Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 20:20 Data ważności tematu =P
No kurcze wnerwiam się tym odnawianiem tematów a później czepiają się mnie że temat nie jest taki stary....
No więc można by było okreslić datę ważności tematu, oczwiście tylko w niektórych działach (np.Kącik Kulinarny jesy wyjątkiem).
Czekam na wasze propozycje....
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 20:31
wiersze przepisy - do dwóch lat tak mniej wiecej tzn może nie być ale np po 4 latach odgrzebac wiersz użytkownika który już nie wypowiada sie na forum? jak ktoś ma własny poddział z wierszami to nie ma ograniczeń
trudne pytania porady - do dwóch tygodni?
ankiety sondy takie np. pierwszy pocałunek ulubiona lekcja - miesiąc?
ja mysle ze tak 2 tyg od ostatniego postu w temacie powinien byc zamykany..
elfkaNenar -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 08 Maj, 2005 21:07
Ja myślę, ze w działach takich jak hobby czy gry, a nawet muzyka tematy dotyczące np. jakiegoś zespołu powinny być odnawiane tz. pozwolone powinno to być np do roku, bo dyskusje zawsze można od nowa rozwinąć, albo nadać jej nowy tor...
tz pozamykane powinny byc nie dyskusje na jakis temat, tylko pytania, problemy.. jezeli juz odpowiedziano na pytanie i nikt w temacie nie pisze to po co ktos ma po dlugim czasie odnawiac..
ja osobiście uważam, że od odnawiania tematów, bardziej wkurzające jest upominanie o "odkopywaniu".
Starzy forumowicze wiedzą, żeby staroci nie ruszać, a jak sie zdarzy, to najwidoczniej jest w tym jakiś cel. A młodych odstraszacie. Jak już ktos nie może wytrzymać, to przecież może poinformować "odświerzacza" na PW...
Myśle że nie powinno byc terminów ważności. Jak ktoś zakłada "pytanie" czy "problem", to sam może poinformować, że już zdobył potrzebne info i mod może go zamknąć.
Poza tym upominacie też, że "taki temat już był". Więc w tym wypadku lepiej jednak odświerzyć.
A czy nie zdaza wam się, że po jakimś czasie zmieniacie zdanie na jakiś temat? Albo że ktoś was do czegoś przekona?
Nie zdarza wam sie zdobyć nowych, przydatnych informacji, które inni tez mogliby wykożystać szukając w "starych tematach"?
_________________ a życie toczy, toczy swój garb uroczy,
toczy, toczy się los...
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pon 09 Maj, 2005 09:44
agag napisał/a:
Myśle że nie powinno byc terminów ważności. Jak ktoś zakłada "pytanie" czy "problem", to sam może poinformować, że już zdobył potrzebne info i mod może go zamknąć.
Z tym jest proiblem. Dużo osób tylko pisze posta, czyta trzy pierwsze odpowiedzi i ucieka z forum.
Ja w każdym razie dostosuję się do wszystkiego, co postanowicie.
Moim zdaniem można odnawiać posty typu "Nirvana", "telefony komórkowe", "trampki", wktórych każdy może się swobodnie wypowiadać bo te tematy zawsze będą aktualne...Jak ktoś odnowi,to zjedziecie,że odnawia-jak założy nowy, to ze taki temat już był Moim zdaniem tematy takich typów moga być zawsze odnawiane.
Co innego tematy typu "Czy wie ktoś, kto śpiewa w Nirvanie?", "jaki telefon wybrać?" czy "czy trampki mozna prac?". Moim zdaniem takie tematy powinno się od razu zamykać, kiedy osoba zakładająca temat napisze coś w stylu "dziękuję za pomoc,naprawdę mi pomogliście". Wtedy nie ma problemu z odnowieniem. A jeśli autor tematu będzie chciał,żeby moderator odblokował temat, może napisać na PW.
Jeśli jednak osoba zakładająca topic nie da widocznego znaku,że temat skończony ( umnie) topic zostaje cały czas otwarty, a jeśli ktoś odnowi go po roku,dwóch upominam go na PW a temat od razu zamykam.