Nasza szkoła zakupiła cztery symulatory opieki nad niemowlęciem, czyli cztery lalki, które płaczą, gdy są głodne, zrobiły siusiu lub trzyma się je w niewygodnej dla nich pozycji. Mogą też płakać w nocy. Każdy kto się zgłosi może dostać symulator na weekend, uruchamia się on w piątek o 17 i przestaje działąć w niedzielę o 17, czyli po 48 godzinach. Osoba opiekująca się dostaje chip, dzięki któremu dziecko poznaje czy osoba zajmująca się nim to jego matka. Zgłosiłam się do tego programu, a raczej mam zamiar, rodzice muszą wyrazić zgodę. U was w szkole też są podobne akcje?
Uczę się w Hajnówce. Szkoła z Dodatkową Nauką Języka Białoruskiego. Bardzo dobra szkoła, ale o tych lalkach to gadali też w innych szkołach w mojej miejcsowości tylko oni nie mogli ich brać, bo nie mieli szkolenia.
nie mam cierpliwości do dzieci wiec przypuszczam ze predzej czy pozniej rozwaliłabym te sztuczne dziecko ;p
u nas w szkole tego nie ma i podejrzewam, że nie bedzie. Uff
opętana jakbyś je rozwaliła to byś musiała sporo za nią zapłacić Ta lalka ma jedną, dość dużą wadę, prawdopodobnie w środku ma mikrofon, który nagrywa wszystko, co mówi się w pobliżu niej, później ktoś to będzie odsłuchiwał i na podstawie tego zostaną przyznawane punkty. Będę musiała wszystkich w domu uprzedzić, żeby nie wygadywali głupot w pobliżu lalki. Pedagog opowiadała, że gdzieś się zdazyło, że dziewczyna oddała popsutą lalkę i twierdziła, że nie wie, co jej się stało, później odsłuchano nagranie i okazało się, że dziewczyna wkurzyła się płaczem i rzuciła biednym symulatorkiem.
Ja Kocham dzieci ^ ^
Moj brat ma ze mna dobrze jego dzieci : 5 latka ... i 7 miesieczny maluch tez
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2005 21:52
sądząc po tym ze optymalny czas rodzenia dzieci i czas w którym najwiecej sie na to godzi to podajrze 24-30 lat to troszke zawcześnie sie o to martwią
większość ludzi bedzie brala lalkę dla jaj bo kto w takim wieku chce sie uczyć opiekować dziećmi?... niewiem
pewnie i tak sie to zapomnii
u mnie tego niema, bo to gimnazjum wiec ludzie niedorośli pozatym i tak by te lalki rozwalili
Ja w sumie też biorę tę lakę żeby się ją pobawić. Kradziejka u nas ta akcja dotyczy tylko pierwszyk klas liceum i także trzecich gimnazjum, więc chyba uważają, że w gimnazjum są jednak dorośli ludzie.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2005 22:04
no coś Ty, sama jestem w 3 gimnazjum i nie wydaje mi się żebym znała kogoś w moim wieku kto już myśli o macierzyństwie i musi "poćwiczyć"
pozatym jak liceum to chyba 3, bo im najbliżej no ale ja nie kwestionuję decyzji odgórnych jakiekolwiek by nie były...
No i satło się. Mam synka (losowaliśmy karteczki). Nazwałam go Maciuś. Od 17 już 3/4 razy go karmiłam, strasznie długo je. Jest ciężki, myślałam, że go nie doniose do domu. Na ręku mam czujnik na tasiemce zapiętej na jednorazowy zatrzask, czyli nie można go rozpiąć, jak zaniosę w poniedziałek lalkę do szkoły to wtedy mi ją rozetną. Czasami marudzi i wtedy ją ciężko uspokoić, jak mi raz zaczęła to chciałam ją wziąść na ręce, ale zapomniałam podtrzymać główki i mi się rozwył na dobre, jakoś po minucie się uspokoił Mam nadzieję, że w nocy nie będzie tak często płakał jak teraz, czasami płacze tylko latego, że dawo go nie brałam na ręce i muszę go kołysać. Jestem jak na razie zadowolona, zobaczymy jak będzie jutro, po nie przespanej nocy.
kto w takim wieku chce sie uczyć opiekować dziećmi?...
a moze to ma na celu nie nauke opieki (a przynajmniej tylko tego) nad dzieckiem tylko ewentulane wybicie z glowy nastolatkom, ze dziecko to nie tylko rozkoszny maluch...ze tak naprawde to kupa niewdzicznej roboty, jesli sie tego dziecka nie kocha i swiadomie sie nie zdecyduje na potomka.....