Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2005 15:18 POMOCY!!!!
POMOCY! dzis zajrzalam do zeszytu i zobaczylam ze mam niezrobione zadanie. Nie zrobilam go poniewaz nikt u mnie w rodzinie nie pamietal co i jak. wiec prosze o szybka pomoc!! A zadania sa takie:
1.Podaj 5 przykładów przysłowków niepochodzących od przymiotnika.
2. Podaj 5 przykładów przyimków i 5 spójników.
SZYBKO!!
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 25 Lis 2004 Posty: 604
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2005 15:38
Marcia, ja Cie abrdzo prosze, ja nie chce yslec, ze za 20 lat, Polske i Swiat opanuja osoby nie potraface samodzielnie nawet przez 30 sec pomyslec.
wystarczy wisac chociazby www.wikipedia.pl - znajdziesz tam wsyztsko czego potyrzebujesz.
_________________ It`s not that gold
It`s not as golden as memory
Or the age of the same name
It`s not that gold
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2005 16:48 Re: POMOCY!!!!
Marcia10 napisał/a:
Nie zrobilam go poniewaz nikt u mnie w rodzinie nie pamietal co i jak.
A to od kiedy RODZICE mają odrabiać zadania domowe
Z tego co mi wiadomo, uczeń dostaje po to zadanie domowe, aby je sam wykonał, więc może najpierw sama pomyśl, a potem dopiero męcz innych.
Swoją drogą, sądzę, że zadanie domowe wynika z ostatniego tematu lekcji, może by tak sięgnąć po wcześniejsze strony zeszytu z polskiego
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 29 Sty 2005 Posty: 1787
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2005 18:04
po 1. pytalam sie rodzicow bo jak juz napisalam, nie pamietm co i jak bo mialam to w zeszlym roku w cwiczeniach ktore wyrzucialam i zeszyt zreszta tez.
_________________ Nie szukaj nieszczęścia w świecie zapełnionym szczęściem... Zawsze jesteś tu mile widziany..
Christine fan -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 11 Wrz, 2005 22:38
I tak oto rosnie nam dumnie pokolenie analfabetow i ludzi kalekich jezykowo.
niech sie nikt nie odwazy jej pomagac z takimi banalami,do pewnych rzeczy podczas nauki trza samemu dojsc.