Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 20:45 mam 17 lat a musze byc o 20
wiem ze to nie wazne ale denerwojace. mam surowych rodzicow jezeli sie spoznie 2min (serio) to nie moge wyjsc nastepnego dnia. mam chlopaka jestesmy ze soba juz 1rok mieszka dom obok ale mimo to nie moge miec czasu np. do 21.czasem kiedy wracam do domu i widze dzieciaki mlodsze odemnie o kilka lat jak ida sobie gdzies i maja czas do 22 to dziwnie sie czuje,jak bym miala 5latek. wiem ze to dobrze ze sie martwia o mnie ale bez przesady
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 20:49
Nie tylko ty jedna tamk masz... chociaz masz juz 17 lat to troche duzo.. Twoi rodzice poprostu sie o ciebie martwia poprostu nie chca przyjac do wiadomosci ze jestes juz prawie dorosła. Pogadaj z nimi, zaloze sie o stówe, ze oni w Twoim wieku wychodzili do pozna.
wiem ale to denerwoje ja chce miec troche swobody a w domu czuje sie jak w zakladzie karnym.musze sie meldowac co godz mowic gdzie z kim i kiedy wroce, boze to straszne mam juz czasem dosc czekam do 18stki moze wtedy zmienia stosunek do mnie.
nie po prostu ja jeszcze jestem ICH mala dziewczynka i tyle mikt nie moze mnie miec... zawsze bede mala dziewczynka. nie pale papierosow nie pije ,raz na grilu do kielbaski wypilam pol piwa i jak przyszlam to mama taki text : podejzanie wygladasz'' to mnie rozbraja...
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 21:33
no to proboj z nimi rozmiawiac.. jak chcesz wyjsc na dluzej to przyjdz do nich z chlopakiem zeby tez porozmiawial, moze sie przekonaja ze jest w porzadku i jak jestes z nim to nic ci nie grozi itd ..
Pomogła: 55 razy Dołączyła: 18 Mar 2005 Posty: 5646
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 22:26
u mnie to bylo tak ze jak na cos nie pozwalali to se pozwalalam sama.. i z czasem woleli mi pozwolic isc na impreze i wiedziec ze jestem na imprezie niz nie pozwolic i bym wyszla i by cala noc sie martwili gdzie jestem..
ale to bylo kiedys.. teraz wiele sie zmienilo, znowu mi zaufali i jak chce gdzies isc to po prostu musze wczesniej powiedziec zeby sie nie martwili..
Ja tez tak czasami mam, ale trzeba sie z tym pogodzić. Tylko, ze ty masz 17, a ja 14 lat. Moze jakos ich przekonasz powiedz żeby ci raz pozwolili być dłuzejale nie spóźnij sie nawet o sekunde.
_________________ "Never let the fear of striking out keep from playing the game"
Szczera rozmowa i musisz tak zrobić aby Twoi rodzice zdobyli do Ciebie zaufanie...
Ja nie mam takiego problemu bo moi rodzice dają mi luz,mówie z kim i gdzie,do której i szafa gra TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE
no ja na sylwestrea mialm czas do 2.chodz bawilam sie w tym samym budynku pietro wyzej niz moi rodzice.a dom ten stoi kolo mojego. nie mam slow. a dzis np powiedzialam mamie ze wychodze a ona mowi ze nigdzie ni ide bo sie nie spytalam czy moge wyjsc. i teraz siedze w domu!! bo mama ma zlu dzien. nie nawidze tego
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 20 Wrz 2003 Posty: 2143
Wysłany: Sro 11 Maj, 2005 15:58
Skąd ja to znam... Mo rodzice w LATO pozwalają mi być maks. do 19 przy czym mojej siostrze (jest w moim wieku) do 21. Ale i tak od paru lat już nie wychodzę,wiec dużo mi to nie robi ale czesto ta ich nadopiekuńczość jest wkurzająca...Kłócić się z nimi nie ma co, bo za szybko się poddasz i jeszcze spaprasz wszystko a i mozesz kontakty z rodzicami swoimi pogorszyc. Ja jestem za szczerą rozmową i zachowaniem pokazującym,że nie jesteś już małą dziewczynką.
Pomogła: 39 razy Dołączyła: 25 Wrz 2003 Posty: 2010
Wysłany: Sro 11 Maj, 2005 16:18
Ja teraz, musze wracać póki się nie ściemni (jakoś tak 20:20) a ostatnio wróciłam 20.40 i mój tata mówi że widział film czy program w którym zgwałcili dziewczynke w moim wieku, i pewnie by jej nie zabili ale ich poznała to ją zabili ;/
No ale w sumie nie jest tak źle, i tak boje się troche wracać jak jest ciemno...a w wakacje to będzie raczej 21 może 30, ale i tak później mi raczej nie trzeba ;]
No i oczywiście musisz spróbować pogadać z rodzicami że to przecieć blisko, że chłopak Cię odprowadzi ewentualnie. Myśle że jakoś to będzie. No a w ostateczności to nie tak dużo bo jakiś rok a potem już będziesz wolna ;]