| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
problem!? tolerancja...
Autor Wiadomość
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 21:59   problem!? tolerancja...

w mojej klasie jest lesbijka, może nawet 2... i nie wiem jak się zachować jak np. ona mi mówi, że ładnie wyglądam, albo w szatni na wuefie to patrzy się na dziewczyny jak się przebierają... wogóle co o tym sądzicie? potraficie zaakceptować takie osoby i być tolerancyjnym wobec nich?
Przejdź na dół
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:08   

sorki, chciałam ten post napisać w "szkole", jeżli można to przenieście post.....jeszcze raz sorry... Smile
Powrót do góry
Katharsis Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:23   no cóż.. Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

twój problem jest naprwdę bradzo trudny a nawet dosyć "śliski". Moim zdaniem to że ktoś prawi ci komplementy, czy patrzy się na inne osoby tej samej płci nie świadczy jeszcze o jego odmienność seksualnej. Masz jakieś dowody na to że one są lesbijkami?? Widziałaś je trzymające sie za reće w parku czy całujące na ulicy?? a nawet jeśli, to wolny kraj. nie rozumiem czemu wszyscy sa negatywnie nastawieni do takich par. owszem nie popieram adopcji czy innych tego typu zabiegów, przede wszystkim ze względu na dzieci. w domu stworzonym przez 2 "mamusie" może czuć się dobrze jeśli jest znimi powiedzmy od niemowlaka. ale i tak w szkole będzie miało nie ciekawie. nie mniej jednak nikomu nie mozna odbierać prawa do szczęścia tylko dlatego że inaczej czuje. W starozytnej Grecji tego typu miłość była wazniejsza, bardziej doceniania. Nawet Achilles miał "przyjaciela" ale oprócz niego miał "przyjaciółki". tak więc nie można zabronić innym szczęścia , ale oni tez nie mogą go innym odbierać...
no to chyba tyle co do twog pytania .

Numer Gadu-Gadu
1146095
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:27   

nie jest tak, że ja jej nieakceptuje itd., ale ona mnie denerwuje swoim zachowaniem, denerwowałaby mnie nawet jakby była hetero.....i całowała się z dziewczyną, zakochuje się w innych dziewczynach.......zrozum, to może być irytująca i krępująca sytuacja
Powrót do góry
Junior
Junior

Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:33    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

rozumiem doskonale, są takie osoby które kazdym zachowaniem wyprowadzają człowieka z równowagi. Trudno się jest zachować w takiej sytuacji, i faktycznie może ona być krępująca ale ty spróbuj ją tez zrozumieć. Moze jej sytuacja nie jest taka prosta? może on tez się krępuje, albo wsytdzi? a przez swoje zachowanie stara się to zatuszowac?

Numer Gadu-Gadu
1146095
Gość
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:37   

ona wcale się tego nie wstydzi i nie tuszuje, widać, dobrze jej z tym, poza tym ma nieciekawe towarzystwo....
Powrót do góry
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 22:42    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hmm..skoro tak....a jesteś tego pewna??? i jakie to jest to towarzystwo??

Numer Gadu-Gadu
1146095
spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Pią 11 Cze, 2004 23:15    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

wiecie trzeba akceptowac odmiennosc innych, przeciez to tez ludzie.

Junior
Junior

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 11:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się z tobą Spontan. chyba moją odpowiedź wcześniejsz o tym mówiła Cool . Kazdy człowiek jest inny i nie można go za to potępiac. Prawda?

Numer Gadu-Gadu
1146095
Gość
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 12:10   

ale ona pije, pali, ćpa.............a tego nie akceptuje nawet u hetero
Powrót do góry
Kinga Płeć:Kobieta
Aktywista
^ ^
Aktywista

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 12:27    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Cze
Tolerancja - czyli tolerowanie akceptowanie czegoś
Do tolerancji nikt was nie zmusi jest to sprawa indywidualna
Już pisałam conieco na temat homoseksualistów ten temat był już poruszany
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
2568294
_szyszka Płeć:Kobieta
Dociekliwy
Dociekliwy

PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 20:10    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

To jest właśnie złe towarzystwo,ja bym się od niej trzymała z daleka.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
spontan Płeć:Mężczyzna
Dyskutant
Dyskutant

Ostrzeżeń:
 3/3/6
PostWysłany: Sob 12 Cze, 2004 20:52    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zasadniczo ludziom trzeba pomagać. ja osobiscie pomagam jesli tylko moge.

marta
Gość
PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 18:34   ehhh

:| na pocztaku szkoda ze nie napisalas ile masz lat. kiedy sie dorasta wydaje na sie ze pociagajka nas dwie plcie, jestesmy zafascynowani i kobietami i mezczyznami, jesli nie ma z 18 lat nie mozan powiedziec ze jest lesbijka. po prostu jest mocno zafascynowana swoja plcia, chce porownywac sie do niej. pogadaj z nia, znajdz jej obiekt w plci przeciwnej. napewno jak pozna milego chlopaka wszystko sie unormuje.
Powrót do góry
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 21:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

yyyyy.... To ja tu chyba czegoś nie rozumiem... Tobie przeszkadza to, że jest lesbijką, czy że pali, ćpa etc. ?? Bo jeśli chodzi o to 2 to poprostu się z nią nie zadawaj specjalne... Ja mam w klasie takich paru chłopaków, którzy do nas dołączyli w 2 klasie, bo nie przeszli... Palą, kto wie czy nie sięgają po coś mocniejszego... Normalnie z nimi gadam...

A jeśli chodzi o jej zachowanie względem dziewczyn, to ja bym to bardziej w żart obróciła... Poprostu pokazywałabym, że to toleruję i gdy np. powiedziałaby mi, że ładnie wyglądam odpowiedziałabym jej: "dzieki, ty też", albo "ja zawszze ładnie wyglądam" Razz Zachowywałabym się jak w normalnym toważystwie... Smile

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu