| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Syzyfowe prace
Autor Wiadomość
justka007 Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

Pomogła: 1 raz
PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 19:37    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

My tez to niedługo zaczniemy omawiać. Tej ksiażki miejscami nie da sie zrozumieć gdzie sie jest.

Numer Gadu-Gadu
3107824
scv
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 20:52   

Taki jest po prostu język Żeromskiego, buduje dość skomplikowane zdania, ale ogólnie da się je zrozumieć, czasem je trzeba dłużej po prostu przeanalizować. Ogólnie znam ten ból, ale wszyscy przez to przechodzą, więc nie ma się czego bać.
Powrót do góry
stotka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 21:04   

tak jak pisze scv - da sie zrozumiec, wystarczy chciec i nie podchodzic do tego 'musze przeczytac kolejna glupia lekture'. moze i niektore rzeczy nie sa oczywiste i trzeba ruszyc mozgiem... ale ksiazka jest calkiem zrozumiala.
Powrót do góry
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 21:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Wcale nie wszyscy ;) oznajmiam wszem i wobec, ze nigdy nie przeczytalem ani strony Syzyfowych Prac, ani streszczenia, ani nic. Wystarczy być cwanym i wyłapywać to, co mówią na lekcji, to nie jedyna ksiazka tak przeze mnie przerobiona :P [a czasem warto, bo ministerstwo oświaty serwuje momentami syfiaste lektury]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 22:17   

kicp napisał/a:
Wcale nie wszyscy Wink oznajmiam wszem i wobec, ze nigdy nie przeczytalem ani strony Syzyfowych Prac, ani streszczenia, ani nic. Wystarczy być cwanym i wyłapywać to, co mówią na lekcji, to nie jedyna ksiazka tak przeze mnie przerobiona Razz [a czasem warto, bo ministerstwo oświaty serwuje momentami syfiaste lektury]

nie jesteś jedyny
ja w zeszłym roku dostałam z 3 piątki za to a nie miałam opracowania, przeczytanej ksiązki, i wydania z zaznaczonymi fragmentami i opracowaniem z tyłuWink
Powrót do góry
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 23:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Toteż mówię, dla tych, którzy lubią trochę ryzyka/nie mają czasu na pierdoły/jeszcze coś innego, polecam trochę okrojoną propozycję "przerabiania lektur", która oczywiście nie przynosi efektów, jeśli naszym celem jest poznanie lektury, a nie podejście do sprawy jedynie ze względu na ocenę :P
Ale w LO narazie tego nie próbowałem, trzeba stwarzać pozory, że się jest systematycznym ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ariamehr
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sro 23 Lis, 2005 23:09   

Przypominam, że po LO jest maturka.
Powrót do góry
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi