Poproszę was o pomoc chcę sobie kupić rybki do kuli ale nie wiem jakie proszę o pomoc!!!Kiedyś miałam bojownika wspaniałego(samca i samicę)samica złożyła ikrę i było spoko przyglądam się a samiec ma głowę pomiędzy kamieniami wziełam pukniełam kilka razy i odpłyną.Potem przeczytałam gdzieś że samica zkłada ikrę a samiec przenosi ją do góry w taką pianę(była po brzegach).Poatrzę się po jakimś czasie a samica gania samca po kuli ja nie wiem o co biega na drugi dzień samiec zdechł.Samica dzień póżniej.Brat mi powiedzał że samiec ziadł tą ikrę i dlatego nie wiem.A teraz nie wiem jakie ryby wybrać nie wezmę 2 bojowników bo mi się zagryzą.Proszę o szybkie odpowiedzi.Diękuję.
Do Nina_006 a ile mogą kosztowaś welonki???Jakie jedzenie bo mam takie płatki jakby czy te granulki a jakie gatunki tych tzw złotych rybek są najmniesze?Proszę o szybka odpowiedz dziękuję ci Nina za podsunięcie pomysłu tylko jak teraz nakłonić rodziców?Bo po bojowniku to mama mi powiedziała że nie będe miała żadnej ryby bo jestem nie odpowiedzialna co ja poradze nie miałam 2 kuli żeby do jednie samca przełożyć.Też proszę o szybkie odpowiedzi!Dzięki!!
Ja też plecam welonki i gupiki. Tylko nie kupuj wojownika i gupika czy weloniki, bo moja koleżanka miała właśnie wojownika i 2 gubiki. Po pewnym czasie wojownk zagryzł 1 gupika, a drugi gupik który zaszedł w ciązę był tak przewrażliwiony że zagryzł wojownika, a później zdechł.
Ale zawsze możesz poradzić się sprzedawczyni, ona na pewno Ci doradzi
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
autorytet moralny dla ludzi
różnych wyznań i kultur.
www.onet.pl--->wejdź i wpisz się do księgi
Gabra -Usunięty- Gość
Wysłany: Pią 11 Lut, 2005 21:19
troche offtopu..
Ja ie radze akwarium kuli bo mojej siostrze po tygodniu zaczeła przecekac...okazało sie ze pekła.
Odszedł jeden z największych Polaków
głowa Kościoła katolickiego,
różnych wyznań i kultur.
broń boze tylko nie kula!RYbki sie w nich tak strasznie męczą że szkoda gadać
Po pierwsze:
za mało miejsca
po drugie:
wyobraz sobie miec pokojw kształcie kuli, zdezałbyś się ze ściankami ciągle
Ale ja nie moge mieć akwarium bo raz pękło!!!!Przechodziłam i trzask mokry dywan i zdechłe rybki a kula mi nigdy nie pękła a welona raz miałam i żył długo może teraz jeszcze żyje musiałam go oddać bo jechałam na wakacje. ♣
różnych wyznań i kultur.
blackLady -Usunięty- Gość
Wysłany: Nie 13 Lut, 2005 14:04
Ja także odradzam kulę... Kiedyś gdy ją przenosiłam, nagle "trach" i rybki na podłodze.... Na szczęśćie zdążyłam je włożyć do wody Polecam ci takie plastikowe akwarium , w kształcie normalnego, i w nim masz (przewżnie)jedzonko,roślinke,przykrycie i kamyczki Plastikowe nie pęknie ci tak jak szklane, kosztuje ok.35 zł, do kupienia w większych zoologicznych, spokojnie możesz mieć tam np. 3 gupiki lub 2 welony :-)