| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
:-(
Autor Wiadomość
Kamila
Gość
PostWysłany: Wto 13 Maj, 2003 08:14   :-(

Od 5-6 lat przyjaźnię się z Baśką. Jesteśmy jak papużki-nierozłączki. Spędzamy ze sobą całe dnie świetnie się bawiąc. Chodzimy do kina , na kręgle , do parku, pojeździć na rowerach, ... Basia chodzi także do I gimnazjum ale do innej klasy. I w tym tkwi problem... Baśka ostatnio bardzo zacisnęła więzy z Ewą- koleżanką z klasy. Nie przepadam za Ewą bo widzę, że ona za mną też nie przepada. Zdaje mi się , że rywalizujemy o Basię. Kiedy przychodzę do Basi to zawsze tam napotykam się na Ewę albo Baśki rodzice mówią mi, że Basia jest u Ewy. Jest mi bardzo przykro... Od kilku dni Baśka nie przyszła do mnie (ja raz do niej poszłam ale ona stwierdziła, że ma duużo nauki i, że mogę być tylko na chwilkę) Na następny dzień w szkole pytam się Basi co robimy po południu a ona znowu , że ma naukę. Ale całe popołudnie spędziła z Ewą. Poszły do kina, a potem się przejść. One teraz chodzą się razem uczyć, chodzą razem do szkoły... a ja z nimi (muszę milcześ bo one rozmawiaja o swoich sprawach). Rozmawiałam z Baśką i powiedziałm, że nie przepadam za Ewą a Basia na to "Ja też, ale muszę z kimś wracać i chodzić do szkoły" . Powiedzcie co mam zrobić... Sad
Przejdź na dół
Hona
Gość
PostWysłany: Wto 13 Maj, 2003 21:47   pomoc dla twojej przyjaźnii

Jeśli Baśka jest naprawdę twoją przyjacółką to nie powinna Cię zaniedbywać, ale trafiła do innej klasy, i poznała nowych ludzi i jest faktem że może się zaprzyjażnić z Ewą ale skoro nie przepadasz za jej koleżankami to musisz jej to odrazu powiedzieć bo potem może wyniknąć z tego duży konflikt. Ja przyjaźnię się z Asią i znamy się prawie 7 lat jestem teraz w twoim wieku i również z moją przyjaciółką nie jesteśmy w jednej klasie i już niemożemy się tak często spotykać jak kiedyś ale jednak nasza przyjaźń wciąż trwa oczywiście ona ma swoje koleżanki a ja swoje ale Asia nie zaniedbuje mnie ani ja jej. Jeśli jednak się martwisz że wasza przjaźń może nie przetrwać to zawsze możesz się przenieść Wink
Powrót do góry
Weronika
Gość
PostWysłany: Sro 14 Maj, 2003 10:57   

Do Kamili: Miałąm podobny kłopot ale rozwiązałam go tak że poprostu zapytałam się jej czemu już do mnie nie przychodz itp. i ona odpowiedziała że ma nową koleżanke i mają takie same poglądy i zainteresowania.Może z twoją koleżanką Basią Jest tak samo przeciesz ma nową klase a Ewa sie poprostu nią zaopiekowała a ty sie nią opoiekowałaś?
Powrót do góry
Odpowiedz do tematu