w mojej klasie jest lesbijka, może nawet 2... i nie wiem jak się zachować jak np. ona mi mówi, że ładnie wyglądam, albo w szatni na wuefie to patrzy się na dziewczyny jak się przebierają... wogóle co o tym sądzicie? potraficie zaakceptować takie osoby i być tolerancyjnym wobec nich?
Gość
Wysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:08
sorki, chciałam ten post napisać w "szkole", jeżli można to przenieście post.....jeszcze raz sorry...
twój problem jest naprwdę bradzo trudny a nawet dosyć "śliski". Moim zdaniem to że ktoś prawi ci komplementy, czy patrzy się na inne osoby tej samej płci nie świadczy jeszcze o jego odmienność seksualnej. Masz jakieś dowody na to że one są lesbijkami?? Widziałaś je trzymające sie za reće w parku czy całujące na ulicy?? a nawet jeśli, to wolny kraj. nie rozumiem czemu wszyscy sa negatywnie nastawieni do takich par. owszem nie popieram adopcji czy innych tego typu zabiegów, przede wszystkim ze względu na dzieci. w domu stworzonym przez 2 "mamusie" może czuć się dobrze jeśli jest znimi powiedzmy od niemowlaka. ale i tak w szkole będzie miało nie ciekawie. nie mniej jednak nikomu nie mozna odbierać prawa do szczęścia tylko dlatego że inaczej czuje. W starozytnej Grecji tego typu miłość była wazniejsza, bardziej doceniania. Nawet Achilles miał "przyjaciela" ale oprócz niego miał "przyjaciółki". tak więc nie można zabronić innym szczęścia , ale oni tez nie mogą go innym odbierać...
no to chyba tyle co do twog pytania .
_________________ "Każdy ma swojego Boga a oni wszyscy są jednym"
Gość
Wysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:27
nie jest tak, że ja jej nieakceptuje itd., ale ona mnie denerwuje swoim zachowaniem, denerwowałaby mnie nawet jakby była hetero.....i całowała się z dziewczyną, zakochuje się w innych dziewczynach.......zrozum, to może być irytująca i krępująca sytuacja
rozumiem doskonale, są takie osoby które kazdym zachowaniem wyprowadzają człowieka z równowagi. Trudno się jest zachować w takiej sytuacji, i faktycznie może ona być krępująca ale ty spróbuj ją tez zrozumieć. Moze jej sytuacja nie jest taka prosta? może on tez się krępuje, albo wsytdzi? a przez swoje zachowanie stara się to zatuszowac?
_________________ "Każdy ma swojego Boga a oni wszyscy są jednym"
Gość
Wysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:37
ona wcale się tego nie wstydzi i nie tuszuje, widać, dobrze jej z tym, poza tym ma nieciekawe towarzystwo....
Cze
Tolerancja - czyli tolerowanie akceptowanie czegoś
Do tolerancji nikt was nie zmusi jest to sprawa indywidualna
Już pisałam conieco na temat homoseksualistów ten temat był już poruszany
zasadniczo ludziom trzeba pomagać. ja osobiscie pomagam jesli tylko moge.
_________________ widać że nosze są słabe
marta Gość
Wysłany: Sob 16 Paź, 2004 18:34 ehhh
:| na pocztaku szkoda ze nie napisalas ile masz lat. kiedy sie dorasta wydaje na sie ze pociagajka nas dwie plcie, jestesmy zafascynowani i kobietami i mezczyznami, jesli nie ma z 18 lat nie mozan powiedziec ze jest lesbijka. po prostu jest mocno zafascynowana swoja plcia, chce porownywac sie do niej. pogadaj z nia, znajdz jej obiekt w plci przeciwnej. napewno jak pozna milego chlopaka wszystko sie unormuje.
yyyyy.... To ja tu chyba czegoś nie rozumiem... Tobie przeszkadza to, że jest lesbijką, czy że pali, ćpa etc. ?? Bo jeśli chodzi o to 2 to poprostu się z nią nie zadawaj specjalne... Ja mam w klasie takich paru chłopaków, którzy do nas dołączyli w 2 klasie, bo nie przeszli... Palą, kto wie czy nie sięgają po coś mocniejszego... Normalnie z nimi gadam...
A jeśli chodzi o jej zachowanie względem dziewczyn, to ja bym to bardziej w żart obróciła... Poprostu pokazywałabym, że to toleruję i gdy np. powiedziałaby mi, że ładnie wyglądam odpowiedziałabym jej: "dzieki, ty też", albo "ja zawszze ładnie wyglądam" Zachowywałabym się jak w normalnym toważystwie...
_________________ "... Idąc ulicą zauważ biednego kamyka,
jesiennego liścia, zapracowaną mrówkę,
małego wróbelka, jedną chmurkę na niebie,
pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."