| Dzieci OnLine | Suwałki | Gry online | Maluch |

Dzieci OnLine  Strona Główna Dzieci OnLine
Człowiek nigdy nie pozbędzie się tego, o czym milczy.

RegulaminRegulamin   FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat :: Następny temat
Idź do strony 1, 2  Następny
Znowu ta okropna wydzielina...........
Autor Wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 17:21   Znowu ta okropna wydzielina...........

Hejka!Mam bardzo duzo wydzieliny śluzowej i tak sie zastanawiam czy zamiast wkładek moge używać tamponów mini??
Przejdź na dół
Akacja12 Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 39 razy
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:14    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

nie można używac tamponów poza okresem. Uzywaj wkładek a ewentualnie najmniejsze podpaski. Jednak wkładki sa najlepsze. Jeżeli przeszkadza Ci ich grubość, używaj alldays. One są cieniutkie i fajne. Polecam

-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:21   

Tamponów na wydzielinę się nie używa. Potem może się zdarzyć, że nie wyciągniesz, bo wydzieliny jest mniej jak miesiączki, co wtedy wszystko zostanie wchłonięte, a pochwa będze sucha, co wtedy wyciągnięcie tamponu będzie niemożliwe i tylko ginekolog musiałby się tym zająć. Jeśli wkładki Ci nie wystarczają, to pewnie musisz nosić jedną i tą samą wkładkę orzez jeden dzień. Gdy poczujesz się wilgotnie i nieprzyjemnie, to poprostu zmień wkładkę. Tyle razy ile potrzeba Wink
Powrót do góry
mroweczka Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

Pomogła: 7 razy
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 20:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Zdecydowanie nie zakładaj tamponów! Służą one tylko do miesiączek, używanie ich do wydzieliny może mieć naprawdę przykre konsekwencje. A nie sądzę, byś przed pierwszym okresem wydzieliny miała tak dużo,by wkładka przeciekała. Narazie musisz zadowolić się wkładkami.

Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
blackLady
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 21:36   

Ale ja wkładke wymieniam conajmniej 4 razy dziennie!!!A moge ja zakladac na noc?Bo w nocy też mi leci wydzielina...........
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sob 14 Sie, 2004 21:41    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Oj coś mi tu nie pasi...Mnie NIGDY nie leci w nocy wydzielina...I nie przesadzaj z tym zmienianiem...Myślisz,że gdybyś nie zmieniała wkładek to przeciekłoby Ci na spodnie?
Nawet fakt,że masz okropnie dużo wydzieliny to nic. NIE MOŻESZ po prostu w takiej sytuacji nosić tamponów.
jaki kolor ma ta wydzielina? Może są to upławy?

Gościówa Płeć:Kobieta
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Sie, 2004 12:45    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Mróweczka: a mi czsami w nocy leci wydzielina i dlatego często na noc też używam wkładek...
Zwariowana jedenwstka: WYdzieliny nie ma prawa być na tyle dużo żeby jak zmieniasz wkładki 4 razy dziennie (to bardzo duzo bo zwykle zmienia sie raz) ci przeciekła! To że czujesz sie morkro to normalne!! Myslałaś że jak załozysz wkłądke bedziesz czuła sie sucho? Oczywiscie że czujesz sie pewniej i mniej morkro niz bez wkładki ale nigdy nie do końca! Jesli poczujesz sie troche mokro nie panikuj! To przeciez nie oznacza ze wkładka ci przesiąka! Myśle że wystarczy ze zmienisz ją 2 razy dziennie i będzie OK>..nie potrzeba 4 razy :/ A tamponów kategorycznie odradzam ci nosić....no co ty! Chyba ze chcez sobie zrobic krzywde to twoja sprawa ale tampony sa stworzone do pochłaniania krwi miesiączkowej a nie śluzu wiec mysle ze nie ma o czym wogóle rozmawiać.

Numer Gadu-Gadu
730730
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Nie 15 Sie, 2004 13:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Gościówa: ale z tego co pomiętam to Ty masz już okres,więc prawdopodobnie dlatego wydzielina leci Ci też w nocy...Ale nie wiem,może innym leci w nocy przed pierwszym okresem,mi ani razu. W nocy nie kicham,nie wysilam się...Jeśli wydzielina leci Ci też w nocy możesz sobie ostatecznie zakłądać wkładkę na noc ale w żądnym wypadku tampon!

KleO
-Usunięty-
Gość
PostWysłany: Nie 15 Sie, 2004 20:16   

zwariowana_jedenastka napisał/a:
Ale ja wkładke wymieniam conajmniej 4 razy dziennie!!!A moge ja zakladac na noc?Bo w nocy też mi leci wydzielina...........

Dlaczego byś nie miała używać wkładek na noc? Oczywiście, że możesz, powiedzmy, ze to jest jak miesiączka: zaplamisz. Używaj wkłądek Wink
Powrót do góry
Dexia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Nie 15 Sie, 2004 22:02    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Tamponem podczas wydzieliny możesz przebić błonę dziewiczą!!! Nie jest ona tak elastyczna przed pierwszą miesiączką. Poszukaj lepiej w sklepach wkładek maxi. Jak byłam w sklepie to takie widziałam. Poszukaj w sklepach zaopatrzonych w najwiejcej rodzajów podpasek i wkładek. Są one oddzielnie pakowane.Spoxxx
Powrót do góry
kasia14latek
Gość
PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 10:45   

nie mozesz uzywac tamponow w czasie okresu...!!!!!!!!!!! bo tego konsekwencje moga byc tragiczne... ja w nocy tez mam wydzieline... mam 14lat. mam wkladki ale zaprzestalam ich noszenia bo sa niewygodne i boje sie ze sie beda "odbijac" nie wiem jak sie do podpasek przyzwyczaje... a miesiaczka tuz, tuz....
Powrót do góry
Aktywista
Aktywista

PostWysłany: Sro 18 Sie, 2004 22:09    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

kasia14latek napisał/a:
nie mozesz uzywac tamponow w czasie okresu...!!!!!!!!!!! bo tego konsekwencje moga byc tragiczne...

Bardzo mądre zdanie,nie ma co Mr. Green

Blandzia Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Sob 21 Sie, 2004 15:08   Re: Znowu ta okropna wydzielina........... Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

zwariowana_jedenastka napisał/a:
Hejka!Mam bardzo duzo wydzieliny śluzowej i tak sie zastanawiam czy zamiast wkładek moge używać tamponów mini??

Odpowiedx jest prosta! NIE. A co was tak do tamponow ciagnie co Smile Wink

http://wszystkie-kolory-teczy.blog.onet.pl/ -****
Powrót do góry

Numer Gadu-Gadu
3006137
ewqq Płeć:Kobieta

PostWysłany: Pią 27 Sie, 2004 13:26    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

Ja też mam tą wydzielinę. Doszłam do wniosku, że to przez szkolny stres dostaję go więcej. Ale teraz są wakacje i nadal to mam. Wydzielinę mam już dłuugi czas. I bardzo zadko używam wkładek. Zwłaszcza krępujące są przy przebieraniu spodenek na w-f. Koleżanki obok mogą słyszeć szelest i mogą podglądnąć uwypuklenie w bieliźnie. Mnie to krępuje. Poza tym przy ćwiczeniach jest to bardzo niewygodne. Ale teraz będę musiała nosić wkładki do szkoły, bo jestem teraz w wieku, kiedy dziewczyny najczęściej dostają okres. Trzeba się strzec, aby po zwolnieniu u higienistki nie wracać do domu z plamą na spodniach (zwłaszcza że mam kawałek do szkoły). Ale teraz to będzie lepej, bo w szóstej klasie rozdają paczuszki na WDŻecie. Dostawałyście takie coś?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Paulka Płeć:Kobieta
Junior
Junior

PostWysłany: Pią 27 Sie, 2004 17:48    Dodaj użytkownika do listy ignorowanych Odpowiedz z cytatem

ja tez mam taka wydzieline, czasem mi to przeszkadza ze cos mi WYLATUJE ale juz sie do tego przyzwyczaiłam a okresu i tak w najblizszym czasie nie dostane!!!!!!! Wkładki mi strasznie przeszkadzały dlatego ich nie nosze!!! Jeszcze gozej sie czyke z wkładkami niz mokrymi gaciami!!!!!

Strona 1 z 2 Idź do strony 1, 2  Następny
Odpowiedz do tematu