Dzwię się że tak malo chodzimy do teatru. Jeśli już to ze szkołą na jakieś bzdurne teatrzyki. A ja ostatnio odkryłam wartość teatru. Piękne są musicale napszykład w teatrze muzycznym w moim mieście. Ostatnio zrobili cudowną Galerię z piosenkami Kaczmarskiego. Albo napszykład baśnie Kaj i Gerda albo W 80 dni dookoła świata po stu latach. W teatrze narodowym tez są świetne spektakle. Pdobaja mi się ogromnie spektakle w Romie i Buffo. Teatr rozrywki w Chorzowie też jest świetny. Apeluję więc do młodego widza: teatr jest wartościowy. A bilety wcale nie są drogie- zazwyczaj takie jak do kina a wrażenia są świetne. Najpiękniejsze jest to że występują przed nami zywe postacie. Teatr jest piękny. A wy chodzicie do teatru? Często?
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Kwi 2003 Posty: 1093
Wysłany: Czw 31 Mar, 2005 22:29
U mnie w mieście jest teatr amatorski, ktory wystawia sztuki tylko raz w roku.
Ale często jeżdżę do Poznania zamiast do kina - do teatru. Kocham teatr, ale chyba bardziej niz ogladac spektakle kocham grać. Teatr to moje życie
Ja przylaczam sie do kolezanki: naprawdę ciekaweiej jest w teatrze na spektaklu prawdziwym niz w kinie... ru ator wspolpracuje z widzem... to jest swietne
Ech no co tu duzo gadac, uwielbiam teatr... kocham grac ^^
Agnieszka -Usunięty- Gość
Wysłany: Czw 31 Mar, 2005 23:24
Tak teatry, operyitd. zanikają ... powod? komputery, nowoczesna technologia i zainteresowanie czyms nowszym. Teraz mlodziez wychowuje sie zazwyczaj do chodzenia do kin, a nie do teatrow i oczywiscie wiekszosc to lubi... ja przyznam sie, ze chyba wole kino od teatru ale opery sa swietne:) W zwiazku z tym w teatrach malo sie zarabia i corazmniej osob zaczyna prace w tym zawodzie, nie to co w filmach.
Ja tak jak Iśka tez lubie grac. Ale gdybym miala wybierac wolalabym w filmach.
kradziejka -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2005 15:02
teatr jest śliczny
uwielbiam chodzić do teatru i chodze jakieś 5 razy w tygodniu
mam załatwione wejściówki na większość przedstawień i nowości bo tłumaczę dla teatru zaproszenia lub listy z języka niemieckiego:) ciesze się że moge chodzić do teatru naprawdę chociaż wszyscy mi mówią że wyglądam na dziecko wojny i nie powinnam tam chodzić
scv -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2005 15:11
No ja się z bólem przyznaję, że rzadko do teatru chodzę z braku czasu:(, ale ostatnio udało mi się wybrać przed Świetami właśnie do Teatru Rozrywki w Chorzowie na musical[rock-opere] "Jesus Christ Superstar", który mogę gorąco polecić.
Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Cze 2003 Posty: 2867
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2005 16:06
chodzę bardzo bardzo żadko
tak samo zresztą jak do kina
nie stac mnie na bilety, prosty powód
choć bardzo lubię teatr
również uważam go za bardzo wartościowy
_________________ a życie pozostawie bez komentarza..
Pomogła: 45 razy Dołączyła: 19 Kwi 2004 Posty: 2212
Wysłany: Pią 01 Kwi, 2005 16:11
Jeszcze nigdy nie byłam w teatrze =[ Zawsze chciałam chodzić do teatru ale kłopot kwi w tym, że najbliższy teatr znajduje sie jakieś ponad 100 km ode mnie Nie ma to jak żyć na za przeproszeniem na zadupiu
Bylam pare razy w teatrze i bardzo mi sie podobalo. Ostatnio bylam na "Królowej Śniegu". Kiedys jak bylam młodsza chodzilam z klasa do teatru, i chociaz byly to sztuki dla dzieci. Podobał mi sie wkład aktorów w sztukę . Teatry sa świetne
ja bylam ostatni raz w teatrze... e nawet nie pamietam ale tak jakos w podstawowca, na jakiejs lekturze. Nie ocenie, czy wole bardziej teatr czy kino, poniewaz mam zbyt male wspomnienia z teatru.
_________________ Kiedys znajde dla nas dom z wielkim oknem na swiat,
znowu zaczniesz ufac mi,
nie pozwole ci sie bac!
Ja lubie teatr. Zadko do niego chode, szczerze mowiac jezdze tylko ze szkoly. Ostatnio bylam na "Ani z zielonego wzgorza" i "Balladynie". Bardzo mi sie podobalo. Jednak kino tez bardzo lubie. Najbardiej te typu Cinema-City i IMAX. Niewiem co wole bardziej kino czy teatr. Musialabym sie zastanowic.
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
a to gratuluje dziewczyneczko tez bym chciala grac, ale mam treme
stotka -Usunięty- Gość
Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005 13:19
Przepraszam, nie każdy ma w mieście i okolicach teatr. :/ A do najbliższego teatru mam 90 km... Poza tym z chęcią chodziłabym, ale szkoda mi pieniędzy i czasu na dojazdy.
Za to, przeprowadzam się za mniej więcej rok do miasta, w którym jest teatr, więc nie omieszkam spędzić w nim pół życia. :]
Ja w miście swoim mam teatry i odwiedzam je hmm...raz na miesiąc? To zależy...Moze 1 na 2 misiące? Nie wiem...Ale lubię chodzić do teatru i ...
Dziewczyneczka:
Napisałaś mało chodzimy- mów za siebie