Wysłany: Sro 02 Lis, 2005 19:25 Problem!!! Jak zmierzyć czy mam aa czy a!?
hej! musialam w koncu gdzies sie z tym poradzic! Mam 12 lat(niedlugo bede miala 13 ) i mam dosyć mały biust - prawie go nie widać moje kolezanki mają już staniki (doslownie wszystkie je noszą!) Nie wiem czy staniki dla mnie też będą?! A wogóle to ja niewiem jaki mam rozmiar czy Aa czy moze juz A!? jak to zmierzyc!? Napiszcie!!! To dla mnie bardzo ważne! a i jeszcze jedno moja mama ma dosyc duuzy biust - rozmiar C a moja babcia chyba z E! plisssss! napiszcie!
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 14 Wrz 2002 Posty: 2694
Wysłany: Sro 02 Lis, 2005 19:27
Nie zakladaj TYLU TEMATOW !
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 02 Lis, 2005 20:28
Kazdy dojrzewa we wlasnym tempie. To, ze kolezanki juz maja staniki nie znaczy, ze ty tez musisz go miec. O wiele gorzej wyglada panna ktora go ubiera, a nie ma na co.
Po drugie - to, ze mama ma C, a babcia E nie znaczy, ze ty tez bedziesz tyle miala. Owszem, czesto sie "dziedziczy" miseczke, ale nie zawsze! Wiec tym sie nie kieruj.
Jak wiedziec czy masz AA czy A? Idziesz do sklepu z damska bielizna, prosisz o dwa staniki - AA i A (najpierw musisz zmierzyc obwod pod biustem, np. 70, 65, 80 itd.), idziesz mierzyc i spr. - ktory dobry taki masz rozmiar.
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 02 Lis, 2005 20:40
www.triumph.pl - poradnik-twoj rozmiar.tam sobie zmierzysz.
Stokrotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 02 Lis, 2005 20:42
Poprostu idź do sklepu i poproś babę o stanik dla Ciebie, zacznij przymierzać i wybierz właściwy!
A to że masz mały biust to nie jest nic złego, każdy rozwija się w innym tempie! Mam wiele dziewczyn w klasie co są 'płaskie'. (6kl)
szukaj a znajdziesz pomoc napewno
opcja SZUKAJ nie gryzie, wręcz odwronie, pomaga
zapraszam do czytania, jak nieznajdziesz pomocy to temat odblokuję [gorzej jak ja wtedy znajdę w tych wyżej podanych linkach]