| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Manifest mężczyzny (także dla kobiet)
Autor Wiadomość
msxo
Gość
Ikona Tematu/Postu PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 20:33   Manifest mężczyzny (także dla kobiet)

Manifest mężczyzny (także dla kobiet)

http://www.minigry.group.pl/index.php?game=152

Podaj dalej wszystkim kobietom, może zrozumieją, podaj też mężczyznom - niech wiedzą, że nie są sami :)
Przejdź na dół
MeGi111 Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 16 Paź, 2004 21:31    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

hehe Smile fajne to jest Mr. Green w końcu wy jesteście tacy PROŚCI!!!!!! biggrinbiggrinbiggrin Ze też nam to tak trudno zrozumieć Razz

pierwszą kroplę deszczu na sobie
i uśmiechnij się do siebie
i bądź z siebie dumny,
że potrafisz to wszystko zauważyć..."
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email

Numer Gadu-Gadu
4715251
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 06:01   

Załamka, panowie ;P No ale cóż, już tak jest, że faceci myślą od pasa w dół i są taacy prości. Wink [ohoh... chyba rozpoczęłam wojnę! XD Cool ]
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 06:08   

Witam.
A owszem, rozpoczęłaś Twisted Evil Ten manifest bądź co bądź jest bardzo ciekawy, choć dość brutalny Wink Widocznie pan był zniecierpliwiony i stwierdził, że nie można inaczej...A owszem, my naprawdę jestesmy prości, nie komplikujemy (tak jak niektór...e Twisted Evil ) , nie wzdychamy do kolejnego romansu w tym dniu i nie każemy zaprzeczać swoim własnym słowom, jacy to my grubi.
Pozdrawiam Kwiat
Ps. Właściwie to pomogę. ;>
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 06:16   

... Cool hyhyhy... XD
Drogi Panie khem, Kocie... Mężczyźni są prości jak kij od miotły, a kobiety po prostu są bardziej... No jakby to ująć - charyzmatyczne i kolorowe. Cool Z nimi nigdy nic nie wiadomo i dlatego tak intrygują, ne? ;> A co do romansów to się absolutnie nie zgodzę! Twisted Evil To Wy, faceci jesteście samcami i lecicie na inne kobiety! Amanci i podrywacze jedni. Kobiety w większości pragną stałego wzwiązku, są uczuciowe i jak się zakochują, to na amen. A taki facet jedną sobie poderwie, potem drugą, a potem jeszcze trzecią! A co se będzie żałować! Zresztą, drogi kolego Kocie, zauważ, że to większość forumowiczek ma problemy miłosne, ponieważ mocniej je odczuwają i są czulsze, i to jest dowód, że dziewczyny naprawdę wolą swojego obecnego faceta, a nie jakiegoś innego... A znowóż faceci zwykle mają problemy ze swoim przyrodzeniem lub ze sprawami z seksem związanymi, rzadko kiedy z miłością... A że kobiety przewrażliwione są na punkcie swojego wyglądu - zgodzę się, ale przynajmniej nigdy nie mamy przetłuszczonych włosów, jak coniektórzy. Do tego lepiej dobieramy kolory i dodatki. Cool Pozdrawiam. ;>
PS. Pomocy nie potrzebuję.
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 06:33   

Witam.
Droga panienko Femme Fatale. Kobiety bardziej charyzmatyczne i kolorowe? Po tym twierdzeniu pisałaś, że to właśnie mężczyźni podrywają. Oczywiście się z tym nie zgodzę, używasz utartych stereotypów, które tak jawnie zaprzeczają naturze, że aż się dziwię, że jeszcze z użycia nie wyszły. Moim zdaniem, oczywiście. Ale, wracając do tego, że wg Ciebie podrywają: Aby się spodobać kobiecie, aby ją poderwać mężczyzna również musi być charyzmatyczny i nabrać koloru. A że udaje mu się to, jak napisałaś...Więc nie tylko kobiety takie są. Wink Cóż, taka już natura, że mężczyzna średnio co osiem minut o seksie myśli (aż mnie zatkało, nie wiem na kim to było testowane biggrin), ale co do miłości to się nie zgodzę. Mężczyźni po prostu bardziej się skłaniają do introwersji, natomiast kobiety są bardziej ekstrawertyczkami i swoje uczucia, problemy - ujawniają. Poza tym, może to tylko moje odczucie, a nie fakty, ale wydaje mi się, że osobników płci pięknej jest na tym forum więcej niż tych płci silnej, więc to właśnie one piszą więcej o miłości. Wink
Pozdrawiam Kwiat

Edycja: tłumaczenie:

Introwersja - skierowanie osobowości do wewnątrz, w tym poście chodziło mi o ukrywanie swoich odczuć i emocji
Ekstrawersja - Przeciwieństwo introwersji.
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 06:50   

Cool
Panie Kocie. Po pierwsze. W twierdzeniu, że kobiety są bardziej charyzmatyczne i kolorowe, wcale nie miałam na myśli uwodzenie i podrywanie. A na pewno nie na pierwszym miejscu. I widzisz, drogi kolego Kocie? To kolejny dowód na to, że mężczyźni myślą jedynie o podrywaniu, a przynajmniej głównie. Very Happy I ja wcale nie twierdzę, że mężczyźni podrywając nie są charyzmatyczni. Bo są. Do tego się wyginają jak plastelina, żeby się kobiecie przypodobać. W jednej chwili potrafią być słodkimi chłopczykami [ Embarassed XD], a w drugiej - twardymi maczo [ Cool XD]. I ja tego nie kwestionuję, panie Kocie. A co do miłości mężczyzn... Hmm... Może i ukrywają, ale chyba nie zaprzeczysz, że kobiety i tak mocniej wszystko odczuwają? Kto widział faceta, który ma doła przez dwa miesiące, bo dziewczyna z nim zerwała? Faceta, który płacze w poduszke? Może i są tacy, ale pojedyńcze jednostki. A co do forumowiczów - nie mówię o zalogowanych. Pozdrawiam. ;>
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 07:00   

Witam.
Ja również nie małem tego na myśli, panienko Femme. Podałem po prostu przykład z Twojej własnej wypowiedzi, w której sobie po prostu zaprzeczyłaś. Wink I nie twierdzę, że nie myślałaś inaczej, ale napisałaś właśnie tak i tego nie zmienisz (chyba, że zedytujesz Razz) A i to nie jest prawdą, mamy wiele ciekawych zajęć oprócz latania za dumnymi dziewczynami, które uważają, że jeśli ktoś się nimi przez godzinę nie zainteresował to znaczy, że makijaż się popsuł Twisted Evil No cóż, kobiety mają dużo więcej wcieleń niż dwa, chociażby:

Słodka panienka
Niedostępna
Zrozpaczona
Uniesiona
Zakochana

Chyba wystarczy Wink Cóż, owszem. Tu się zgodze, kobiety są bardziej wrażliwe i mocniej odczuwają wszystko, bo taka ich natura. Ale żeby jeszcze pogłębiać tę swoją wrażliwość? I dołować się przez dwa miesiące? Chociażby zapytam: Po co? Żeby pokazać, jaka to ja biedna, bo chłopak ze mną zerwał? Lepiej iść się wypłakać, ew. wyspowiadać do przyjaciółki i za dwa dni żyć normalnie niż przez miesiąc po powrocie ze szkoły ryczeć w poduszkę. Ja też nie mówię o zalogowanych Wink

Ps. Żeby nie było niedomówień, parę rzeczy jest tu przesadzonych (na sam dział spojrzeć proszę Wink )
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 07:11   

Młah... Very Happy Drogi panie Kocie. Nie zaprzeczyłam sama sobie. Facet, jeśli chce, potrafi być charyzmatyczny [ale się przypieprzyliśmy do tego słówa ;P chociaż i tak nie jest tu właściwe] i sprawić, żeby kobieta się nim zainteresowała. Ale poza tym? Chyba raczej nie, choć ja chyba mężczyzn nie znam tak dobrze, jak coniektórzy [bez podtekstów! a może "z"... Twisted Evil ]. A po kobiecie nie wiadomo czego się spodziewać 24h na dobę. Wink A że kobiety mają dużo wcieleń, to chyba bardzo dobrze? Macie w czym przebierać, jako zawodowi podrywacze. Razz Nie jesteśmy nudne i monotonne, ot. A że dziewczyny płaczą i się załamują - też to mi się nie podoba, ale cóż, słaba płeć [choć nie lubie tego określenia ;P]. Zresztą, podałam taki przykład, a nie inny. Ale sam widzisz, mówiąc: "Żeby pokazać, jaka to ja biedna, bo chłopak ze mną zerwał?", że minimalizujesz sprawę zerwania. Bo facet sobie myśli - zerwała, trudno. znajde sobie nową i po kłopocie, tamta mnie nie doceniała. - czy coś w tym stylu. Cool A dziewczynki, no cóż, są bardziej stałe w uczuciach...

PS. Ja też przejaskrawiam, ale jest śmiesznie. Wink
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 07:32   

Kochana panienko Femme Wink
Właśnie, jeśli chce to potrafi. Potrafi być charyzmatyczny kiedy chce i kiedy trzeba, a więc - często jest. Czy ja wiem, czy nie wiadomo? Jeśli się ją odpowiednio dobrze i długo zna to nie jest wcale trudnością przewidzieć kolejne jej zachowania. Praktyka. Natomiast jeśli się kogoś nie zna to przecież normalne, że zachowania trudno przewidzieć. Możesz sobie stworzyć typ faceta, który znasz i do którego większość Twojego otoczenia będzie pasowała. Ale znajdzie się wielu, którzy Twój typ kompletnie zburzą, będą nieprzewidywalni. Jeśli do nich stworzysz kolejny typ, znajdą się następni, którzy go zburzą. Wink To dowodzi oryginalności każdego człowieka, jak i pewnych grup. Teraz stawiasz mężczyznę jako zawodowego podrywacza. Bez większego problemu, chociażby w szkole, znajdę wielu, którzy wcale tacy nie są. Wink A zminimalizowałem sprawę, gdyż podałem przykład. Tak samo jest w wielu innych. Wink Mężczyzna natomiast nie odczuwa tego tak silnie, a na pewno tak bardzo tego nie uzewnętrznia. I też jest stały. Wink
Pozdrawiam Kwiat
Powrót do góry
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 07:47   

Może i masz rację. Ale każdy jest inny i inaczej pojmuje, a ja swoich przekonań nie porzucę. Wink Przekonywać do nich nikogo nie będę, a napewno nie faceta, bo to już w ogóle sensu nie ma. Zostaję przy swoim i zakańczam konwersację. Wink Było miło, dzięki. biggrin Może ktoś inny się teraz wypowie? ;>
Powrót do góry
KoT
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 07:49   

Uparta. Wink <Kończy, przynajmniej na jakiś czas, wypowiadanie się w tym temacie>
Powrót do góry
Tavion
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 09:14   

Ahh ohhh, ten manifest mężczyzny jest zbyt brutalny i bezpośredni! I jak można coś takiego w sieci publikować :/
A tak w ogóle, to kobiety i mężczyźni powinni mieć równe prawa - w końcu kobiety wam gotują i sprzątają. Oczywiście rodzą i wychowują dzieci Evil or Very Mad
Powrót do góry
Pulkownik Nikt Płeć:Mężczyzna
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 11:54    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Po pierwsze: zgadzam sie z KoT'em Smile
Po drugie: Grgrbrrrr jak mnie sciska gdy czytam wypowiedzi istot ktore twierdza ze sa lepsze od kogos a bawi je romasowanie i zwiazki a nie lubia porozmawiac o czyms ciekawszym. Po prostu prostactwo. ( jednym slowem lazicie za instynktami tak jak mezczyzni ale ujmujecie to w bardziej subtelny sposob )
Zreszta zrozumcie slowo PROSTY ( Famme fatalle i inne dziewczynki ) nie chodzi tu o GLUPI ani o PROSTAKA. "prosty" byl uzyty tu jako nieskomplikowany nie lubiacy zakrecac wszystkiego co mowi myslacy logicznie nie chrzaniacy glupot romantycznych jednym slowem: prosty ;P. ( I uwierz mi ja naprawde jestem PROSTY i jak najbardziej niewrazliwy Smile [ no moze troche ;p ] )
Zreszta spojzcie na 6 punkt w tym manifescie Smile Przeczytajcie go Razz.
Gdy slysze rozmowy dziewczyn odemnie z klasy to tylko o chlopakach o przelotnych romansach. Stalosc w zwiazkach: taaaaa... :/. A gdy chcem pogadac o czyms ciekawszym: filozofia, jakis artykul z gazety czy o ksiazkach to mowia: " oj wez bo to nudne".
No ale sa wyjatki wsrod dziewcyzn jak i wsrod chlopakow co Femme Fatale powinnas zrozumiec :p I ja o tym dobrze wiem i staram sie ci to pokazac. Widac lubisz byc przynalezna do jakiejs grupy ( kobiety) i utrzymywac sie przy tym ze jest ona lepsza od np. drugiej grupy ktorej cechy sobie wymyslilas na podstawie stereotypow.(mezczyzni)
PS
A co do pytanie KoT'a na kim robiona te badania to chyba na mnie ;D

"Kto sie wczesnie z lozka zbiera ten wczesnie umiera" - Rincewind
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość

Numer Gadu-Gadu
8240066
Femme Fatale
Gość
PostWysłany: Nie 17 Paź, 2004 12:46   

Nie zagryźcie mnie. Chyba mogę wyrazić swoje zdanie, prawda? A takie właśnie ono jest. Do tego określenie "prosty" w moim rozumowaniu tego manifestu jest dokładnie takie, jakie przedstawia Pułkownik. Czy ja powiedziałam, że mężczyźni są głupi i prostaccy? Napewno nie, bo tak też nie sądzę. Nie wrzucam wszystkich do jednego wora, spokojnie, nie naklejam też nalepek, jak na słoiki. Razz Co do romansowania - niech Wam będzie, dziewczyny też to lubią, ale napewno nie tak jak faceci. Razz No i są te wyjątki i wśród kobiet, i wśród mężczyzn. Hm... No i na koniec: "Widac lubisz byc przynalezna do jakiejs grupy ( kobiety) i utrzymywac sie przy tym ze jest ona lepsza od np. drugiej grupy ktorej cechy sobie wymyslilas na podstawie stereotypow.(mezczyzni)" <- nie wypowiadaj się tak. Wink Nie znasz mnie, więc nie wyciągaj pohopnych wniosków, po kilku postach. Wink Ja aż tak pusta to nie jestem. Pozdrawiam. Smile
Powrót do góry
Strona 1 z 3 Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Odpowiedz do tematu