18:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja bym moich starych spalila na stosie gdyby sie tak [cenzura] zachowywali ;p ale oni sa el0 ;d sa mlodzi i fajni

Numer Gadu-Gadu
2740642
codi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 5 razy
PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 18:53    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Musisz ich zmusić by go polubili Razz a jeśli nie to zapewne z czasem polubią.
Przychodź z nim częściej do domu by rodzice mogli się z nim oswoić.
W sumie to nawet nie musisz się jakos specjalnie wysilać po prostu będzies z znim już jakiś czas to go zaakceptują i już.

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 18:55    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

<wspomina pytanie matki "Czy tu się już całowałeś?" "Tak mamo... 4 lata temu...">

Taa... Rodzice mają taki zwyczaj, że uznają dziecko za młodsze niż faktycznie jest. Czasami dochodzi do absurdów, że w wieku 18 lat rodzice o seksie zaczynają rozmawiać.

A co do twojej sytuacji - Nikt nie karze Ci go przyprowadzać do domu.

Jest jeszcez inne wyjście, rozmowa z rodzicami. Łatwiejsze... I zapewne pomoze. Powiedz im, że nie chcesz aby Ci ktoś wtargnął do pokoju kiedy siedzisz z chłopakiem, a to że się całujesz to twoja sprawa, i nie jesteś już 10 letnim dzieckiem (Taa... Wybuchnie awantura, ale ja tak lubię ; ) ), a w ślinie nie ma plemników. Możesz zapodać tym ciemnotom jakąś lekturę.

<ironia na ironii ironią pogania ; )>
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

Pomogła: 11 razy
PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 20:13    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Shaunri napisał/a:
(Taa... Wybuchnie awantura, ale ja tak lubię ; ) ), a w ślinie nie ma plemników. Możesz zapodać tym ciemnotom jakąś lekturę.

to, że Ty lubisz awantury to nie musisz kogoś do nich zachęcac...a przez to moze byc gorzej...
ciemnotom? a gdzie szacunek dla rodziców?

może porozmawiaj z rodzicami wspólnie z chłopakiem?

An!oł3k Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 3 razy
PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 20:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja pierwszego chłopaka przyprowadziłam do domu w piątej klasie;] Ale na szczęście mojego ojca nie było w chatce, a mama zapytała się go nawet czy chce obiad Laughing to były czasy...

Moim zdaniem to chyba niewiele mozesz zrobić. Najlepiej byś zrobiła, jeżelibyś codziennie próbowała jakoś zagadać o tym wszystkim. Albo rób im na złośćbiggrin
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 20:43   

An!oł3k napisał/a:
Ja pierwszego chłopaka przyprowadziłam do domu w piątej klasie;] Ale na szczęście mojego ojca nie było w chatce, a mama zapytała się go nawet czy chce obiad Laughing to były czasy...

Moim zdaniem to chyba niewiele mozesz zrobić. Najlepiej byś zrobiła, jeżelibyś codziennie próbowała jakoś zagadać o tym wszystkim. Albo rób im na złośćbiggrin

wiesz... w 5 klasie nie bierze sie chłopakow na serio
za to w wieku 15 lat juz bardziej wiec rodzice zaczeli sie interesowac
Powrót do góry
Shaunri Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 22:22    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradziejka - Jak tak dalej pójdzie to za 5-10 lat rodzice w wieku 10 lat będą dawać dzieciakom prezerwatywy pod choinkę...

opętana - Tam była taka nikła ironia... (Co do tych ciemnot)

A co do awantury to nie powiem że je lubię, po prostu czasami bez nich nie da się kogoś przekonać do swojego zdania. Ostra wymiana zdań = awantura, a ten przypadek prowadzi jedynie do takiej ostrej wymiany zdań...
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Czw 08 Gru, 2005 22:30    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

opętana napisał/a:
a gdzie szacunek dla rodziców?

a gdzie szacunek rodzicow do dziecka?

Numer Gadu-Gadu
2740642
choredusze Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 10 Gru, 2005 10:17    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

powiedz rodzicom, ze i tak nie powstrzymaja cie przed spotkaniami z tym chlopakiem. i zapytaj czy wolą zebys siedziala z nim gdzies na lawce w pakru i publicznie sei calowala czy moze lepiej niech to sie dzieje w domu, tam gdzie moga was kontrolowac?
i dodaj, ze nie zyczysz sobie, zeby co 15 minut sie kontrolowali:] kazdemu sie nalezy troche prywatnosci.

Numer Gadu-Gadu
1744817
Dyskutant
Dyskutant

PostWysłany: Sob 10 Gru, 2005 11:35    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

choredusze napisał/a:
powiedz rodzicom, ze i tak nie powstrzymaja cie przed spotkaniami z tym chlopakiem. i zapytaj czy wolą zebys siedziala z nim gdzies na lawce w pakru i publicznie sei calowala czy moze lepiej niech to sie dzieje w domu, tam gdzie moga was kontrolowac?i dodaj, ze nie zyczysz sobie, zeby co 15 minut sie kontrolowali:] kazdemu sie nalezy troche prywatnosci.

fajnie prowadzisz dyskusje z rodzicami

Numer Gadu-Gadu
2740642
choredusze Płeć:Kobieta
Junior
Junior

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sob 10 Gru, 2005 14:34    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tak nie mowie do nich bo oni mnie rozumieja i nie naruszaja prywatnosci;]

Numer Gadu-Gadu
1744817
Blanka Płeć:Kobieta
Moderator

Pomogła: 12 razy
PostWysłany: Sob 10 Gru, 2005 19:47    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No tak... tylko z nimi sie nie da rozmaiwać;/ Gdy mówię im tak jak radzicie, oni mówią, że on ma na mnie zły wpływ i że mnie przeniosą do innej budy itd. A gdy spokojnie pytam o co im chopdzi to wogóle nie chą rozmawiać tylko się rzucają. Ciągle gadają, że wyjąduje z brzuchem i będe miala;/ no sory ale jakoś seksu nie zamierzam z nim narazie uprawiac a oni sie ciepią chodzbym nie wiem co robila juz... zwykle calowanie- ale do nich to nie dociera.

Numer Gadu-Gadu
7399523
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu