| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Program "Bądź odpowiedzialny- wychowanie do...
Autor Wiadomość
Ona89 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 17:34   Program "Bądź odpowiedzialny- wychowanie do... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

... odpowiedzialności i partnerstwa w rodzinie."

Nasza szkoła zakupiła cztery symulatory opieki nad niemowlęciem, czyli cztery lalki, które płaczą, gdy są głodne, zrobiły siusiu lub trzyma się je w niewygodnej dla nich pozycji. Mogą też płakać w nocy. Każdy kto się zgłosi może dostać symulator na weekend, uruchamia się on w piątek o 17 i przestaje działąć w niedzielę o 17, czyli po 48 godzinach. Osoba opiekująca się dostaje chip, dzięki któremu dziecko poznaje czy osoba zajmująca się nim to jego matka. Zgłosiłam się do tego programu, a raczej mam zamiar, rodzice muszą wyrazić zgodę. U was w szkole też są podobne akcje?
Przejdź na dół
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
5234610
kicp Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 17:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yyyyyyyy, nie?
o *bardzo nieładne słowo*... gdzie ty chodzisz do szkoly?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 17:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Uczę się w Hajnówce. Szkoła z Dodatkową Nauką Języka Białoruskiego. Bardzo dobra szkoła, ale o tych lalkach to gadali też w innych szkołach w mojej miejcsowości tylko oni nie mogli ich brać, bo nie mieli szkolenia.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5234610
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 18:44    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

A slyszałam o tyma le spory czas temu ... bylo w niektórych liceach ...

Osobicie sie z tym niespotkałam
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 20:50    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie mam cierpliwości do dzieci wiec przypuszczam ze predzej czy pozniej rozwaliłabym te sztuczne dziecko ;p
u nas w szkole tego nie ma i podejrzewam, że nie bedzie. Uff

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 20:59    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

opętana jakbyś je rozwaliła to byś musiała sporo za nią zapłacić Wink Ta lalka ma jedną, dość dużą wadę, prawdopodobnie w środku ma mikrofon, który nagrywa wszystko, co mówi się w pobliżu niej, później ktoś to będzie odsłuchiwał i na podstawie tego zostaną przyznawane punkty. Będę musiała wszystkich w domu uprzedzić, żeby nie wygadywali głupot w pobliżu lalki. Pedagog opowiadała, że gdzieś się zdazyło, że dziewczyna oddała popsutą lalkę i twierdziła, że nie wie, co jej się stało, później odsłuchano nagranie i okazało się, że dziewczyna wkurzyła się płaczem i rzuciła biednym symulatorkiem.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5234610
opętana Płeć:Kobieta
Aktywista
masochista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 21:40    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ale to takie qde małe, beczące i wkurzające...ze masakra no xD wrrr

Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 21:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

I w dodatku waży tyle, co prawdziwe dziecko. Mam nadzieję, że nie będzie płakać 10 razy w ciągu nocy. Będę musiała zainwestować w kawę Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5234610
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 21:43    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja Kocham dzieci ^ ^
Moj brat ma ze mna dobrze Razz jego dzieci : 5 latka ... i 7 miesieczny maluch tez Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
2568294
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 21:52   

sądząc po tym ze optymalny czas rodzenia dzieci i czas w którym najwiecej sie na to godzi to podajrze 24-30 lat to troszke zawcześnie sie o to martwią
większość ludzi bedzie brala lalkę dla jaj bo kto w takim wieku chce sie uczyć opiekować dziećmi?... niewiem
pewnie i tak sie to zapomnii

u mnie tego niema, bo to gimnazjum wiec ludzie niedorośli pozatym i tak by te lalki rozwalili
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 21:58    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja w sumie też biorę tę lakę żeby się ją pobawić. Kradziejka u nas ta akcja dotyczy tylko pierwszyk klas liceum i także trzecich gimnazjum, więc chyba uważają, że w gimnazjum są jednak dorośli ludzie.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5234610
kradziejka
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Pią 30 Wrz, 2005 22:04   

no coś Ty, sama jestem w 3 gimnazjum i nie wydaje mi się żebym znała kogoś w moim wieku kto już myśli o macierzyństwie i musi "poćwiczyć"Razz
pozatym jak liceum to chyba 3, bo im najbliżej no ale ja nie kwestionuję decyzji odgórnych jakiekolwiek by nie były...
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 07 Paź, 2005 20:06    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

No i satło się. Mam synka (losowaliśmy karteczki). Nazwałam go Maciuś. Od 17 już 3/4 razy go karmiłam, strasznie długo je. Jest ciężki, myślałam, że go nie doniose do domu. Na ręku mam czujnik na tasiemce zapiętej na jednorazowy zatrzask, czyli nie można go rozpiąć, jak zaniosę w poniedziałek lalkę do szkoły to wtedy mi ją rozetną. Czasami marudzi i wtedy ją ciężko uspokoić, jak mi raz zaczęła to chciałam ją wziąść na ręce, ale zapomniałam podtrzymać główki i mi się rozwył na dobre, jakoś po minucie się uspokoił Razz Mam nadzieję, że w nocy nie będzie tak często płakał jak teraz, czasami płacze tylko latego, że dawo go nie brałam na ręce i muszę go kołysać. Jestem jak na razie zadowolona, zobaczymy jak będzie jutro, po nie przespanej nocy.
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
5234610
Naomi Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 07 Paź, 2005 20:24    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Fajniutka ta lalka =)

Nawet ją na rękach trzymałam Razz
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
1826428
frigg Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Pią 07 Paź, 2005 20:25    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kradziejka napisał/a:
kto w takim wieku chce sie uczyć opiekować dziećmi?...

a moze to ma na celu nie nauke opieki (a przynajmniej tylko tego) nad dzieckiem tylko ewentulane wybicie z glowy nastolatkom, ze dziecko to nie tylko rozkoszny maluch...ze tak naprawde to kupa niewdzicznej roboty, jesli sie tego dziecka nie kocha i swiadomie sie nie zdecyduje na potomka.....
Powrót do góry
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu